
Chřest je výborným předkrmem, přílohou i hlavním jídlem. Vyzkoušet ho můžete v různých úpravách v
certifikovaných restauracích. Od 31. 5. do 6. 6. šéfkuchař
Zámku Liblice připravil speciální chřest a jahody menu poskládané z chřestu a jahod, listový salát, kozí sýr, vlašské ořechy a limetkový dresink, chřestové polévky s medvědím česnekem, krutóny a lanýžovým olejem. Hlavního menu v podobě zeleného a bílého chřestu s baby brambůrky a holandskou omáčkou. Sladkou tečkou jsou tvarohové knedlíky s jahodovým krémem, mascarpone a pistáciemi.

V restauraci
Angusfarm přichystali od pondělí do čtvrtka degustační menu Jaro. Jako předkrm nabízí tatarák z Angus zadního, hrášek na kyselo, wasabi majonézu, nakládanou hořčici, bramborový crumble dále krém z bílého chřestu, pěnu z uzeného jazyka, křepelčí vejce, křupavé brambory, pórkový olej. Hlavním chodem je Angus nízká roštěná, pyré z pečené mrkve, zelený chřest, lardo, smržová omáčka. Celé menu je zakončené jogurtovým parfait, marcipánem, rybízem, mandlemi a chipsem z bílého chřestu.
Hostinec U Hubálků má ve své nabídce od 17.5. chřestový speciál skládající se z Degustačního prkénka pro 2-4 osoby obsahující Králičí paštiku, domácí lančmít, domácího uzeného lososa s jejich teriyaki zálivkou, domácí klobásku, domácí slaninu, zelenou hořčici, karotkový salát s česnekem, salát z čerstvých jarních lístků chléb a pečivo. Dále chřestový krém s kapkou bílého vína, mléčnou pěnou a opraženými dýňovými semínky, vařený chřest zapečený s burgundskou šunkou a sýrem, holandská omáčka a vařené nové brambory, telecí mletý steak s vařený chřestem, omáčkou z modrého sýra, selské „opečky“ se sušenou slaninou, listový salát, Smažená vepřová kotletka plněná jarním bylinkovým máslem s novým bramborem, vařeným chřestem a holandskou omáčkou a smažený bílý chřest s jarním listovým salátem s caesar zálivkou, pečenými cherry rajčátky marinovanými v balzamiku a pečenými krutony s bylinkami.
V restauraci
U Labutě si dejte chřest na másle s opečenou strouhankou, grenaille, bolzano nebo dvoubarevnou chřestovou polévku s pečeným sezamem a bylinkovým olejem. K hlavnímu jídlu si můžete vybrat z chřestového salátu s balsamikem, rukolou a parmskou šunkou, hřbetu z aljašské tresky, holandské omáčky s chřestem nebo saltimbokem z telecí svíčkové s ragů z bílého a zeleného chřestu. Dezert je karotkový cupcake, zakysaná smetana s limetkou.
A
Vratislavský Dům griluje chřest na bylinkovém oleji, poté osvěží citrónovým dresinkem a servírují na holandské omáčce s přílohou v podobě crush brambor.
Zjistěte, kde v Česku můžete ochutnat jedinečné pochoutky z certifikovaných restaurací. Sezónní menu obohacují gastronomii po celý rok.
CzechSpecials je projekt, který prezentuje certifikované restaurace v České republice s důrazem na tradiční i moderní receptury české kuchyně.
V restauracích CzechSpecials si můžete pochutnat na jedinečných pokrmech české kuchyně, využívající sezónní suroviny.
Hlavním kritériem je vaření a příprava jídel podle tradičních i moderních receptů české kuchyně.
Šéfkuchař Zámku Liblice připravuje menu z chřestu a jahod, doplněné listovým salátem, kozím sýrem a dalšími pochoutkami.
Restaurace Angusfarm nabízí degustační menu 'Jaro', které zahrnuje Angus roštěnou, krém z bílého chřestu a další pokrmy.
Chřestové menu je v Hostinci U Hubálků k dispozici od 17. května.
V restauraci U Labutě si jako předkrm můžete dát chřest na másle s opečenou strouhankou nebo dvoubarevnou chřestovou polévku.
V Restauraci Vratislavský dům jsou připravena jídla jako chřest grilovaný na bylinkovém oleji a servírovaný s holandskou omáčkou.
Otázky i odpovědi jsou strojově generované a neprošly redakční úpravou.