Moravský pivovar se zubří hlavou ve znaku vaří jedno z nejlepších piv v naší republice, o čemž svědčí množství ocenění z odborných i laických degustačních soutěží. Důvod je zřejmý – Zubr totiž k jeho přípravě používá opravdu kvalitní suroviny a zachovává tradiční výrobní postupy.
Moravský pivovar se zubří hlavou ve znaku, který v roce 2014 oslavil 142 let od svého založení, vaří jedno z
nejlepších piv v naší republice. Přijďte si i vy prohlédnout místa, kde se
dle klasických receptur vaří pivo Zubr, a odhalte historii a tajemství výroby kvalitního piva, které v rámci prohlídky můžete samozřejmě i ochutnat.
Vaření piva má v
Přerově velmi bohatou tradici – jeho počátky
sahají až do 13. století, kdy bylo městu uděleno právo vařit pivo. Rozvoj místního pivovarnictví je spojený zejména s
Vilémem z Pernštejna, který dal ve městě v roce 1480 postavit
panský pivovar. Rodovým erbem pánů z Pernštejna byla
černá zubří hlava se zlatou houžví v nozdrách, kterou od té doby nese ve znaku nejen
město Přerov, ale také po více než 140 let i přerovský pivovar. V současné době uvaří pivovar zhruba
280 000 hektolitrů piva ročně.
Pivo se vyrábí
tradičním způsobem, tzn., že hlavní kvašení probíhá
na spilce cca 8-10 dní a mladé pivo pak 50 až
90 dní dozrává v klasických ležáckých tancích. Většina piva se vypije v tuzemsku, pivovar však vyváží i na Slovensko, dále i do Ruska, Švédska, Finska a na Ukrajinu či do dalekého Vietnamu. Nejoblíbenějšími pivy ze zubří rodiny jsou
Zubr Classic a
Zubr Gold. Rostoucí oblibě se těší i
pivní speciály, které Zubr uvádí na trh u nejrůznějších příležitostí a pro které je
charakteristická výrazná hořká chuť se silným chmelovým aroma.
Navštívit pivovar můžete
každý všední den mezi 8 a 14 hodinou, prohlídková trasa potrvá zhruba jednu hodinu. Exkurze se mohou zúčastnit pouze
osoby starší 18 let, popř. osoby starší 15 let v rámci výuky v doprovodu pedagogů.
Minimální počet návštěvníků je 10 osob, maximální potom 25 osob ve skupině.
Exkurze může zahrnovat ochutnávku kvasnicového piva v ležáckém sklepě. Prohlídku je ideální objednat
minimálně týden den předem!
Objevte historii a tajemství výroby piva v Přerovském pivovaru Zubr, který nabízí jedno z nejlepších piv České republiky.
Přerovský pivovar Zubr byl založen před 142 lety od roku 2014.
V pivovaru se vyrábí více druhů piva, včetně populárních Zubr Classic a Zubr Gold.
Pivovar ročně uvaří přibližně 280 000 hektolitrů piva.
Pivo se vyváží na Slovensko, do Ruska, Švédska, Finska, Ukrajiny a Vietnamu.
Prohlídky pivovaru jsou k dispozici každý všední den mezi 8 a 14 hodinou.
Prohlídková trasa trvá zhruba jednu hodinu.
Exkurze se mohou zúčastnit osoby starší 18 let, nebo starší 15 let v doprovodu pedagogů.
Minimální počet návštěvníků je 10 a maximální je 25 osob ve skupině.
Pivo má výraznou hořkou chuť se silným chmelovým aroma.
Prohlídku je ideální objednat minimálně týden předem.
Otázky i odpovědi jsou strojově generované a neprošly redakční úpravou.