Špičkové vinařství pod vedením vinaře Ing. Petra Bízy se specializuje na výrobu přívlastkových, archivních a speciálních vín nejvyšší kvality. Nakoukněte pod pokličku tohoto rodinného vinařství. Objevíte tu kouzlo tradiční výroby vína a ochutnáte vybrané vzorky.
Vinařství Petr Bíza je rodinná firma založená v roce 1999 a navazuje na tradici předků, kteří přišli v roce 1771 z Francie na Moravu. Rodinné vinařství pod vedením vinaře Ing. Petra Bízy se specializuje na výrobu přívlastkových, archivních a speciálních vín nejvyšší kvality.
Ve své produkci kladou zvýšený důraz na výrobu
červených odrůdových vín a jejich
cuvée. Podílí se i na výrobě sektu tří
čejkovických vinařství 3-Sekt. Vlajkovou lodí vinařství jsou tří velká barrique vína Grand Tramin, Grand Pinot Bizé, Grand Cuvée Caberner. Ve vinařství se pořádají degustační pobyty s možností ubytování.
Degustační pobyt ve vinařství Bíza
- Uvítání s kalibrací lehkým vínem: Po příjezdu budete přivítání sklenkou lahodného lehkého vína, které vás příjemně naladí na zbytek dne.
- Prohlídka vinařství: Podíváte se do sklepních prostor, do výrobních a barrique hal. Průvodce vám představí jednotlivé procesy výroby vín a zodpoví všechny vaše dotazy.
- Přípitek sektem a ukázka sabrage: Připijete si sektem vyrobeným tradiční metodou - kvašením v láhvi. Sekt bude otevřen technikou sabrage, tedy useknutím hrdla láhve šavlí – tuto metodu si budete moct jeden z vás vyzkoušet.
- Degustace vybraných vín: Ochutnáte kombinace ovocných a lehkých vín z nerezových nádob, vín z dřevěných sudů i vín z francouzských barrique sudů.
- Studené pohoštění: Během degustace pro vás bude připraveno i něco na zub. Hovězí a zvěřinové klobásy, místní špek, kotletka, škvarková pomazánka, sýrové talíře, pečivo a moravské tvarohové koláčky.
Vinařství Bíza z Čejkovic – Rodinné vinohradnictví
Objevte tradiční rodinné vinařství Bíza z roku 1999. Zažijte degustační pobyty s ochutnávkou červených vín a sektu.
Vinařství Bíza bylo založeno v roce 1999.
Vinařství Bíza se specializuje na výrobu přívlastkových, archivních a speciálních vín nejvyšší kvality.
Během prohlídky můžete objevit sklepní prostory, výrobní a barrique haly a dozvědět se o jednotlivých procesech výroby vín.
Degustační pobyt zahrnuje uvítání s lehkým vínem, prohlídku vinařství, přípitek sektem a sabrage, degustaci vybraných vín a studené pohoštění.
Během degustace jsou podávány hovězí a zvěřinové klobásy, místní špek, kotletka, škvarková pomazánka, sýrové talíře, pečivo a moravské tvarohové koláčky.
Můžete vidět sabrage, techniku otevírání láhve sektem useknutím hrdla láhve šavlí.