Víno chutná nejlépe tam, kde se zrodilo. Přijměte proto pozvání do Vinařství Škrobák v Čejkovicích, kde poznáte snoubení vín s domácí gastronomií, lidi, kteří víno vyrobili a nahlédnout můžete i do vinic, kde hrozny vyrostly.
Vinařství Škrobák v Čejkovicích je typické rodinné vinařství, kde se láska k vínu a um vinaře dědí z otce na syna, z generace na generaci. Základ vinařství položil pan Vladimír Škrobák, který celý život zasvětil vínu a vinici a byl neúnavný propagátor čejkovických vín. Jeho zásluhou se v Čejkovicích znovu osázely historicky známé viniční tratě.
Vinice pěstuje Vinařství Škrobák na rozloze 10 hektarů. Většina je v Čejkovicích, 5 % na Čejči a 5 % v Hovoranech. Ochutnat zde můžete bílá vína: Aurelius, Chardonnay, Ryzlink rýnský, Rulandské bíle a šedé, Sauvignon, Müller Thurgau i Sylvánské zelené. Z červených vín lze vybírat mezi Scarabeusem Pinot noir, Alibernetem, Dornfelderem a Mordým Portugalem. Nechybí ani růžové Alibernet rosé.
K deguzstaci těchto vín lákají nové degustační prostory, které jsou velmi variabilní a můžete je díky tomu využit i pro firemní akce a školení nebo rodinné oslavy a svatby. V nabídce jsou tři hlavní degustační menu:
- Ochutnávka vína - ochutnávka 10 druhů vína, domácí pečivo, sýr, voda.
- Degustační menu studená kuchyně – ochutnávka 12 druhů vína, salámová a sýrován mísa, speciality domácí kuchyně, domácí pečivo.
- Degustační menu teplá kuchyně – ochutnávka 12 druhů vína, sspeciality domácí kuchyně, tříchodová večeře nebo raut s teplými jídly.