Další ročník festivalu Gastrotour, který se koná v rámci veletrhu For Gastro & Hotel, se zaměří na kuchaře nové generace, uvede kuchařskou exhibici národního týmu AKC ČR i debatu na téma Je česká kuchyně stále sexy?
Jednou z nejvýraznějších expozic letošního ročníku veletrhu bude stánek společnosti Makro. Dominantou je obrovská expozice masa z celého světa s velkým množstvím druhů i řezů. Přímo před diváky se bude krájet sušená šunka Prosciutto di San Daniele a na své si přijdou i milovníci ryb, mušlí a ústřic ve speciální sekci. V Makro restauraci se zájemci mohou edukovat v otázce párování jídla s pivem a s čajem. Chybět nebude ani prezentace lokálních pekařů, široká paleta bylinek a zajímavosti z oblasti ovoce a zeleniny.
O atraktivní podívanou se postará také Česká barmanská asociace, která představí soutěžní a exhibiční program barmanů, baristů, teatenderů a pivních specialistů. Pestrou show mohou návštěvníci sledovat první den veletrhu v Hale 1.
Nováčkem letošního ročníku je projekt Wine Zone & Tapas. Ten v Letňanech ve dnech 11. až 13. října představí široké veřejnosti malá a střední evropská vinařství, vinotéky a pohostinská zařízení. Chybět nebudou ani degustace, či prodej nabízených produktů. Na druhé straně nesmí pochopitelně chybět něco pro milovníky zlatavého moku. Své pěnivé klenoty na veletrhu představí i řemeslné minipivovary.