Dinner in the Sky čili
hodování v oblacích nabízí speciálně upravený jeřáb nad
Hořejším nábřežím v
Praze (u
Železničního mostu), který pohostí romanticky naladěné návštěvníky v padesátimetrové výšce. Letošní menu připravil nadšený
šéfkuchař Patrik Bečvář, který patří k nejzkušenějším šéfkuchařům své generace. Prošel několika vynikajícími tuzemskými restauracemi, jako je
Zlatá Praha hotelu
Intercontinental či
Selský dvůr. V současné době šéfuje
Francouzské restauraci v Obecním domě v
Praze. Je členem Národního týmu kuchařů a cukrářů AKC ČR, s nímž v roce 2018 vyhrál olympiádu v Singapuru.
V oblacích nad
Smíchovem a
Výtoní můžete pak ochutnat jeho
menu v běžné variantě anebo
i upravené pro vegetariány či osoby, které musí dodržovat bezlepkovou dietu. V běžném menu se podává
máslová paštika z kachních jater, pohankový košíček plněný hovězím konfitem, marinovaný celer, bramborovo- lanýžová espuma a jako hlavní chod přijde diamond steak z jižní Ameriky, karamelizovaná mrkev s divokou brokolicí, bramborové rösti, telecí demi-glace s hořčičným semínkem a uzeným špekem. Dezertem bude jablečná žemlovka s flambovaným sněhem a zmrzlina ze zakysané smetany.
Samotnému hodování předchází usazení do pohodlného křesla, ke kterým jsou připásáni bezpečnostními pásy. Poté vás
jeřáb vytáhne plošinu do výšky 50 metrů nad zemí. Při západu slunce vyjde večeře o čtyřech chodech na cca 5 850 Kč. Večeře v jiný čas stojí okolo 3 190 – 4190 Kč, oběd vás přijde asi na 2 690 Kč.
Konkrétní termíny si zarezervujete na webu dinnerinthesky.cz můžete zakoupit dárkové poukazy či si zarezervovat konkrétní termíny. Zbývá už jen pár posledních míst!
Dinner in the Sky je unikátní gastronomický zážitek, kde hosté mohou hodovat v padesátimetrové výšce nad zemí. Tento rok se koná u vyšehradského železničního mostu na Smíchově.
Šéfkuchařem letošního Dinner in the Sky v Praze je Patrik Bečvář, který je známý svými zkušenostmi z předních českých restaurací.
Menu obsahuje máslovou paštiku z kachních jater, hovězí konfit ve pohankovém košíčku, bramborovo-lanýžovou espumu, diamond steak a jako dezert jablečnou žemlovku s flambovaným sněhem a zmrzlinou ze zakysané smetany.
Všichni hosté jsou bezpečně připoutáni k pohodlným křeslům bezpečnostními pásy předtím, než jsou jeřábem zvednuti do výšky 50 metrů nad zemí.
Večerní večeři během západu slunce stojí asi 5 850 Kč, večeře v jinou dobu stojí mezi 3 190 a 4 190 Kč, a oběd vyjde na 2 690 Kč.
Rezervace míst a nákup dárkových poukazů lze provést na webu dinnerinthesky.cz.
Kromě standardního menu nabízí Patrik Bečvář i variace upravené pro vegetariány nebo hosty držící bezlepkovou dietu.
Na Smíchovské náplavce se pořádají různé společenské a sportovní události, a je to oblíbené místo pro společenskou interakci a odpočinek.
Večeře je čtyřchodové menu a obvykle trvá několik hodin, počítaje čas potřebný pro bezpečnostní instrukce a samotný proces zvedání a spouštění plošiny.
Rašínovo nábřeží je v současné době nejatraktivnější a společensky nejživější prostor u řeky Vltavy, kde se pravidelně konají Farmářské trhy a je oblíbené pro procházky i cyklistiku.