Kynuté borůvkové knedlíky na mnoho různých způsobů, to bude i letos hlavní tahák borůvkových hodů v Malé Morávce a Karlově pod Pradědem. Ve všech restauracích si lidé mohou pochutnat na pokrmech s borůvkami. Budou se servírovat především borůvkové knedlíky a lívance. Nebudou scházet ani borůvková piva a pálenka z borůvek, nebo soutěž v pojídání borůvkových knedlíků. Borůvkové hody v Malé Morávce a Karlově pod Pradědem proběhnout už o tomto víkendu – 17. a 18. srpna 2024.
14. srpen 2024 8:00
Gurmánská turistika, Moravskoslezský kraj
Svátek dobrého jídla a pití ve Frýdku-Místku pro letošní rok připadá na sobotu 17. srpna 2024. Nejen Park Pod zámkem, ale i Zámecké náměstí, nádvoří zámku a přilehlé uličky ožijí dalším ročníkem gastrofestivalu "Frýdek≈Místek plný chutí". Město se tak v jeden den promění v jedno velké bistro, ve kterém budou různí prodejci nabízet návštěvníkům své speciality.
14. srpen 2024 7:46
Gurmánská turistika, Moravskoslezský kraj
Právě před sto lety, roku 1921, byla postavena nejstarší česká horská chata ve Slezských Beskydech, kterou je chata Prašivá. Podařilo se jí postavit za rekordních šest měsíců! Místo bylo v minulosti a je i v současnosti velmi oblíbené – chata je snadno dostupná a otevírá se od ní krásný výhled do okolí. Hladoví poutníci si zde navíc mohou pochutnat na specialitách výborné domácí kuchyně
10. duben 2021 12:00
Gurmánská turistika, Moravskoslezský kraj
Původně měla jmenovat Kofocola. V roce 2001 nastartovala reklamní kampaň se sloganem Když ji miluješ, není co řešit, který si získal srdce nejen zamilovaných. Vánoční reklama se živým „zlatým“ prasátkem (ano, s těmi zuby zahnutými nahoru) nás od roku 2003 věrně provází adventní dobou. Zkrátka Kofola: báječná, bublinková a skrz naskrz česká. A společně s Kofolou také další pochoutky – máte rádi třeba Vineu anebo Ondráškovku? I ty patří do skupiny Kofola.
26. březen 2021 11:06
Gurmánská turistika, Moravskoslezský kraj
Kdo někdy ochutnal sladký dezert, připravený podle staré arménské receptury, měl by znát i příběh firmy, která ho vyrábí. Stojí za ní Gevorg Avetisyan, rodák z Jerevanu, a sladké dobroty vyráběné ve Frýdku-Místku dnes dobývají celý svět.
20. březen 2021 10:07
Gurmánská turistika, Moravskoslezský kraj
Dozlatova upečená husa s červeným a bílým zelím a knedlíky. To je pochoutka, kterou si každý rok na sv. Martina dopřeje snad každý. Téměř každá restaurace nabízí Svatomartinské menu. Stačí si jen vybrat z jejich nabídky. K této tradici však neodmyslitelně patří také první ochutnávka mladých vín. A kam můžete vyrazit na Svatomartinské menu či slavnosti na severní Moravě vyrazit?
8. listopad 2019 9:00
Gurmánská turistika, Moravskoslezský kraj
Pod názvem Jak šmakuje Moravskoslezsko se neskrývá jen gastrofestival, součástí rozsáhlého projektu jsou také kulinářské soutěže, menší gastronomické akce, kuchařky osvědčených regionálních receptů a místní speciality, které se postupně vracejí na jídelní lístky restaurací. Dobré jídlo, pití a spousta zábavy čeká v sobotu 11. srpna v Karlově Studánce na oblíbeném návštěvníky gastrofestivalu.
11. srpen 2018 8:55
Gurmánská turistika, Moravskoslezský kraj