Celodenní program se skládá
z praktických i teoretických částí.
Kurzem pivního sommeliérství provede účastníky vyškolený degustátor, seznámí je se základním dělením piva podle způsobu kvašení i použitých surovin a ukáže, které základní chutě v pivě hledat a jaké jsou nejčastější nežádoucí
chuťové a čichové vjemy. Návštěvníci budou pivo sami ochutnávat a vyplňovat degustační protokol. Nakonec dostanou
slepé vzorky, kdy budou
určovat typ piva či případné nežádoucí příchutě.
Při
kurzu technologie výroby budou mít pivní znalci na starosti odborný garant na technologii, s nímž absolvují celou
prohlídku po pivovaru. Dozvědí se tak podrobně vše o původu surovin k výrobě piva, resp. jednotlivých druzích sladů, chmelů a úpravě vody. Při praktických ukázkách budou návštěvníci sledovat,
jak se správně čepuje pivo s pěnovou čepicí či na hladinku. Na závěr všechny čeká soutěž v načepování řezaného piva. Po absolvování obou kurzů si účastníci odnesou domů na památku
certifikát a výpravnou brožuru. Ta populárně-naučnou formou spolu s obrazovou dokumentací shrnuje všechny informace, které se v krušovickém pivovaru dozvěděli.
Speciální
kurzy se konají v sobotu 17. března, 16. června a 13. října, a to vždy v sobotu
od 9.00 do 17.00 hod. Cena za oba kurzy je 1 500 Kč. Pokud má návštěvník zájem absolvovat pouze vybranou část, může si zvolit jednu z variant –
Kurz pivního sommeliérství probíhá od 9.00 do 13.00 hodin a zájemce vyjde na 1000 Kč. Kurz
Technologie výroby a čepování piva začíná od 13.00 hod. a trvá do 17. hodiny, cena tohotu kurzu je 700 Kč.
Kurz je vždy třeba
předem zarezervovat na telefonním čísle 737 224 087 nebo e-mailem exkurze@krusovice.cz.