Resort Luhačovice zahajuje sezónu druhým ročníkem Luhačovické zabijačky. Podobně jako v loňském roce návštěvníky čekají
tradiční zabijačkové speciality – jitrnice, křupavé škvarky, tlačenka i voňavý gulášek. Tradiční atmosféru doladí
cimbálová muzika a řemeslný jarmark, stejně jako vystoupení profesionálního řezníka Jaroslava Nitky.
Ten bude
vyprávět o řeznické profesi a předvede také, jak se dělá tradiční moravská zabijačka s jelítky, jitrničkami, tlačenkou i polévkou. Pan Nitka navíc pracuje s původními nástroji, jako je ruční mlýnek nebo mechanická kliková plnička, které se na zabijačkách objevovaly od pradávna.
Oproti minulému ročníku organizátoři chystají více prodejních míst i širší nabídku produktů a výrobků. Kromě zabijačkových specialit bude připraven také originální
Luhačovický škvarkový koláč, který kuchaři
Resortu Luhačovice pečou podle více než sto let staré luhačovské receptury. A stejně jako k Luhačovicím, tak i k zabijačce neodmyslitelně patří
kalíšek Luhačovické bylinné nebo něčeho dobrého od Rudolfa Jelínka z Vizovic.
Vedle stánků s jelítky a tlačenkami se na hrázi Luhačovické přehrady objeví také
stánky lokálních výrobců, kteří nabídnou výrobky s místní tradicí, mezi nimi například studenti SOŠ Luhačovice, bylinkářky, košíkáři a další. Návštěvníci tak budou moci nahlédnout pod ruce šikovným řemeslníkům, kteří oživují
staré tradice. Aby ani dětem nebyla na zabijačce dlouhá chvíle, čekají na ně zkušení animátoři z agentury GM5, kteří se postarají o
doprovodný program. Pro rodiny i děti samotné je připravena interaktivní soutěž, s cílem zapojit všechny příchozí bez rozdílu věku i pohlaví.
Luhačovická zabijačka, která je druhým ročníkem akce s podtitulem
Hodování do sytosti, proběhne 15. 3. 2014 od 10 do 16 hodin na hrázi Luhačovické přehrady. Stejně jako jiné akce Resortu Luhačovice je tu proto, aby přinesla nové zážitky, a zároveň slouží jako místo k setkávání a příjemnému trávení volného času v lázeňských Luhačovicích.