Světový den tvarohu připadá každoročně na 19. ledna. Tento den tedy "slaví" nejen tvarůžky ale i všechny nezralé sýry z odstředěného kravského nebo kozího mléka.
Den sýrů se pravidelně oslavuje následující den – 20. ledna. Ochutnejte a pochutnejte si!
V Muzeu Olomouckých tvarůžků se návštěvníci mohou dozvědět o historii a výrobě unikátního sýra - Olomouckých tvarůžků.
Návštěvníci mohou v muzeu vyzkoušet trenažér na šlapání tvarohu nohama a ruční klapaní tvarůžků do dřevěných forem.
Olomoucké tvarůžky je možné zakoupit celoročně v podnikové prodejně v Lošticích.
Tvarůžková cukrárna nabízí netypické slané tvarůžkové dezerty.
V tvarůžkovém bistru jsou v nabídce například tvarůžkové burgry a tataráčky.
Tvarůžková zmrzlina je k dostání v Kavárně u Lišky Bystroušky, a to během letních měsíců.
Světový den tvarohu se slaví 19. ledna a oslavuje se nejen Olomoucké tvarůžky, ale i všechny nezralé sýry vyrobené z odstředěného kravského nebo kozího mléka.
Olomoucký tvarůžkový festival se v roce 2025 uskuteční 5. a 6. dubna.
Cyklotrasa Ochutnej Moravu na kole nabízí 13 zastavení na 91 kilometrovém okruhu, kde si cyklisté i labužníci mohou vychutnat místní gastronomické speciality.
Olomoucké tvarůžky jsou tradiční synteticky mlékárenský výrobek z Loštic, který má několikasetletou historii výroby v této oblasti.