Kreativní kuchařský tým
Piano Nobile připravuje sezónní menu převážně ze
surovin od místních dodavatelů. Nyní hosté mohou kromě
a la carte menu ochutnat na bohatě nazdobeném zámku i
sváteční vánoční a Novoroční menu obohacené v některých termínech o hudební doprovodu klavíru a harfy. Gastronomický zážitek pak dotváří celý tým
Chateau Mcely svojí péčí a smyslem pro detail.
Restaurace Piano Nobile je od roku 2010 pod kreativním vedením šéfkuchaře Honzy Štěrby, který působí na zámku prakticky od otevření zámku v roce 2006. Honza rád objevuje nové možnosti chutí a zakládá si zejména na kvalitních surovinách ideálně získaných od místních farmářů v té nejčistší a nejlepší kvalitě. Velkou inspirací je pro něj místní příroda, která výrazně ovlivňuje celkové fungování
Chateau Mcely včetně rovněž oceňovaných přírodních lázní Mcely Spa s vlastním kosmetickou řadou Mcely Bouquet v bio kvalitě. Honza i nadále kombinuje oblíbené tradiční recepty rodiny Thurn-Taxisů předurčené historií zámku a italské pochoutky babičky Cusumano navazující na sicilské kořeny majitele zámku Jima Cusumano.
S oblibou využívá
vlastní udírnu v anglickém parku, ze které pochází například vyhlášený uzený bio losos Label Rouge, dále se zaměřuje na výrobu domácích pralinek a marmelád ideálně z vlastních plodů anglického zámeckého parku. Již samozřejmostí se staly domácí koláče rozmanitých chutí, vánoční cukroví, svatební a narozeninové dorty nejvyšší kvality a chuti či designové barevné makaronky a sweet bary.
Oblíbenou nabídkou restaurace Piano Nobile jsou
lekce vaření právě se sympatickým šéfkuchařem. Při lekci vaření s Honzou se hosté příjemně pobaví a především se naučí několik tipů a triků současné gastronomie. Mohou si vybrat jedno ze tří témat. Lekce vaření může být uspořádána
ve Zlatém sále a v případě příznivého počasí
na zámeckém pátiu s průhledy do okolní přírody. Lekce vaření završuje komplexní nabídku restaurace Piano Nobile přes snídaně, obědy, letní pikniky, večeře, tradiční čajové dýchánky včetně nového
čajového dýchánku princezny Nely servírovaném na motýlkovém porcelánu, svatební a jiné slavnostní hostiny až po bohatou nabídku českých a mezinárodních vín.