ÚvodAktualityPutovní festival Wine Tour ukáže evropské vinařské trendy
Putovní festival Wine Tour ukáže evropské vinarské trendy
Gurmánská turistika

Putovní festival Wine Tour ukáže evropské vinařské trendy

  • 28. října 2014
Podzimní putovní festival Wine Tour proběhne na konci října ve třech městech po České Republice. Wine Tour začne 29. října v Praze, poté se přesune 30. října do Hradce Králové a finální zastávkou bude 31. října Brno. Širokou nabídkou jednotlivých vín a destilátů v rámci Wine Tour provedou zkušení sommeliéři a odborníci ze společnosti Global Wines.
VínoFestival Wine Tour je skvělou příležitostí pro nákup nejkvalitnějších vín tradičních i méně známých značek, rychlé seznámení se s důležitými novinkami v oboru vinařství a konzultaci dotazů s odborníky. Ochutnávky budou tématicky zaměřené na aktuální evropské vinařské trendy. Najdete zde například: Ryzlinky, vína Antinori, rakouské Veltlíny, Champagne a sekty, či prémiové ovocné pálenky od výrobců, kteří patří do evropské TOP 3.
 
Festival odstartuje ve středu 29. října v pražských Vysočanech v hotelu Clarion Congress, poté se ve čtvrtek 30. října přesune do Hradce Králové do restaurace Grill Duran a zakončen bude v pátek 31. října v hotelu Noem Arch v Brně. Akce v jednotlivých městech proběhne vždy od 14.00 hodin do 20.00 hodin.

Vstupné je pro všechny účastníky festivalu 200 Kč. Cena vstupného bude odečtena z objednávky provedené na ochutnávce nebo v následujících 6 měsících prostřednictvím e-shopu Global Wines.
Noem Arch Restaurant v Brně Gurmánská turistika

Noem Arch Restaurant v Brně

Restaurace Noem Arch nabízí menu moderní světové kuchyně, ale znovu také objevuje zapomenuté i tradiční recepty české národní kuchyně. Veškerá jídla připravuje vždy z kvalitních surovin, bez používání polotovarů, s maximálním důrazem na čerstvost, sezónnost a regionální dostupnost.

Další aktuality

Velikonoce pro gurmány: užijte si velikonoční menu a jedinečné gastronomické zážitky 2025

Velikonoční svátky jsou vyvrcholením čtyřicetidenního postu, kdy si podle staré křesťanské tradice můžeme dopřát odpíraných dobrot. A kdo půst nedržel, ten si na velikonočních laskominách určitě pochutná taky. Nechte se s Kudy z nudy nalákat tam, kde to voní čerstvým mazancem, jidášky anebo tradiční nádivkou.
15. duben 2025 13:37
Gurmánská turistika

Kalendář 2025 pro vegetariány: nejlepší festivaly zeleniny a ovoce

Patříte k lidem, kteří si místo řízku radši pochutnají na jídle ze zeleniny a dobrém ovoci? Pak se vám jistě budou hodit naše tipy na gastronomické akce, kde hrají hlavní roli jahody, meruňky, jablka, česnek nebo cibule. Během pozdního jara, léta a podzimu můžete vyrazit na gastronomické slavnosti podle vašich oblíbených plodin a chutí. A i když se třeba nebude jednat o čistě vegetariánské akce, dobroty bez masa na nich určitě bez potíží seženete. Tipy pro vegetariány, frutariány, vitariány i flexitariány vám přináší Kudy z nudy.
11. duben 2025 15:40
Gurmánská turistika

Bylinky a Velikonoce? Ochutnejte netradiční zelenou polévku

Velikonoce jsou nejvýznamnější křesťanské svátky a jejich oslava se v České republice nese především v tomto duchu. Zároveň se ale prolíná množství lidových zvyků a tradic. Dobové recepty na velikonoční pokrmy dokládají, že jarní očista organismu bývala součástí životů našich předků a že Velikonoce pro ni byly nejlepší příležitostí.
11. duben 2025 14:45
Gurmánská turistika

Velikonoce: Jak nabarvit velikonoční vajíčka přírodní barvou?

Také rádi barvíte na Velikonoce vajíčka? Zkuste to letos jinak – pomocí přírodních zdrojů, které znávaly i naše prababičky. Nemusíte se bát, že vaše vajíčka budou mít nevýrazné barvy, s přírodními zdroji lze dosáhnout široké palety pestrých odstínů! A když nakonec vajíčka vyleštíte kouskem slaniny, budou se navíc krásně lesknout. A co budete potřebovat? Stačí si připravit běžně dostupné suroviny, například červené zelí, cibuli, kurkumu nebo víno.
10. duben 2025 20:37
Gurmánská turistika

10 tipů na velikonoční speciality v restauracích CzechSpecials

Velikonoční svátky v české kuchyni vždy byly a dodnes i jsou, plné domácího vaření a pečení. Dodržují se zvyky i dávné tradice, i když mladší generace už možná ani neví s čím ten který zvyk vlastně souvisí. Vychutnejte si Velikonoce v restauracích Czech Specials!
2. duben 2025 12:36
Gurmánská turistika

50 tipů, kde najdete jarní otevřené sklepy

I během jara a časného léta otevírají vinaři na jižní Moravě doširoka své sklepy návštěvníkům z řad milovníků vína. Vychutnejte si vynikající víno a zazpívejte si známé lidovky s cimbálovou muzikou. Z tipů portálu Kudy z nudy si vyberete velké vinařské akce na jižní Moravě, otevřené vinné sklepy a sklípky a neunikne vám nic ani na dalších místech Česka, kde také ochutnáte skvělá vína.
30. březen 2025 9:00
Gurmánská turistika

Zelené Velikonoce se zeleným pivem

Ochutnejte velikonoční zelené pivo, které je čím dál více populární. Zelená třináctka Starobrna již slaví dvacáté narozeniny, se zeleným pivem se ale můžete setkat i v mnohých menších pivovarech. Speciální zelené pivo bude letos k dostání na Zelený čtvrtek 17. dubna 2025.
27. březen 2025 18:00
Gurmánská turistika

Čtrnáct krajů & čtrnáct tipů: festivaly jídla a gastronomické slavnosti 2025

Mát rádi dobré jídlo a pití? My také, a navíc právě pro vás máme tipy na food festivaly ze všech krajů České republiky. Užijte si s rodinou a přáteli báječné gastronomické akce pod širým nebem. Dopřejte si českou klasiku, zahraniční laskominy i jídla z neobvyklých surovin, a zažijte ono pověstné „nebe v hubě“. Portál Kudy z nudy vám přeje skvostné gurmánské zážitky a dobrou chuť!
20. březen 2025 9:50
Gurmánská turistika