Kouzlo farmářských lahůdek a jejich cestu od vidlí až na vidličku si můžete vychutnat
od 16. do 26. července na
festivalu Jídlo z blízka, kdy
devět brněnských restaurací bude nabízet
tříchodová menu z regionálních surovin. V nabídce restaurací
Bohéma, Borgo Agnese, bistra DeguŠtace v řeznictví Mikrofarma, La Bouchée, Palazzo Restaurantu, Prominent, restaurace Na Chatě, Ristorante Piazza a Šelepka najdete například čerstvé candáty z Pohořelic, jehněčí i hovězí maso z ekofarem na Valašsku a Vysočině, čerstvé bylinky, zeleninu, jahody, sluncem provoněné třešně od Hustopečí či meruňky z Břeclavska.
Součástí festivalu je také doprovodný program. V
pátek 17. července se odehraje
festivalové grilování na Moravském náměstí přímo v centru
Brna, při degustacích a dalších akcích se osobně seznámíte se sedláky, vinaři, malovýrobci delikates i šéfkuchaři, můžete si vyzkoušet tradiční řemesla a naučit se připravovat třeba kváskové pečivo nebo domácí těstoviny.