Největší kulinářský festival, který se letos koná již pošesté, přichází opět do Prahy. Festival dobrého jídla a pití proběhne ve dnech 25. – 26. června v parku na Vítkově. Návštěvníci se mohou těšit na to nejlepší z klasické, molekulární nebo extrémní kuchyně.
Co vás čeká - Jedinečná gastronomie s delikatesy z celého světa
- Živé cooking show pod vedením hvězdných kuchařů
- Program pro celou rodinu
Nebude chybět - Klasická gastronomie – Pokrmy klasické české, ale i zahraniční kuchyně v podání vyhlášených kuchařů
- Molekulární kuchyně – molekulární kuchyně připravuje pokrmy metodami známými spíše z laboratoří (emulgování, mražení tekutým dusíkem, přidávání různých látek rozkládajících strukturu suroviny), čímž vytváří naprosto nečekané pokrmy. Na Bosch Fresh Festivalu můžete ochutnat například Nitro zmrzlinu z mladého jehličí, připravenou v kapalném dusíku při -196°C
- Extrémní catering – ochutnejte exotická jídla, jako pochoutka se dá připravit had, krokodýl,
- zebra nebo žáby. Na festivalu můžete ochutnat například Burger z krokodýla s mango a jalapeňo omáčkou v „crocodile“ bulce
- Hmyzí kuchyně – hmyz se konzumuje napříč celým světem kromě Evropy a tudíž je u nás exotickým gurmánským zážitkem, na festivalu vyzkoušejte třeba Sklípkana růžového (Gramostola rosea) podávaného na mladém salátku
- A to vše s největšími kuchařskými esy: Zdeněk Pohlreich, Dalibor Navrátil, Oldřich Sahajdák, Petr Ocknecht, Petr Koukolíček, Karolína Kamberská a další...
Letos samé novinky Nejenom, že jsme připojili další město – Brno, ale přichystali jsme i další novinky. Letos na vás čekají hned čtyři pódia a novinka, která překvapí hlavně studenty….
Bosch cooking stage – hlavní scéna, tradičně nejsledovanější v rámci celého festivalu, se opět promění v živou kulinářskou show s nejlepšími šéfkuchaři. Po celý den zde budou probíhat hodinové show známých kuchařů. Někteří návštěvníci budou vybráni, aby přímo s nimi na pódiu připravili menu o 3 chodech a zároveň je jako první ochutnají. Sommelier vinařství VIA VINI k menu doporučí skvělé víno.
Bosch workshop stage – v rámci této interaktivní stage budou čtyři návštěvníci vařit přímo s kuchaři ve vybavených kuchyních. Tuto stage moderuje Sandra Parmová z Prima TV.
Grill stage – zde ochutnáte to nejlepší, co se lahůdek z grilu týká. Program této stage moderuje Monika Leová z Prima TV.
Coffee stage – novinka letošního roku, program této stage budou tvořit baristé. Připraví kávu ve všech podobách a chutích, ukážou latté art a nebude chybět prezentace zúčastněných pražíren a partnerů. Hlavní hvězdou bude Roberto Trevisan, který vlastní Školu kávy.
Vstup zdarma pro studenty – rádi bychom na festivalu přivítali i mladé lidi zajímající se o gastronomii, proto jsme pro letošní rok připravili ve spolupráci s ISIC nabídku pro všechny držitelé karet ISIC a ITIC a zveme je, aby se na festival přišli podívat ZDARMA a nasáli pohodovou a zážitky nabitou atmosféru festivalu.
Překvapení letošního roku Avantgardní kuchař Petr Koukolíček připraví medvědí maso z odlovených, divoce žijících medvědů.
Co se bude pít? Gurmánský Bosch Fresh Festival nabídne kromě gastronomických pochoutek také výborné pivo a víno. Kromě menších rodinných pivovarů a minipivovarů se představí Pilsner Urquell, který se stal hlavním pivovarem festivalu a speciálně k této příležitosti uvařil speciální pivo. Hlavním vinařstvím festivalu bude vinařství VIA VINI, které návštěvníkům nabídne tuzemská i zahraniční vína. Jejich sommelier bude vína doporučovat k degustačním menu přímo na hlavním pódiu. Kromě VIA VINI se v Praze představí dalších 9 producentů vína, vinařství a vinoték.
Program pro celou rodinu Pro děti bude v parku na Vítkově připraven dětský koutek Pribináček s řadou aktivit a celodenním programem. Návštěvu festivalu můžou lidé také spojit s prohlídkou památníku.
Soutěž o restauraci roku Součástí festivalu v Praze bude soutěž o pražskou restauraci roku, které se zúčastní TOP 10 restaurací z Prahy se svým soutěžním degustačním menu. O vítězi letošního ročníku mohou návštěvníci, spolu s odbornou porotou, rozhodnout svými hlasy v průběhu celého festivalového víkendu.
MAKRO Mistrovství České republiky ve filetování čerstvého lososa
Kdo letos nejlépe a nejrychleji připraví filety z lososa? Nejlepší kuchaři z celé České republiky budou
v sobotu 25. 6. 2016 od 13 hodin na pražském Vítkově připravovat dva filety bez kostí a kůže z pětikilové ryby. Odborná porota posoudí, kdo se stane již posedmé šampionem soutěže. Hodnotit bude nejen rychlost ale také výtěžnost ryby a čistotu pracoviště. Vítěz získá zájezd pro dva do Norska.
V sobotu 25. června bude program probíhat od 10 do 21 hodin a v neděli 26. června od 10 do 18:00 hodin (vstupné po oba dva dny je 100,-Kč).