Hospoda U Kalendů v pražském Podskalí vznikla na začátku minulého století. Od roku 2022 je součástí rodiny Ambiente, která se snaží na pestrou tradici tohoto lokálně významného místa navázat. Přijďte ochutnat poctivá pražská jídla a pečlivě ošetřené plzeňské pivo!
Hospoda U Kalendů stojí na místě zaniklé
plavecké osady Podskalí od začátku minulého století. Život tu byl spjatý s řekou. Připlouvalo po ní dřevo a prodávaly se tu
smažené grundle – prý nejvyhlášenější v Praze. Přijďte ochutnat ty naše.
Dnes tu servírujeme
jídla bez pozlátka a čepujeme
pečlivě ošetřené pivo. Zvířata zpracováváme celá, od čumáčku po ocas. Na jídelním lístku najdete například kuřecí vývar s celestýnskými nudlemi, pepřenky z kapra, kroupové jelítko, hovězí tatarák, vepřový jazyk, pečená žebra, hovězí na smetaně, bramborové šišky a řadu salších lahůdek.
Mimo poctivé hospody se U Kalendů nachází i
pekárna. Zastavte se pro
křupavý bochník a sladké pečivo, nebo vyzkoušejte smažený kvásek v restauraci.
Poznejte Hospodu U Kalendů, historickou perlu s poctivými pražskými jídly a vyhlášeným plzeňským pivem v podobě Podskalí.
Hospoda U Kalendů byla založena na začátku minulého století.
V hospodě U Kalendů můžete ochutnat poctivá pražská jídla a pečlivě ošetřené plzeňské pivo.
Pro Podskalí bylo charakteristické, že připlouvalo po řece dřevo a prodávaly se tu smažené grundle, které byly prý nejvyhlášenější v Praze.
Na jídelním lístku najdete takové speciality jako kuřecí vývar s celestýnskými nudlemi, pepřenky z kapra, kroupové jelítko, hovězí tatarák, vepřový jazyk, pečená žebra, hovězí na smetaně a bramborové šišky.
Od roku 2022 je hospoda U Kalendů součástí rodiny Ambiente.
V pekárně u hospody U Kalendů můžete koupit křupavý bochník, sladké pečivo nebo vyzkoušet smažený kvásek.
Otázky i odpovědi jsou strojově generované a neprošly redakční úpravou.