Hospoda U Kalendů v pražském Podskalí vznikla na začátku minulého století. Od roku 2022 je součástí rodiny Ambiente, která se snaží na pestrou tradici tohoto lokálně významného místa navázat. Přijďte ochutnat poctivá pražská jídla a pečlivě ošetřené plzeňské pivo!
Hospoda U Kalendů stojí na místě zaniklé
plavecké osady Podskalí od začátku minulého století. Život tu byl spjatý s řekou. Připlouvalo po ní dřevo a prodávaly se tu
smažené grundle – prý nejvyhlášenější v Praze. Přijďte ochutnat ty naše.
Dnes tu servírujeme
jídla bez pozlátka a čepujeme
pečlivě ošetřené pivo. Zvířata zpracováváme celá, od čumáčku po ocas. Na jídelním lístku najdete například kuřecí vývar s celestýnskými nudlemi, pepřenky z kapra, kroupové jelítko, hovězí tatarák, vepřový jazyk, pečená žebra, hovězí na smetaně, bramborové šišky a řadu salších lahůdek.
Mimo poctivé hospody se U Kalendů nachází i
pekárna. Zastavte se pro
křupavý bochník a sladké pečivo, nebo vyzkoušejte smažený kvásek v restauraci.