Rodinné vinařství Pavel Binder z Rakvic se zaměřuje na výrobu a distribuci BIO vína. Specializuje se na odrůdy Veltlínské zelené, Ryzlink rýnský, Chardonnay, Sauvignon a Pálava. Vinařství dále pěstuje Frankovku, Rulandské modré a další.
Rodinné vinařství Pavel Binder sídlí v obci
Rakvice ve
Velkopavlovické oblasti a nyní obhospodařuje cca 8 ha vinic. Všechny se nacházejí v katastru obcí
Rakvice,
Přítluky a
Velké Bílovice. Objem roční produkce činí asi 50 až 60 tisíc lahví vína. Filozofií rodinného vinařství Pavla Bindera je vyrábět
vysoce kvalitní vína menších šarží se svěžím a výrazným buketem, vysokým extraktem a mohutnou chutí. V roce 2008 zahájil vinař Pavel Binder na svých vinicích přechodné období z klasického ošetřování vinice na ekologické a v roce 2011 získal již první certifikace na
vína vyráběná z ekologicky pěstovaných hroznů. Víno z takto ošetřovaných vinic je vytvořeno v souladu s přírodou, s minimem zásahů a síření během vinifikace. Důkazem kvality a správně zvolené filozofie výroby vína je
řada ocenění z prestižních domácích i mezinárodních výstav. Úspěchy slaví oblíbený
hroznový bio-mošt, specialitou jsou kromě ledových vín také
jemně perlivá vína s označením
Bublinka.
Vynikajícím úspěchem vinařství bylo získání titulu
Šampion červených vín České republiky na soutěži „
Vinař roku“ v roce 2020 a jeho obhájení v roce 2021. V roce 2024 bylo víno vinařství oceněno v soutěži
Biovíno roku.
Mošty a perlivá Bublinka
Výroba moštů se stala již tradicí. Mošty jsou
100% hroznová šťáva bez příměsí, bez konzervantů, aromat a barviv.
Neobsahují žádný alkohol a jsou tedy vhodné jak pro děti, tak pro těhotné ženy a řidiče, ale nejen pro ně. Další neméně významnou specialitou se stala výroba jemně perlivých vín s názvem BUBLINKA v provedení ROSÉ a bílého sladšího vína. Tento produkt se těší velké oblibě zejména na jaře a v průběhu léta, hodí se výtečně k odpolednímu i podvečernímu posezení u grilu nebo jen tak s přáteli.
Zážitková vína Natur
Pro velmi
náročné spotřebitele a především pro gastro začal Pavel Binder vyrábět
vína v nejvyšší řadě, tzv. Natur. Vína této řady jsou vyráběna v souladu s přírodou, s minimem zásahů a síření během vinifikace a následném zrání
12 a více měsíců v nových sudech na jemných kvasinkách. Tato vína patří skutečně k zážitkovým.
Novinkou vinařství je
výroba sektů a vína Pet Nat (z fr. Pétillant-naturel), což je víno, vycházející ze starobylé metody, je to netiché víno vyrobené částečným primárním
kvašením moštu v tanku (sudu) a částečným
kvašením v láhvi pod korunkovým uzávěrem.