Pivovar Trautenberk najdete v podzemí Tippeltovy boudy, známější jako hotel Družba, který právě prochází velkou rekonstrukcí. Pivovar vznikl společným přispěním majitelů maloupských bud a lyžařského areálu.
Pivo Trautenberk se
vaří tradiční metodou za použití
vody ze svahů Sněžky, sladu, a chmele. Piva jsou spodně i svrchně kvašená. Prvním speciálem na čepu nejen ve
SKiMU House je
Trautenberk 12 APA, třemi dalšími jsou piva: spodně
kvašený ležák Trautenberk 11, polotmavý speciál
Trautenberk 13 a
svrchně kvašený Trautenberk 14 APA.
K vaření se využívá
slad z humnové sladovny Ing.Karla Klusáčka, doplněný o speciální slady ze sladovny Weyermann v Bamberku.
Chmel pochází převážně ze žatecké oblasti a kvasnice z VÚPS v Praze. Zdejší piva jsou nefiltrovaná a nepasterizovaná.
Nový maloúpský pivovar vychází z konceptu architekta Petra Koláře, který je podepsaný i pod projektem sesterského
pivovaru Hostivar v Praze. Trautenberk na čepu dostanete
u místních poskytovatelů ubytování a samozřejmě
ve SKiMU House.
Pivovar je součástí
Krkonošské pivní stezky.