Švejk restaurant v Telči se nachází v historických prostorách provozních budov telčského zámku. Objekt byl vybudován Zachariášem z Hradce již v roce 1554. Po dlouhou dobu tyto prostory sloužily jako provozní sklady a sklepní místnosti.
Host, který vstoupí do nového
Švejk restaurantu Na Zámecké, má pocit, jako by zde „švejkovna“ byla odjakživa. Interiér zcela harmonizuje s vnitřní dispozicí objektu. Klenuté stropy dokonale ladí s dřevěnou podlahou, masivním dřevěným nábytkem a obložením stěn. Interiér doplňují
barevné okenní vitráže a všudypřítomná
tvář dobrého vojáka Švejka od Josefa Lady.
Hosté si mohou vybrat z
pěti značek piva. Vedle ležáku Pilsner Urquell jsou na čepu i Velkopopovický Kozel Tmavý, výčepní světlý Gambrinus a také speciální, silné polotmavé pivo Master. Nechybí ani
nealkoholické pivo Birell. Pivo je tu vynikající a správně ošetřené – ve Švejk restaurantu Na Zámecké jsou sudy s pivem skladovány
v historických sklepních místnostech se stálou teplotou.
Specialitou je Haškův guláš připravený z hovězí svíčkové a podávaný s bramboráčky. Hosté, kteří si vychutnávají pivo v
letní zahrádce, mají jedinečný výhled na nádherné
telčské náměstí. Celková kapacita restaurace je cca 95 míst. Nechybí ani salonek, který je umístěn v kruhové místnosti rohové věže. Ke kulatému stolu se vejde 8 hostů. Vedle vstupu do salonku je zajímavý interiérový prvek – do zdi zasazená kamenná kašna. Dispoziční možnosti budovy rozhodly o tom, že v Telči jsou vlastně hospody dvě, každá s vlastním výčepem. Jedna
kuřácká a
druhá nekuřácká. Hospody jsou
odděleny kuchyní, která připravuje především jídla klasické české kuchyně.
Koncept Švejk restaurantů je originální český projekt a mezi českými franchisingovými projekty má výlučné postavení. Od roku 1997 bylo v České republice otevřeno již 44 Švejk restaurantů.
Prozkoumejte Švejk Restaurant v Telči, nabízející jedinečný interiér, tradici, českou kuchyni a fantastický výhled na telčské náměstí.
Objekt byl vybudován Zachariášem z Hradce v roce 1554.
Specialitou piva je Master, speciální silné polotmavé pivo.
Specialitou jídla je Haškův guláš připravený z hovězí svíčkové a podávaný s bramboráčky.
Celková kapacita restaurace je cca 95 míst.
Hosté v letní zahrádce mají výhled na nádherné telčské náměstí.
Vedle vstupu do salonku je zasazená kamenná kašna do zdi.
Interiér restaurace obsahuje klenuté stropy, dřevěnou podlahu, masivní dřevěný nábytek a barevné okenní vitráže.
V restauraci jsou dvě hospody, jedna kuřácká a druhá nekuřácká, které jsou oddělené kuchyní.
Kuchyně v restauraci podává především jídla klasické české kuchyně.
Salonek má kapacitní limit 8 lidí u kulatého stolu.
Otázky i odpovědi jsou strojově generované a neprošly redakční úpravou.