ÚvodAktuality10 tipů, kde ochutnat francouzskou kuchyni
Gurmánská turistika

10 tipů, kde ochutnat francouzskou kuchyni

Šneci, pořádný steak, mořské plody, ale i hodně zeleniny a sýry charakterizují francouzskou kuchyni, která ovlivnila mnohé další. K dobrému jídlu se hodí i sklenka vína. Po obědě či večeři makronka či mousse. Sbíhají se vám sliny na jazyku a nevíte, kam pozvat drahou polovičku na romantickou večeři? Poradí vám portál Kudy z nudy.
Otázky i odpovědi jsou strojově generované a neprošly redakční úpravou.
Restaurant l´Eau Vive Gurmánská turistika

Restaurant l´Eau Vive

V centru Brna najdete misijní restauraci l´Eau Vive, která připravuje francouzskou kuchyni.

Le Marché v Brně Gurmánská turistika

Le Marché v Brně

Le Marché je francouzská restaurace v centru Brna na Zelném trhu.

Guest Restaurant Francais Gurmánská turistika

Guest Restaurant Francais

V centru Ostravy se nachází francouzská restaurace Guest Restaurant Francais, kam můžete vyrazit nejen se najíst, ale i se naučit vařit.

Cafe de Paris Gurmánská turistika

Cafe de Paris

Kousek Francie v srdci Prahy. Tradice, čerstvé suroviny, vybraná vína a champagne, prvotřídní servis, jedinečná atmosféra Paříže a především tajemstvím opředená rodinná receptura pokrmu Entrecôte, v jehož omáčce se snoubí úctyhodných 37 ingrediencí.

Restaurace Le Marché Karlovy Vary Gurmánská turistika

Restaurace Le Marché Karlovy Vary

Zážitková restaurace Le Marché Karlovy Vary nabízí zážitek v podobě vybraného jídla sedm dnů v týdnu. Přijďte si vychutnat tříchodový oběd, tříchodovou večeři, nebo některé z degustačních menu od vyhlášeného šéfkuchaře Jana Krajče.

Restaurace Na Kopci Gurmánská turistika

Restaurace Na Kopci

Michelin Bib Gourmand. To je ocenění, kterým se může pyšnit malý rodinný podnik v Praze. Toto ocenění ve zkratce znamená, že restaurace nabízí vynikající jídlo za rozumné ceny. V menu najdete speciality české a francouzské kuchyně založené na sezónních a lokálních surovinách.

Restaurant Pot-au-feu Gurmánská turistika

Restaurant Pot-au-feu

Exkluzivní restaurace Pot Au Feu pod vedením šéfkuchaře Jana Kracíka se zaměřuje na francouzskou kuchyni.

Restaurace Red Pif Gurmánská turistika

Restaurace Red Pif

Restaurace Red Pif se spojuje tradiční česká kuchyně, výtečný plzeňský ležák a moderní francouzská gastronomie s výběrem přírodních vín, převážně francouzských. Design restaurace je inspirován tradičním tvaroslovím dřevěných hospod.

Francouzská restaurace Bílá kráva na Vinohradech Gurmánská turistika

Francouzská restaurace Bílá kráva na Vinohradech

V Bílé krávě se přenesete do přátelské atmosféry francouzského venkova, přestože sídlí na pražských Vinohradech. To, co vám zde chtějí zprostředkovat nejvíc, je radost a potěšení, kterou Francouzi pociťují z dobrého jídla.

La Gare – moderní francouzská restaurace přímo v srdci Prahy Gurmánská turistika

La Gare – moderní francouzská restaurace přímo v srdci Prahy

Casual dining, gril, stařené maso, víno a Francie – vítejte v La Gare.

Další aktuality

Kam na ovocné knedlíky? Vyberte si: léto patří ovocným knedlíkům!

My Češi, malí i velcí, sladké ovocné knedlíky milujeme, dokonce se pořádají soutěže v jejich pojídání, které jsou velmi oblíbené. Dosud nebyl překonán rekord z roku 2018, kdy pan Radim Dvořáček spořádal ve Vizovicích za hodinu neuvěřitelných 202 švestkových knedlíků! Známý Maxijedlík pan Jaroslav Němec jich zase zvládne 30 za tři minuty. Za historií tohoto pokrmu, osvědčenými recepty i tipy na místa, kde skvělé knedlíky ochutnat, se vydejte s Kudy z nudy.
23. červen 2025 16:30
Gurmánská turistika

Tipy na jahodový zážitek v podnicích CzechSpecials

Jahodová sezóna je v plném proudu a s ní přichází ten správný čas dopřát si sladké potěšení. Svou červenou barvou a sladkou chutí patří jahody mezi oblíbené ovoce letních dnů. Od předkrmů po dezerty, přijďte ochutnat jahodové speciality do kaváren, cukráren i restaurací, které jahody zahrnuly do svých menu.
20. červen 2025 12:37
Gurmánská turistika

Letní výletní ovocný mix: tipy, kde ochutnat jahody, borůvky, maliny, meruňky a další plody léta

Také máte rádi letní sezónu už kvůli tomu, že přináší každoročně vytoužené sladké plody zahrad a lesů? Pokud tomu tak je, pak vás určitě potěší naše tipy na samosběry jahod a dalších plodů, akce, kde hlavní roli hrají borůvky anebo kam se vypravit pro třešně a meruňky. Kam pro ovoce a kde všude na ovocné zážitky natrefíte vám prozradí Kudy z nudy.
17. červen 2025 20:56
Gurmánská turistika

Lesní a luční bary: načerpejte energii uprostřed přírody

Doslova vychutnat si hezké chvíle v přírodě nabízí samoobslužné lesní a luční bary, kterých u nás překvapivě není málo. Narazíte na ně nejen na horách, ale třeba i v hlubokých lesích či na slunných loukách. Ti, kdo se o takové bary starají spoléhají na poctivost kolemjdoucích, kteří za občerstvení zaplatí do kasičky. Udělejte si výlet do některého z nich, na kouzelná místa, kde vám bude příjemně na těle i na duši.
17. červen 2025 12:00
Gurmánská turistika

50 tipů, kde si užít piknik

Vlídné počasí se sluníčkem nad hlavou přímo láká k výletům do přírody. S sebou můžete vzít skvělé jídlo a pití, deku a někde na trávě s dětmi bude hned plno zábavy. Pikniky v přírodě jsou oblíbené už od první poloviny 18. století a mají i svůj mezinárodní den! Využijte i naše tipy a piknikové menu, které nabízí stále více zámků i restaurací. Jste-li romantická povaha a pokud chcete partnera či partnerku mile překvapit, staňte se na chvilku šlechtici na dekách a polštářích, v působivých zákoutích zámecké zahrady a užijte si opravdu romantické stolování!
17. červen 2025 8:28
Gurmánská turistika

Tradice: česká národní kuchyně a gastronomické toulky po Čechách, Moravě a Slezsku

Cestování s Kudy z nudy je často spojené s ochutnáváním českých, moravských a slezských gastronomických specialit. Jaká ale vlastně je naše národní kuchyně? Která jídla řadíme k nejoblíbenějším a po kterých se v restauracích jen zapráší? A co u nás chutná cizincům? Pojďte s námi ochutnat Českou republiku a ověřit si, že láska skutečně prochází žaludkem. Víte, že 18. červen byl ustanoven jako mezinárodní Den udržitelné gastronomie? Je příležitostí nejen k zamyšlení nad tím, jakou cestou se dostane jídlo na naše talíře, ale i příležitostí pro změnu stravovacích návyků, abychom neplýtvali tam, kde tomu můžeme zabránit.
16. červen 2025 14:03
Gurmánská turistika

Kalendář 2025: cesta za chlebovou vůní: do Lenory, do Slupi i na Valašskou dědinu

Tentokrát vás portál Kudy z nudy neláká jen na vůni, ale také další inspirující zážitky. Uvidíte, jak se připravuje mouka, budete svědky zadělávání a pečení, a nakonec hotový chleba s křupavou kůrkou přímo na místě ochutnáte.
16. červen 2025 13:41
Gurmánská turistika

10 tipů, kam jít v Česku na sushi

Sushi jako nejznámější tradiční japonský pokrm se stal hitem posledních let na celém světě. Není to pouze zdravé jídlo, ale i životní styl. Ochutnat tuto delikatesu Země vycházejícího slunce můžete v sushi restauraci anebo zvolit jinou variantu: naučit se vyrábět sushi vlastnoručně v některém z kulinářských kurzů. A není vhodnější datum než 18. června – v tento den slaví od roku 2009 milovníci tohoto pokrmu Mezinárodní den sushi!
1. červen 2025 14:15
Gurmánská turistika