Grand Restaurant Festival totiž nabídne od 15. ledna do 28. února zahraniční delikatesy i české dobroty přímo od farmářů v 85 restauracích a více jak třicítce českých měst. A seznam míst, kde si pochutnáte, je opravdu vytříbený. Na seznamu zapojených zařízení naleznete třeba
michelinskou hvězdou ověnčený La Degustation Bohême Bourgeoise v Praze, funkcionalistický
Port Hotel na břehu Máchova jezera, v loňském ročníku velmi vyhledávanou restauraci Valoria v Brně či slavný karlovarský
Grandhotel Pupp.
Protože si festival klade za cíl nabídnout kvalitní a zajímavé gastronomické zážitky všem bez ohledu na věk, postavení či finanční situaci, nabízí po celou dobu trvání akce speciální festivalové ceny. Za jednochodové menu pro jednu osobu tak zaplatíte 250 korun. Dva chody vás vyjdou na 400 korun a tříchodová degustace je oceněna částkou 500 korun. Každá restaurace nabízí k menu něco navíc – ať už je to alkoholický nápoj, dezert či malé překvapení. Pokud chcete vyzkoušet něco intenzivnějšího, vyberte si některý z
MňamZážitků, k zakoupení jsou připraveny také
MňamBalíčky pro dva. A vydat se můžete také na
gastronomické výpravy třeba po stopách burgrů v Praze. Do restaurací se však nevydávejte na vlastní pěst.
Nejprve je třeba rezervovat si místo na konkrétní datum a čas. To provedete přes webové stránky festivalu, kde se mimo jiné dozvíte, co vám která restaurace naservíruje.