ÚvodAktualityOchutnejte dýňové speciality v restauracích CzechSpecials
Gurmánská turistika

Ochutnejte dýňové speciality v restauracích CzechSpecials

Už od 18.století se ve starých kuchařkách objevuje dýně. Nejčastěji v podobě kaší, na sladko i na slano, dávala se do polévek i nádivek a pak i do neoblíbených kompotů. Ale už jsou pryč doby, kdy jsme dýně znali jen ve formě podivných kompotů od našich babiček a tetiček, naši kuchaři se s dýní naučili pracovat a vytvářejí zajímavé dýňové pokrmy. Přijďte je ochutnat do našich certifikovaných restaurací CzechSpecials!

Zavítejte třeba do Malešického Mikropivovaru, kde můžete vyzkoušet speciální dýňové menu a dýňová piva na čepu. Na Zámku Liblice v zámecké restauraci nabízejí až do neděle 30.10. speciální Halloween menu: krásně barevné, tříchodové a dýňové. Beach Klub Ládví si pro své hosty připravil 31.10. speciální halloweenské menu: Dýňovou polévku se zázvorem, kokosovým mlékem, koriandrem a čerstvým chlebem s dýňovými semínky, pečené kuřecí supreme prsíčko na tymiánu s bramborovo.dýňovým pyré a jako sladkou tečku pečený koláč z dýně hokkaido s krémovou polevou a dýňové latte se skořicí.

Hotel Selský dvůr má ve svém menu zase Jelení gulášek s bramborovo-dýňovými noky. A pokud se chystáte vyrazit na výlet na sever Čech, tak si zajeďte do Pece pod Sněžkou do Hotelu Horizont, kde si pro menší hosty připravili „dýňodlabání“ a pro ty větší tříchodové menu z dýňových specialit. Nebo se zastavte u Máchova jezera v Hotelu Port na krém z pečené dýně s kokosovým mlékem a zázvorem, dýňové špagety a vepřovou panenku s dýňovým rizotem.

Ale i v Jižních Čechách mají co nabídnout. Např. Zájezdní hostinec U Jiskrů pro vás chystá 30.10. Halloweenský brunch. Tak si nechte chutnat!

Otázky i odpovědi jsou strojově generované a neprošly redakční úpravou.
Zájezdní hostinec U Jiskrů v Kbelnici u Písku Gurmánská turistika

Zájezdní hostinec U Jiskrů v Kbelnici u Písku

Tradice zájezdního hostince v Kbelnici, který poskytoval stravu a zázemí lidem i koním na císařské cestě ze Strakonic do Prahy, sahá až do 19. století. V roce 2019 tato historie znovu ožila v moderním pojetí, pod rukama zkušeného šéfkuchaře Martina Jiskry a jeho rodiny.

Hotel Port Ubytování

Hotel Port

Hotel Port leží přímo na břehu Máchova jezera v romantickém prostředí nedaleko hradu Bezděz. Hotel má vlastní parkoviště, pláž, venkovní i vnitřní bazén, vířivku, saunu, páru, bowling, restauraci s terasou a výhledem na jezero, sportovní a vodní půjčovnu.

Restaurace Beachklub Ládví Gurmánská turistika

Restaurace Beachklub Ládví

Restaurace leží uprostřed jednoho z největších sportovních areálů v Praze – Beachklubu Ládví, kousek od metra C Ládví a Ďáblického Háje. Restaurace má certifikát CzechSpecials a šéfkuchař Josef Holkup pro vás denně chystá menu z čerstvých a kvalitních surovin. Na čepu máme Plzeň.

Zámecká restaurace na zámku Liblice Gurmánská turistika

Zámecká restaurace na zámku Liblice

Přímo v historických prostorách zámku Liblice se nachází zámecká restaurace s kapacitou 80 míst. Každého z návštěvníků jistě zaujme její pozdně barokní výzdoba s freskami, která přispívá, společně s vynikající nabídkou zámecké kuchyně, k mimořádnému kulinářskému zážitku.

Hotel Selský Dvůr v Praze Ubytování

Hotel Selský Dvůr v Praze

Hotel Selský Dvůr patří mezi špičku čtyřhvězdičkové hotelové kategorie v Praze. Hotel je obklopen zelení a pro svoji neopakovatelnou atmosféru a kvalitu poskytovaných služeb se stal vyhledávaným místem pobytů hostů.

Malešický mikropivovar Gurmánská turistika

Malešický mikropivovar

Pivovarská restaurace s letní zahrádkou a s odděleným salónkem až pro 50 osob, oblíbeným pro pořádání soukromých či firemních večírků. 10 rotujících výčepních kohoutů, výběrová pivotéka s lahvovými pivy z celého světa. Domácí kuchyně včetně každodenního poledního menu.

Další aktuality

Kam na ovocné knedlíky? Vyberte si: léto patří ovocným knedlíkům!

My Češi, malí i velcí, sladké ovocné knedlíky milujeme, dokonce se pořádají soutěže v jejich pojídání, které jsou velmi oblíbené. Dosud nebyl překonán rekord z roku 2018, kdy pan Radim Dvořáček spořádal ve Vizovicích za hodinu neuvěřitelných 202 švestkových knedlíků! Známý Maxijedlík pan Jaroslav Němec jich zase zvládne 30 za tři minuty. Za historií tohoto pokrmu, osvědčenými recepty i tipy na místa, kde skvělé knedlíky ochutnat, se vydejte s Kudy z nudy.
23. červen 2025 16:30
Gurmánská turistika

Tipy na jahodový zážitek v podnicích CzechSpecials

Jahodová sezóna je v plném proudu a s ní přichází ten správný čas dopřát si sladké potěšení. Svou červenou barvou a sladkou chutí patří jahody mezi oblíbené ovoce letních dnů. Od předkrmů po dezerty, přijďte ochutnat jahodové speciality do kaváren, cukráren i restaurací, které jahody zahrnuly do svých menu.
20. červen 2025 12:37
Gurmánská turistika

Letní výletní ovocný mix: tipy, kde ochutnat jahody, borůvky, maliny, meruňky a další plody léta

Také máte rádi letní sezónu už kvůli tomu, že přináší každoročně vytoužené sladké plody zahrad a lesů? Pokud tomu tak je, pak vás určitě potěší naše tipy na samosběry jahod a dalších plodů, akce, kde hlavní roli hrají borůvky anebo kam se vypravit pro třešně a meruňky. Kam pro ovoce a kde všude na ovocné zážitky natrefíte vám prozradí Kudy z nudy.
17. červen 2025 20:56
Gurmánská turistika

Lesní a luční bary: načerpejte energii uprostřed přírody

Doslova vychutnat si hezké chvíle v přírodě nabízí samoobslužné lesní a luční bary, kterých u nás překvapivě není málo. Narazíte na ně nejen na horách, ale třeba i v hlubokých lesích či na slunných loukách. Ti, kdo se o takové bary starají spoléhají na poctivost kolemjdoucích, kteří za občerstvení zaplatí do kasičky. Udělejte si výlet do některého z nich, na kouzelná místa, kde vám bude příjemně na těle i na duši.
17. červen 2025 12:00
Gurmánská turistika

50 tipů, kde si užít piknik

Vlídné počasí se sluníčkem nad hlavou přímo láká k výletům do přírody. S sebou můžete vzít skvělé jídlo a pití, deku a někde na trávě s dětmi bude hned plno zábavy. Pikniky v přírodě jsou oblíbené už od první poloviny 18. století a mají i svůj mezinárodní den! Využijte i naše tipy a piknikové menu, které nabízí stále více zámků i restaurací. Jste-li romantická povaha a pokud chcete partnera či partnerku mile překvapit, staňte se na chvilku šlechtici na dekách a polštářích, v působivých zákoutích zámecké zahrady a užijte si opravdu romantické stolování!
17. červen 2025 8:28
Gurmánská turistika

Tradice: česká národní kuchyně a gastronomické toulky po Čechách, Moravě a Slezsku

Cestování s Kudy z nudy je často spojené s ochutnáváním českých, moravských a slezských gastronomických specialit. Jaká ale vlastně je naše národní kuchyně? Která jídla řadíme k nejoblíbenějším a po kterých se v restauracích jen zapráší? A co u nás chutná cizincům? Pojďte s námi ochutnat Českou republiku a ověřit si, že láska skutečně prochází žaludkem. Víte, že 18. červen byl ustanoven jako mezinárodní Den udržitelné gastronomie? Je příležitostí nejen k zamyšlení nad tím, jakou cestou se dostane jídlo na naše talíře, ale i příležitostí pro změnu stravovacích návyků, abychom neplýtvali tam, kde tomu můžeme zabránit.
16. červen 2025 14:03
Gurmánská turistika

Kalendář 2025: cesta za chlebovou vůní: do Lenory, do Slupi i na Valašskou dědinu

Tentokrát vás portál Kudy z nudy neláká jen na vůni, ale také další inspirující zážitky. Uvidíte, jak se připravuje mouka, budete svědky zadělávání a pečení, a nakonec hotový chleba s křupavou kůrkou přímo na místě ochutnáte.
16. červen 2025 13:41
Gurmánská turistika

10 tipů, kam jít v Česku na sushi

Sushi jako nejznámější tradiční japonský pokrm se stal hitem posledních let na celém světě. Není to pouze zdravé jídlo, ale i životní styl. Ochutnat tuto delikatesu Země vycházejícího slunce můžete v sushi restauraci anebo zvolit jinou variantu: naučit se vyrábět sushi vlastnoručně v některém z kulinářských kurzů. A není vhodnější datum než 18. června – v tento den slaví od roku 2009 milovníci tohoto pokrmu Mezinárodní den sushi!
1. červen 2025 14:15
Gurmánská turistika