ÚvodAktualityVychutnejte si česká města s novým seriálem Kudy, foodie?
Gurmánská turistika

Vychutnejte si česká města s novým seriálem Kudy, foodie?

  • 7. července 2021
Všude dobře, ve městě nejlépe! Nový seriál Kudy, foodie? představuje nejen kavárny, bistra a restaurace, ale přináší i tipy na další zajímavá místa malých i větších měst z celé České republiky, která čekají na objevení. Za vznikem čtrnáctidílného seriálu, který má pomoci oživení městského turismu, stojí Česká centrála cestovního ruchu – CzechTourism, populární foodbloger Lukáš Hejlík, internetová televize Stream společnosti Seznam.cz a destinační organizace, které dodaly tipy na zajímavá místa ve městech.
Lukáš Hejlík je nejen autorem scénáře a výběru gastro tipů, ale diváky pořadem také provází. Prvním společným počinem portálu Kudy z nudy a českého foodblogera Lukáše Hejlíka byl projekt 14x14, který přerušila pandemie koronaviru či partnerství na nové knize 555 Výlety s gastromapou Lukáše Hejlíka.

První díl seriálu Kudy, foodie?, který představuje nejen gastro scénu severočeského Liberce vidělo na Stream.cz už téměř 11 tisíc lidí. Na Stream.cz cílí seriál na mladší české publikum, ale jeho využití plánuje agentura CzechTourism i v zahraničí.

Harmonogram vysílání jednotlivých dílů Kudy, foodie? na Stream.cz:
1. Liberec – 25. 6.
2. Zlín – 2. 7.
3. Cheb – 9. 7.
4. Ostrava – 16. 7.
5. Hradec – 23. 7.
6. Praha – 30. 7.
7. Jihlava – 6. 8.
8. Děčín – 13. 8.
9. Brno – 20. 8.
10. Poděbrady – 27. 8.
11. Plzeň – 3. 9.
12. Šumperk – 10. 9.
13. Pardubice – 17. 9.
14. Tábor – 24. 9.
101 tipů na výlet s Lukášem Hejlíkem

101 tipů na výlet s Lukášem Hejlíkem

Herec Lukáš Hejlík se více než sedm let věnuje tzv. Gastromapě, která začala jako tipy na sociálních sítích, kam zajít na dobré jídlo. Po čase se z toho vyvinula aplikace, kterou si stáhlo téměř 200 tisíc lidí. Nyní vychází kniha „555 – Výlety s Gastromapou Lukáše Hejlíka“, kde najdete tipy na výlety po celé České republice a v jejich okolí příjemná místa k občerstvení. Z nové knihy vám přinášíme malou ochutnávku, a to tipy na místa, která Lukáš společně s Kudy z nudy doporučuje. Kromě tohoto průvodce se na výlet po Lukášových stopách můžete vydat i pomocí podcastu „Gastromapa Lukáše Hejlíka 111“.

Lukáš Hejlík doporučuje gastronautům Kudy z nudy

Lukáš Hejlík doporučuje gastronautům Kudy z nudy

Lukáš Hejlík je herec, který se svým divadelním projektem LiStOVáNí už 18 let obráží Česko. Na svých cestách po českých luzích i moravských hájích pak sepisuje svoje gastronomické tipy, od malých bister po krásné restaurace, ale také z kaváren, barů, hostinců, cukráren a pivovarů.

Další aktuality

Advent provoněný vanilkou aneb tajemství vánočního cukroví

V mnoha českých domácnostech to již od konce listopadu voní vanilkou, skořicí a čokoládou. České hospodyně zachovávají tradici, že na vánočním stole musí být nejméně tolik druhů vánočního cukroví, kolik je členů rodiny, kteří usednou ke štědrovečerní večeři. A některé přebornice pečou i více než dvacet druhů… Zamysleli jste se ale někdy nad tím, na čem si vlastně pochutnáváme? Kde se vzaly názvy jako medvědí pracny, marokánky, vosí hnízda anebo proč se pečou zrovna vanilkové rohlíčky? Všechny tyto otázky se pokusí objasnit Kudy z nudy.
20. listopad 2024 13:00
Gurmánská turistika

Nejoblíbenější vánoční cukroví aneb, kde se v Česku vzala tradice vánočních perníčků?

Snad na žádném štědrovečerním stole v Česku nechybí vánoční cukroví. S jeho přípravami se však musí začít poměrně brzy, a tak mnohdy již s prvním adventním víkendem začíná přímo maraton pečení. Jaké druhy cukroví patří mezi nejtypičtější pro české Vánoce a které připravovaly už naše babičky?
18. listopad 2024 19:41
Gurmánská turistika

Kam na nejlepší a nejchutnější podzimní gastronomické akce? Tipy, které v listopadu potěší gurmány i mlsaly!

Podzim je potřeba si vychutnat, a to doslova. Netradiční dobroty z různých koutů světa i domácí speciality budete moci vyzkoušet na listopadových gastronomických akcích. Nechejte se inspirovat a potěšte v listopadu svoje chuťové buňky.
14. listopad 2024 9:11
Gurmánská turistika

Svatý Martin je tu – a s ním mladá vína a tradiční husa!

Dne 11. listopadu se každoročně slaví svatý Martin, který podle tradice má přivézt první sníh, mladá vína a husí pochoutky. Letos světec přivezl opravdu zimní počasí, které během noci nevylučuje sněhové srážky v horských polohách. Koštování mladého vína, martinské trhy i husí speciality ale budou určitě! Kam se za dobrotami vypravit vám pradí Kudy z nudy, a nezapomeneme ani na připomenutí života svatého Martina a nejznámější legendy s ním spojené!
11. listopad 2024 10:00
Gurmánská turistika

Velký přehled výletů za svatým Martinem, vínem a pečenými husami napříč Českem

Přiveze letos svatý Martin do Česka sníh? I když to vypadá, že by to stihnout mohl, s jistotou to tvrdit nemůžeme. Ale už teď je jisté, že společně s ním dorazí 11. listopadu v průvodu svatomartinská vína, pečené husy a zábava pro malé i velké. Oblíbený svátek všech milovníků vín připadne letos na pondělí, ale Svatomartinská vína se začnou prodávat již v pátek 8. 11. 2024. Za svatomartinskými oslavami, kratochvílemi a radovánkami vás zve portál Kudy z nudy.
8. listopad 2024 20:51
Gurmánská turistika

Kalendář 2025: Máme pro vás 100 tipů na nejlepší gastronomické zážitky sezóny

Patříte k milovníkům kvalitní gastronomie? Těší vás jarní, letní i podzimní možnosti konzumace dobrot pod širým nebem? Nabízíme vám více než 100 tipů na letošní akce spojené s jídlem pro rok 2025. Opět si užijeme pestrou nabídku tradičních festivalů zaměřených pouze na určitou potravinu – borůvky, mrkev, jablka, ryby, chléb, česnek, cibuli i chmel. Navštívit ale můžete mnoho lokálních, komornějších akcí, které nabídnou nejčastěji burčák, víno, pivo, burgery, ale i vegetariánská jídla, polévky či pochoutky z jablek. Plánujte a ochutnávejte – je z čeho vybírat!
1. listopad 2024 6:09
Gurmánská turistika

České značky: Mlékárny Hlinsko, značka Tatra a Piknik, Pikao a Jesenka

Jesenka, Piknik a Pikao, mléko, máslo, smetany a tvarohy, mléčné dezerty a nápoje, zmrzliny a ledové tříště: to je hlavní sortiment Mlékárny Hlinsko. Seznamte se na Kudy z nudy s podnikem, který na trh dodává výrobky s tradiční českou značkou Tatra!
30. říjen 2024 1:51
Gurmánská turistika

Připomeňte si Mezinárodní den kuchařů návštěvou dobré restaurace

Mezinárodní den kuchařů, který připadá na 20. října, patří všem kuchařům, ať už se jedná o profesionální mistry svého řemesla anebo nadšeným hobby kuchtíkům, kteří vaří prostě proto, že je vaření baví. Oslavte tento den třeba tím, že si zajdete do vyhlášené restaurace na něco dobrého. Tipy na ty nejvyhlášenější restaurace, hospody a hospůdky vám přináší Kudy z nudy.
20. říjen 2024 7:06
Gurmánská turistika