ÚvodAktualityVychutnejte si česká města s novým seriálem Kudy, foodie?
Gurmánská turistika

Vychutnejte si česká města s novým seriálem Kudy, foodie?

  • 7. července 2021
Všude dobře, ve městě nejlépe! Nový seriál Kudy, foodie? představuje nejen kavárny, bistra a restaurace, ale přináší i tipy na další zajímavá místa malých i větších měst z celé České republiky, která čekají na objevení. Za vznikem čtrnáctidílného seriálu, který má pomoci oživení městského turismu, stojí Česká centrála cestovního ruchu – CzechTourism, populární foodbloger Lukáš Hejlík, internetová televize Stream společnosti Seznam.cz a destinační organizace, které dodaly tipy na zajímavá místa ve městech.
Lukáš Hejlík je nejen autorem scénáře a výběru gastro tipů, ale diváky pořadem také provází. Prvním společným počinem portálu Kudy z nudy a českého foodblogera Lukáše Hejlíka byl projekt 14x14, který přerušila pandemie koronaviru či partnerství na nové knize 555 Výlety s gastromapou Lukáše Hejlíka.

První díl seriálu Kudy, foodie?, který představuje nejen gastro scénu severočeského Liberce vidělo na Stream.cz už téměř 11 tisíc lidí. Na Stream.cz cílí seriál na mladší české publikum, ale jeho využití plánuje agentura CzechTourism i v zahraničí.

Harmonogram vysílání jednotlivých dílů Kudy, foodie? na Stream.cz:
1. Liberec – 25. 6.
2. Zlín – 2. 7.
3. Cheb – 9. 7.
4. Ostrava – 16. 7.
5. Hradec – 23. 7.
6. Praha – 30. 7.
7. Jihlava – 6. 8.
8. Děčín – 13. 8.
9. Brno – 20. 8.
10. Poděbrady – 27. 8.
11. Plzeň – 3. 9.
12. Šumperk – 10. 9.
13. Pardubice – 17. 9.
14. Tábor – 24. 9.
101 tipů na výlet s Lukášem Hejlíkem

101 tipů na výlet s Lukášem Hejlíkem

Herec Lukáš Hejlík se více než sedm let věnuje tzv. Gastromapě, která začala jako tipy na sociálních sítích, kam zajít na dobré jídlo. Po čase se z toho vyvinula aplikace, kterou si stáhlo téměř 200 tisíc lidí. Nyní vychází kniha „555 – Výlety s Gastromapou Lukáše Hejlíka“, kde najdete tipy na výlety po celé České republice a v jejich okolí příjemná místa k občerstvení. Z nové knihy vám přinášíme malou ochutnávku, a to tipy na místa, která Lukáš společně s Kudy z nudy doporučuje. Kromě tohoto průvodce se na výlet po Lukášových stopách můžete vydat i pomocí podcastu „Gastromapa Lukáše Hejlíka 111“.

Lukáš Hejlík doporučuje gastronautům Kudy z nudy

Lukáš Hejlík doporučuje gastronautům Kudy z nudy

Lukáš Hejlík je herec, který se svým divadelním projektem LiStOVáNí už 18 let obráží Česko. Na svých cestách po českých luzích i moravských hájích pak sepisuje svoje gastronomické tipy, od malých bister po krásné restaurace, ale také z kaváren, barů, hostinců, cukráren a pivovarů.

Další aktuality

Česká města zvou na vinobraní... Které si vyberete?

Nejen Morava žije časem vinobraní... Vinařská oblast Čechy patří k nejsevernějším výspám evropského vinohradnictví. Iniciátorem rozvoje českého vinařství se stal císař Karel IV., který mu dal základ svými nařízeními z roku 1358. Největšího rozvoje dosáhlo české vinařství za vlády Rudolfa II., kdy bylo v Čechách kolem 3500 ha vinic. Tehdy bylo nejvíce vinic v Praze a okolí, v Mělníku, Litoměřicích, Mostě a v Lounech... I dnes jsou některá z těchto měst centry největších vinobraní v Čechách. Stranou však nezůstává například ani Plzeň nebo Kutnohorsko. Vyberte si z našich tipů a objevte chutě Vinařské oblasti Čechy na podzim roku 2025!
1. září 2025 19:26
Gurmánská turistika

Sud, mlýn i letadlo: tipy na nevšední výletní restaurace

Svíčková v Obřím Sudu, kynuté knedlíky na mlýně či káva v letadle… i tak může vypadat příjemný výlet. Kudy z nudy vás dnes pozve do výletních restaurací, které mají kromě výborné kuchyně ještě něco navíc – nevšední exteriér, ikonickou sošku anebo třeba hraniční kámen. Ten může být historický anebo také z pohádky.
1. září 2025 11:27
Gurmánská turistika

Sladká a voňavá: výletní tipy, kam za čokoládou

Čokoláda je považována za pochoutku králů i bohů. Její blahodárný vliv na lidský organismus je všeobecně znám již 3000 let. Jestliže milujete mléčnou nebo hořkou čokoládu v pevné i tekuté podobě, pralinky a další sladké neřesti, vydejte se společně s našimi deseti tipy do míst, určených právě pro vás – do čokoládoven, pralinkáren a muzeí čokolády. Čokoláda patří mezi nejpopulárnější sladkosti na světě, je oblíbená jak u dětí, tak u dospělých. Máme pro vás tipy na místa, která potěší mlsné jazýčky, inspirují šikovné cukrářky a dětem vykouzlí úsměv na tváři. Víte, že Mezinárodní den čokolády každoročně připadá na 13. září?
31. srpen 2025 9:56
Gurmánská turistika

Na konci léta je ideální čas pro pivní turistiku

Česko je zemí piva, takže ať se rozjedete do kteréhokoliv koutu, vždy tam najdete místo, kde se vaří dobré pivo. Září patří v Česku k nejkrásnějším měsícům. Příroda se začíná oblékat do úchvatných podzimních barev a venkovní teploty jsou natolik příjemné, že doslova vybízejí k výletům. Co takhle se vydat na návštěvu některého z pivovarů či se zúčastnit pivních slavností?
30. srpen 2025 10:13
Gurmánská turistika

Podzim není jen časem vinobraní, vydejte se na pivní a gurmánské slavnosti

Vychutnejte si nádhernou atmosféru, zábavu, folklór a samozřejmě pivo. Vydejte se za vynikající gastronomií a nejen vinařskými a pivními specialitami Českem. Nezapomeňte při svých podzimních cestách za zábavou foťák a ta podělte se s ostatními o své zážitky na našem účtu na Facebooku a Instagramu.
30. srpen 2025 9:52
Gurmánská turistika

Přehled voňavých tipů, kam se letos v Česku vypravit na jablečné slavnosti

Slavností jídla není nikdy dost a fandí jim i babí léto a nadcházející podzim v Česku. Portál Kudy z nudy vás proto zve na záplavy dobrot z jablek. Že podzim voní a chutná po jablkách se přesvědčíte hned na několika místech. Úroda jablek by měla být v roce 2025 průměrná, po loňském výrazném propadu kvůli mrazům a dalším vlivům se očekává návrat k normálu na průměrné úrovni.
28. srpen 2025 19:30
Gurmánská turistika

Užijte si podzimní farmářské i řemeslné trhy a jarmarky 2025

Vydejte se spolu s Kudy z nudy za poznáním tradičních řemesel. Setkejte se s lidmi, kteří dodnes udržují řemesla našich předků při životě. Nechte se inspirovat našimi tipy a poznejte pozapomenutá řemesla. Pojďte se spolu s námi ponořit do pestré nabídky ochutnávek svatomartinských vín, husích pochoutek, dýní, švestek, jablek, čokolády i medu.
28. srpen 2025 12:00
Gurmánská turistika

Brambory na všechny způsoby: na talíři, na poli i na hraní

Už vám z vinobraní a dalších gastronomických slavností jde hlava kolem? Proč se tedy neinspirovat u jedné ryze domácí plodiny, bez které se neobejde žádná domácnost ani restaurace? Brambory totiž vůbec nejsou tak obyčejné, jak by se snad mohlo zdát – a navíc hrají hlavní roli na celé řadě zajímavých akcí.
27. srpen 2025 14:44
Gurmánská turistika