Léto ještě nekončí – vydejte se za grilovanými specialitami do restauracích CzechSpecials
Slunce ještě rozhodně neřeklo své poslední slovo – a co je lepšího, než si ho užít v kombinaci s pořádnou porcí grilovaných dobrot? V certifikovaných restauracích CzechSpecials se grilování mění v gastronomický zážitek, který potěší všechny smysly. Ať už jste milovníci šťavnatého masa, ryb, zeleniny nebo třeba sýrů, připravili jsme pro vás tipy, kde si léto opravdu vychutnat.

Pokud míříte do centra Prahy, rozhodně nevynechejte sezónní menu šéfkuchaře Martina Žáčka v
Malostranská Beseda, ochutnat můžete například grilovaný steak z candáta s máslovou zeleninou a bylinkovou omáčkou nebo grilovaný kuřecí špíz se slaninou, červenou cibulí, žampiony a cuketou s vařenými fialovými brambory, čedarovou omáčkou a kukuřičným klasem. V
Restauraci AngusFarm se vše točí kolem kvalitního hovězího. Ochutnejte angus steaky nebo rovnou celý grill mix – 750 g grilovaného masa včetně Angus striploin, stařený bůček a kachního prsa.

Milovníci tradičních chutí by měli zamířit do restaurace
U Sedlerů, kde najdete grilované jehněčí klobásky nebo poctivou vepřovou krkovici. Na podobné notě hraje i
Malešický mikropivovar – grilovaný hermelín, klobásky a další pivní klasika jsou tady samozřejmostí. Pro milovníky klobásek nabízí restaurace. V elegantním prostředí
Pivnice Obecní dům můžete kromě klasických klobásek ochutnat třeba grilovaného candáta na kmíně s restovaným špenátem a mačkanými bramborami. Vynikající volba, pokud hledáte něco lehčího, ale stále výrazného.

Rump steaky, ball tip steaky, flank steaky nebo smash burgery z vyzrálého hovězího masa a rovnou z grillu Josper v
Brandejské hospodě. To neznamné nic jiného než perfektní chuť a šťavnatost v každém soustu.
U Císařské cesty – grilované flákoty s nápadem. Zde si přijdou na své ti, kteří hledají něco nevšedního. Grilovaný candát s rožněnou zeleninou a bulgurem, vepřová krkovice s hořčično-medovou omáčkou nebo třeba pštrosí flákota marinovaná v pomerančovém pepři – to zní jako plán na výlet. A pokud toužíte po pořádné rybě nebo netradičním kousku masa, zavítejte do třeboňské
Restaurace Vratislavský dům a ochutnejte třeba vepřového pavoučka na grilu nebo celou ugrilovanou rybou.
Od burgerů po kozí sýr – grilování ve Vestci, Praze a okolí

Ve Vestci u Prahy si na své přijdou milovníci masových specialit i vegetariáni.
Restaurace U Klimešů láká na hovězí burgery, grilovanou vepřovou krkovici, panenku nebo marinovaná žebra „Spare Ribs“. Nechybí však ani lahůdky jako grilovaný kozí sýr na trhaných salátech s levandulovým medem a bylinkovou bagetou.
V centru Prahy, v tradiční
Restauraci U Pinkasů, se během léta konají sezónní grilovací akce – ochutnat tu můžete pivní chuťovky z grilu, klobásky, steaky nebo speciality z udírny. Nedaleko, v
Restauraci Kulaťák, na vás čekají šťavnatá vepřová žebra, variace grilovaných klobásek i vyhlášená „Kulaťák wings“ – medová kuřecí křidélka, kterým je těžké odolat.
Grilování v krajině: Ideální místa pro výlet spojený s dobrým jídlem

V
Pivnici Na Štokách v Humpolci si můžete pochutnat na grilované krkovici nebo kuřecím prsu.
Pivovar Lednice zase servíruje oblíbený salát Caesar s grilovaným kuřecím masem – ideální volba pro letní oběd. A na
Venclově statku v Javornici, kde se snoubí kouzlo venkova s poctivou kuchyní, si nenechte ujít grilovaný vysoký roštěnec nebo hřbety z tresky. Ideální místo pro výlet spojený s dobrým jídlem.
Grilování bez starostí? Vyrazte do Jinočan
Chcete si s rodinou nebo přáteli užít grilování bez příprav a starostí? V
Mlýnském domov v Jinočanech to za vás vyřeší. Stačí si objednat a na stůl vám dorazí třeba grilované selátko, celé kuře, kýta na kosti, marinovaný ražniči nebo různé druhy steaků. Vy si jen vychutnáte atmosféru a výtečné chutě.
Sladká tečka z grilu
I milovníci dezertů si přijdou na své. V
Restauraci Narpa v Lánech ochutnáte grilovaný ananas s mléčným karamelem a espumou z vaječného likéru – sladké potěšení, které překvapí. Podobně lahodný grilovaný ananas s karamelem nabízí i
Restaurace Hotelu Horizont.
Grilování v plném proudu: další porce letních chutí v certifikovaných restauracích CzechSpecials
Grilování provází lidstvo po tisíciletí, přináší do kuchyně divokost a autenticitu, máme možnost objevit nové chutě a recepty. A právě teď je ten správný čas ochutnat, jak si s tímto oblíbeným způsobem přípravy jídla poradili kuchaři v certifikovaných podnicích CzechSpecials. Přinášíme vám pokračování letního speciálu – tipy, kam se vydat za výjimečnými chutěmi a gastronomickými zážitky.
Grilovací večery i mořské speciality

Na letní grilovačky se těšte například v
Hostinci U Hubálků, kde každou středu, čtvrtek a pátek během léta probíhají tematické večery s grilovanými dobrotami. V nabídce nechybí kuřecí, vepřové ani hovězí maso, ale i sladkovodní ryby a mořské plody. Mořské delikatesy z grilu najdete i v
Gate Restaurant, kde si můžete pochutnat třeba na Caesar salátu s grilovanými pikantními krevetami. Gurmánským tipem je
Restaurace Tři Grácie, kde kromě grilovaných královských krevet s rukolou, česnekem a avokádovou salsou ochutnáte také kalamáry se salátem, cherry rajčaty a limetkovou majonézou. A pokud dáváte přednost mase, v nabídce je i grilovaný peppersteak s pepřovou omáčkou a julienne hranolky.
Sdílené pekáče, burgery i česká klasika

V žižkovské restauraci
SOU100 si užijete atmosféru společného stolování díky sdíleným pekáčům plným grilovaných specialit. Ochutnat tu ale můžete i medová žebra nebo originální variace burgerů. Na fanoušky klasiky čekají v
Pivovaru Národní oblíbené hity jako grilovaný hermelín, vepřové kotlety, kuřecí křídla nebo šťavnatá žebra.
Steaková nabídka i netradiční kombinace
Restaurace Vikárka na Pražském hradě sází na osvědčené favority – v nabídce najdete například hovězí rump steak, vepřové medailonky, marinovaný kuřecí steak nebo hovězí burger. Za specialitou se vydejte i do Podbořan do
Wellness hotelu Národní dům – místní chloubou je grilovaná vepřová panenka ve slanině s grilovanou zeleninou, ale ochutnejte i netradiční chléb z grilu s trhaným masem al pastor, nakládanou zeleninou a chilli majonézou.

Také
Efi Hostinec má z čeho vybírat – od steaku z vyzrálého roštěnce, přes kuřecí supreme až po grilovaný halloumi sýr.
A pokud míříte do Plzně, zastavte se v
Primavera Hotelu – na stálém menu tu najdete grilovaný striploin steak s whiskey omáčkou a šťouchanými bramborami.
Tip na závěr Nechte se inspirovat a ochutnávejte naplno! Letní speciál
Grilování s CzechSpecials pokračuje – v příštím díle pro vás chystáme další porci gastronomických tipů z celé České republiky.
Objevte top grilované pokrmy v certifikovaných restauracích CzechSpecials napříč Českou republickou. Od hovězích steaků k tradičním českým jídlům, objevte kulinářské skvosty.
Restaurace AngusFarm se zaměřuje na kvalitní hovězí maso. Můžete zde ochutnat angus steaky nebo grill mix obsahující 750 g grilovaného masa, včetně Angus striploin, stařený bůček a kachní prsa.
Šéfkuchař Martin Žáček doporučuje grilovaný steak z candáta s máslovou zeleninou a bylinkovou omáčkou nebo grilovaný kuřecí špíz se slaninou, červenou cibulí, žampiony a cuketou.
Na Venclově statku v Javornici, kde nabízejí grilovaný vysoký roštěnec nebo hřbety z tresky, si můžete užít kouzlo venkova společně s poctivou kuchyní.
V restauraci U Sedlerů najdete tradiční české pokrmy jako grilované jehněčí klobásky nebo poctivou vepřovou krkovici.
Během léta se v Restauraci U Pinkasů konají sezónní grilovací akce, kde můžete ochutnat pivní chuťovky z grilu, klobásky, steaky a speciality z udírny.
Otázky i odpovědi jsou strojově generované a neprošly redakční úpravou.