ÚvodAktualityOchutnejte luxusní pochoutky na Grand Restaurant Festivalu 2019
Ochutnejte luxusní pochoutky na Grand Restaurant Festivalu 2014
Gurmánská turistika

Ochutnejte luxusní pochoutky na Grand Restaurant Festivalu 2019

  • 1. ledna 2019
Od 15. ledna mají všichni gurmáni svůj svátek – začíná totiž prestižní gastronomický Grand Restaurant Festival, který ve vybraných podnicích vysoce ohodnocených v celostátní anketě Maurerův výběr Grand Restaurant nabízí neobyčejné kulinářské zážitky. Nejlepší šéfkuchaři u nás připravují klasické české pokrmy, vlastní speciality i pochoutky nejrůznějších zahraničních kuchyní za příznivé festivalové ceny. Téma největšího zimního food festivalu naší země bude zasvěceno velikánovi světového umění a vědy – Leonardu da Vinci!
Grand Restaurant FestivalOchutnat pokrmy luxusních gastronomických podnicích můžete v období od 15. ledna do 28. února 2019 na mnoha místech České republiky, a to nejen v Praze, Brně, Ostravě, Olomouci, Zlíně či Plzni, ale také v Táboře, Jihlavě, Karlových Varech či v Liberci a na dalších místech. Letos se do jubilejního 10. ročníku festivalu zapojilo 91 nejlepších podniků z publikace Maurerův výběr Grand Restaurant.
 

Potěšte své chuťové pohárky neobvyklými delikatesami podle božského Leonarda

V roce 2019 uplyne 500 let od odchodu božského Leonarda z našeho světa. Zanechal za sebou neuvěřitelně rozsáhý odkaz: Mona Lisa a Poslední večeře, jedny z nejslavnějších uměleckých děl na světě, vynalezl například ponorku, vrtačku, helikoptéru, padák, obrněný tank, struhadlo na česnek či prostý ubrousek, zajímal se o medicínu, astronomii a neméně také o gastronomii. Definoval dokonce zásady slavnostního stolování! Festivalové pokrmy budou inspirovány da Vinciho dílem, ale i renesanční, italskou a českou kuchyní, Milánem či Florencií.
 
Degustace v restauraciVyzkoušet můžete také Mňam Balíčky, které jsou nejvyšší a nejvšestranější formou zážitku celého festivalu. Máte jedinečnou příležitost zažít nejvyšší kvalitu jak v oblasti gastronomie, tak v oblasti hotelových služeb. Každý balíček v sobě navíc kromě ochutnávek a ubytování zahrnuje také originální zážitek speciálně připravený jen pro účel festivalu.

K tomu, abyste se mohli zúčastnit Grand Restaurant Festivalu, musíte mít zakoupenou festivalovou ochutnávku ve vámi vybrané restauraci na příslušný den a čas. Podniky totiž luxusní delikatesy nabízejí za lákavé ceny. Vždy mají k dispozici tři chody podle daných kriterií. Jedno menu stojí 250 korun, dvě 500 a tři vyjdou na 600 korun.
Restaurace a hotel Chateau St. Havel Gurmánská turistika

Restaurace a hotel Chateau St. Havel

Chateau St. Havel – wellness & golf hotel je kompletně rekonstruovaný novogotický zámek v Praze 4 – Krč uprostřed stylového anglického zámeckého parku s několika idylickými rybníky. Hotel nabízí kromě nadstandardního ubytování na zámku řadu dalších služeb.

Rožnovské pivní lázně – dokonalá relaxace těla i ducha Lázně a wellness

Rožnovské pivní lázně – dokonalá relaxace těla i ducha

Rožnovské pivní lázně jsou prvními lázněmi zcela nového druhu. Lázně skloubily prvky alternativního léčitelství vycházejícího z prastarých technik starých Egypťanů a východních kultur s běžnými i méně běžnými lázeňskými a fyzioterapeutickými postupy.

Hotel Nautilus v Táboře Ubytování

Hotel Nautilus v Táboře

Dopřejte si nezapomenutelný pobyt v překrásném čtyřhvězdičkovém hotelu Nautilus v Táboře, kde je každý pokoj jedinečný. Pokoje jsou vyzdobeny uměleckými předměty místních umělců a spolu s citlivě umístěným osvětlením tvoří nezaměnitelnou kulisu pro překrásné ubytování.

Hotel Farma Služátky u Pelhřimova Ubytování

Hotel Farma Služátky u Pelhřimova

Hotel Farma Služátky u Pelhřimova nabízí ubytování ve dvoulůžkových pokojích s vlastním sociálním zařízením. Posedět můžete v příjemné restauraci a na venkovní terase s letním grilem.

Restaurant Tři Knížata Jihlava Gurmánská turistika

Restaurant Tři Knížata Jihlava

Restaurant Tři knížata v Jihlavě nabízí jak vybrané kulinářské lahůdky, tak také netradiční podívanou – díky otevřené kuchyni zde můžete sledovat kuchařský tým restaurace přímo při práci.

Best Western hotel Vista Ostrava Ubytování

Best Western hotel Vista Ostrava

Kompletně zrekonstruovaný Best Western Hotel Vista nabízí širokou škálu služeb pro firemní a konferenční klientelu. Moderně zařízené hotelové pokoje, gurmánský Restaurant Buena Vista, nové konferenční sály a profesionální a osobní přístup k hostům, zpříjemní Váš pobyt v Ostravě.

Restaurace Suterén na Novém Městě v Praze Gurmánská turistika

Restaurace Suterén na Novém Městě v Praze

Restaurace s moderní českou gastronomií a širokou sezonní nabídkou vynikajících specialit nabízí také obědové menu. Restauraci naleznete v secesním domě, který je zapsán na seznam UNESCO. V nabídce nechybí ani speciální degustační menu.

Restaurace Borgo Agnese – gastronomický skvost v Brně Gurmánská turistika

Restaurace Borgo Agnese – gastronomický skvost v Brně

Skvělá brněnská restaurace je zaměřena na zážitkovou gastronomii orientovanou na středomořskou kuchyni v kombinaci s nabídkou moravských a světových vín. Jedinečnost každé sklenky můžete ocenit v nezapomenutelném prostředí na střeše restaurace s bezkonkurenčním výhledem na Petrov, Špilberk a celé Staré Brno.

Art & Design Hotel Miura s restaurací – nová dimenze architektury Ubytování

Art & Design Hotel Miura s restaurací – nová dimenze architektury

Architektonická lahůdka pochází z dílny LABOR13 a má znázorňovat kosmickou loď, kterou obývá rodinka Krychloidů od Davida Černého. V hotelu najdete také špičková díla světových i českých umělců, jako jsou mimo jiné Andy Warhol, Damien Hirst, Henry Moore, Tony Cragg či Petr Pastrňák.

Další aktuality

Jak připravit dokonalou štědrovečerní večeři? Vychutnejte si sváteční chvíle s tradičním českým menu

Jestliže máte rádi romantickou, sněhem pokrytou zimní krajinu, jiskřivý sníh, klid přírody a Vánoce vůbec, pak uspořádejte hostinu podle našeho tradičního menu. Pozvěte své hosty, rodinu, přátele na zimní oslavu, stejně tak jedinečnou, jako je česká kuchyně. Vyberte romantickou hudbu, připravte výzdobu, uvařte vánoční menu podle našich receptů a podávejte k němu tradiční vánoční cukroví a punč.
11. prosinec 2024 13:27
Gurmánská turistika

Je libo čokoládové pokušení? Podlehněte sladkým dobrotám od vyhlášených mistrů

Nechte se zlákat čokoládovým pokušením – podlehněte vábení čokolády a vychutnejte si ji na jazyku i jako pleťovou masku. Za sladkým potěšením můžete však vyrazit také do vyhlášených cukráren nebo pralinkáren. Milovníky sladkého a historie nadchnou určitě také naše tipy na zajímavé výstavy a muzea týkající se sladkých pochutin.
10. prosinec 2024 16:00
Gurmánská turistika

Návrat ke kořenům aneb toulky světem fermentovaných potravin: od kefírů přes kysané zelí a okurky až po kimči

Fermentované potraviny zažívají v posledních letech svou renesanci. Jogurty, kefíry, kysané zelí nebo okurky zná kdekdo, ale škála kvašených potravin je mnohem širší: sahá od kvašených zelenin přes mléčné výrobky až po kváskový chléb nebo různé nápoje. Patří sem i oblíbený burčák nebo medovina. Zkrátka kdo vymyslel fermentování potravin, udělal pro lidstvo velmi záslužný čin.
8. prosinec 2024 10:42
Gurmánská turistika

Velikonoce 2025: velikonoční půst a další tradice postního období

Nejvýznamnější křesťanské svátky se v České republice pojí s množstvím lidových zvyků a tradic. Po masopustních rejích a zábavách přichází na řadu velikonoční půst a množství zvyků připomínajících blížící se konec zimy a příchod toužebně očekávaného jara.
1. prosinec 2024 10:22
Gurmánská turistika

Na Boží hod je třeba hodovat!

Slavnostní oběd na Boží hod vánoční a svatého Štěpána si dopřávají nejen věřící lidé. 25. a 26. prosinec jsou velmi slavnostní dny, které se nesou ve znamení rodinných návštěv, slavnostních obědů a večeří. Obvykle se podává typicky český pokrm pečená kachna nebo husa se zelím a knedlíky nebo slavnostní svíčková na smetaně. Staňte se mistry kuchyně s našimi recepty!
1. prosinec 2024 5:26
Gurmánská turistika

Advent provoněný vanilkou aneb tajemství vánočního cukroví

V mnoha českých domácnostech to již od konce listopadu voní vanilkou, skořicí a čokoládou. České hospodyně zachovávají tradici, že na vánočním stole musí být nejméně tolik druhů vánočního cukroví, kolik je členů rodiny, kteří usednou ke štědrovečerní večeři. A některé přebornice pečou i více než dvacet druhů… Zamysleli jste se ale někdy nad tím, na čem si vlastně pochutnáváme? Kde se vzaly názvy jako medvědí pracny, marokánky, vosí hnízda anebo proč se pečou zrovna vanilkové rohlíčky? Všechny tyto otázky se pokusí objasnit Kudy z nudy.
20. listopad 2024 13:00
Gurmánská turistika

Příběhy starých hospod: zajímavá místa, hostince a další místa natáčení

Televizní seriál Příběhy starých hospod vás zavede na zajímavá místa napříč Českem. Herec Josef Polášek ve dvou sériích osmidílného seriálu vyzpovídá štamgasty, pamětníky i historiky a představí nejzajímavější hostince na vesnicích, horských hřebenech i ve městech. Zazní také zajímavosti o pivu, které k tuzemské gastronomii neodmyslitelně patří. Vždyť vaření tohoto nápoje má u nás tisíciletou tradici. S pivem je spojená často unikátní architektura pivovarů, pivní stezky nebo specifická kultura českých hospod s jedinečnou atmosférou, kterou stojí za to zažít. Podívejte se s portálem Kudy z nudy na místa, kde se natáčela první a druhá řada v roce 2022 a 2023.
20. listopad 2024 11:20
Gurmánská turistika

Nejoblíbenější vánoční cukroví aneb, kde se v Česku vzala tradice vánočních perníčků?

Snad na žádném štědrovečerním stole v Česku nechybí vánoční cukroví. S jeho přípravami se však musí začít poměrně brzy, a tak mnohdy již s prvním adventním víkendem začíná přímo maraton pečení. Jaké druhy cukroví patří mezi nejtypičtější pro české Vánoce a které připravovaly už naše babičky?
18. listopad 2024 19:41
Gurmánská turistika