ÚvodAktualityOchutnejte luxusní pochoutky na Grand Restaurant Festivalu 2019
Ochutnejte luxusní pochoutky na Grand Restaurant Festivalu 2014
Gurmánská turistika

Ochutnejte luxusní pochoutky na Grand Restaurant Festivalu 2019

  • 1. ledna 2019
Od 15. ledna mají všichni gurmáni svůj svátek – začíná totiž prestižní gastronomický Grand Restaurant Festival, který ve vybraných podnicích vysoce ohodnocených v celostátní anketě Maurerův výběr Grand Restaurant nabízí neobyčejné kulinářské zážitky. Nejlepší šéfkuchaři u nás připravují klasické české pokrmy, vlastní speciality i pochoutky nejrůznějších zahraničních kuchyní za příznivé festivalové ceny. Téma největšího zimního food festivalu naší země bude zasvěceno velikánovi světového umění a vědy – Leonardu da Vinci!
Grand Restaurant FestivalOchutnat pokrmy luxusních gastronomických podnicích můžete v období od 15. ledna do 28. února 2019 na mnoha místech České republiky, a to nejen v Praze, Brně, Ostravě, Olomouci, Zlíně či Plzni, ale také v Táboře, Jihlavě, Karlových Varech či v Liberci a na dalších místech. Letos se do jubilejního 10. ročníku festivalu zapojilo 91 nejlepších podniků z publikace Maurerův výběr Grand Restaurant.
 

Potěšte své chuťové pohárky neobvyklými delikatesami podle božského Leonarda

V roce 2019 uplyne 500 let od odchodu božského Leonarda z našeho světa. Zanechal za sebou neuvěřitelně rozsáhý odkaz: Mona Lisa a Poslední večeře, jedny z nejslavnějších uměleckých děl na světě, vynalezl například ponorku, vrtačku, helikoptéru, padák, obrněný tank, struhadlo na česnek či prostý ubrousek, zajímal se o medicínu, astronomii a neméně také o gastronomii. Definoval dokonce zásady slavnostního stolování! Festivalové pokrmy budou inspirovány da Vinciho dílem, ale i renesanční, italskou a českou kuchyní, Milánem či Florencií.
 
Degustace v restauraciVyzkoušet můžete také Mňam Balíčky, které jsou nejvyšší a nejvšestranější formou zážitku celého festivalu. Máte jedinečnou příležitost zažít nejvyšší kvalitu jak v oblasti gastronomie, tak v oblasti hotelových služeb. Každý balíček v sobě navíc kromě ochutnávek a ubytování zahrnuje také originální zážitek speciálně připravený jen pro účel festivalu.

K tomu, abyste se mohli zúčastnit Grand Restaurant Festivalu, musíte mít zakoupenou festivalovou ochutnávku ve vámi vybrané restauraci na příslušný den a čas. Podniky totiž luxusní delikatesy nabízejí za lákavé ceny. Vždy mají k dispozici tři chody podle daných kriterií. Jedno menu stojí 250 korun, dvě 500 a tři vyjdou na 600 korun.
Restaurace a hotel Chateau St. Havel Gurmánská turistika

Restaurace a hotel Chateau St. Havel

Chateau St. Havel – wellness & golf hotel je kompletně rekonstruovaný novogotický zámek v Praze 4 – Krč uprostřed stylového anglického zámeckého parku s několika idylickými rybníky. Hotel nabízí kromě nadstandardního ubytování na zámku řadu dalších služeb.

Rožnovské pivní lázně – dokonalá relaxace těla i ducha Lázně a wellness

Rožnovské pivní lázně – dokonalá relaxace těla i ducha

Rožnovské pivní lázně jsou prvními lázněmi zcela nového druhu. Lázně skloubily prvky alternativního léčitelství vycházejícího z prastarých technik starých Egypťanů a východních kultur s běžnými i méně běžnými lázeňskými a fyzioterapeutickými postupy.

Hotel Nautilus v Táboře Ubytování

Hotel Nautilus v Táboře

Dopřejte si nezapomenutelný pobyt v překrásném čtyřhvězdičkovém hotelu Nautilus v Táboře, kde je každý pokoj jedinečný. Pokoje jsou vyzdobeny uměleckými předměty místních umělců a spolu s citlivě umístěným osvětlením tvoří nezaměnitelnou kulisu pro překrásné ubytování.

Hotel Farma Služátky u Pelhřimova Ubytování

Hotel Farma Služátky u Pelhřimova

Hotel Farma Služátky u Pelhřimova nabízí ubytování ve dvoulůžkových pokojích s vlastním sociálním zařízením. Posedět můžete v příjemné restauraci a na venkovní terase s letním grilem.

Restaurant Tři Knížata Jihlava Gurmánská turistika

Restaurant Tři Knížata Jihlava

Restaurant Tři knížata v Jihlavě nabízí jak vybrané kulinářské lahůdky, tak také netradiční podívanou – díky otevřené kuchyni zde můžete sledovat kuchařský tým restaurace přímo při práci.

Best Western hotel Vista Ostrava Ubytování

Best Western hotel Vista Ostrava

Kompletně zrekonstruovaný Best Western Hotel Vista nabízí širokou škálu služeb pro firemní a konferenční klientelu. Moderně zařízené hotelové pokoje, gurmánský Restaurant Buena Vista, nové konferenční sály a profesionální a osobní přístup k hostům, zpříjemní Váš pobyt v Ostravě.

Restaurace Suterén na Novém Městě v Praze Gurmánská turistika

Restaurace Suterén na Novém Městě v Praze

Restaurace s moderní českou gastronomií a širokou sezonní nabídkou vynikajících specialit nabízí také obědové menu. Restauraci naleznete v secesním domě, který je zapsán na seznam UNESCO. V nabídce nechybí ani speciální degustační menu.

Restaurace Borgo Agnese – gastronomický skvost v Brně Gurmánská turistika

Restaurace Borgo Agnese – gastronomický skvost v Brně

Brněnská restaurace je zaměřena na zážitkovou gastronomii orientovanou na středomořskou kuchyni v kombinaci s nabídkou moravských a světových vín.

Art & Design Hotel Miura s restaurací – nová dimenze architektury Ubytování

Art & Design Hotel Miura s restaurací – nová dimenze architektury

Architektonická lahůdka pochází z dílny LABOR13 a má znázorňovat kosmickou loď, kterou obývá rodinka Krychloidů od Davida Černého. V hotelu najdete také špičková díla světových i českých umělců, jako jsou mimo jiné Andy Warhol, Damien Hirst, Henry Moore, Tony Cragg či Petr Pastrňák.

Další aktuality

100 tipů, kam jít letos na vinobraní

Myslíte, že za dobrým vínem musíte až do Francie? Zkuste nejprve zůstat doma. V Česku najdete zástupce lahodného moku, za něž by se zahraniční konkurence rozhodně nestyděla. Pěstování a zpracování hroznů rozvíjeli na jižní Moravě již staří Římané. Slavnosti vinobraní lákají na víno, burčák, dobré jídlo nebo i na pochodňovou show, historické průvody, řemesla, dobové tržnice, národopisné soubory, cimbálovou muziku i dechové hudby, koncerty hvězd české hudební scény, stánky s vínem, burčákem a gastro specialitami. Vyberte si z nejlepších tipů na vinobraní na jižní Moravě, v Praze i na dalších místech Česka!
7. srpen 2025 21:36
Gurmánská turistika

50 tipů, kde ochutnat burčák na Moravě i v Čechách od konce léta až do podzimu

Koncem léta nejen vinaři, ale také milovníci vína a produktů révy vinné netrpělivě čekají, až přijde čas burčáku. Jedná se o částečně zkvašený mošt z hroznů, který obsahuje chuťově harmonický poměr alkoholu, cukru a kyselin. Většinou se setkáte s burčákem vyrobeným z bílých hroznů, který mívá světle žlutou barvu, burčák z červených rév je vzácností, neboť nejprve dozrávají bílé odrůdy a pak následně až ty modré. Letos vinaři sklízejí hrozny později než předchozí roky. Pokud se vám sbíhají sliny, vyberte si už nyní z nabídky Kudy z nudy, kam se za burčákem vypravíte.
4. srpen 2025 20:46
Gurmánská turistika

Kam za letním osvěžením? Letní tipy z certifikovaných podniků CzechSpecials

Léto v Česku chutná po ovoci a bylinkách. Ať už vyrážíte na výlet, cyklotoulky nebo za poznáváním památek, nezapomeňte se osvěžit – nejlépe v certifikovaných restauracích CzechSpecials. Přinášíme vám několik tipů, kde si dopřát domácí limonády, nealko drinky a zmrzlinové koktejly, které vás zchladí i potěší.
4. srpen 2025 14:20
Gurmánská turistika

Čtrnáct krajů & čtrnáct tipů: netypické restaurace v jeskyních, na věžích, ve skalách i v Pekle

K cestování a výletům nelákají jen památky, muzea nebo přírodní zajímavosti, ale také restaurace. Pojďte s Kudy z nudy poznat neobvyklé podniky, které se od ostatních liší svým umístěním. Znáte restaurace, které našly domov v jeskyni, na vodě, rozhledně nebo ve věži? My ano! Pojďte je prozkoumat s Kudy z nudy!
4. srpen 2025 14:05
Gurmánská turistika

Ostružina černá kráska aneb 10 tipů, kde si je ochutnat i nasbírat

Ostružiny patří do české kuchyně od dávných dob. Kromě konzumace v čerstvém stavu se využívají pro přípravu zavařenin, kompotů, džemů, šťáv, sirupů, lze z nich vyrábět ovocná vína, likéry a výborné pálenky. Ostružina roste po celém světě, mimo Antarktidy, a to ve více než 1500 druzích. Jen u nás rostou divoce čtyři druhy, a k tomu je nutné připočítat i vyšlechtěné druhy velkoplodých i beztrnných ostružin. Právě v tuto dobu dozrávající plody ostružiny obsahují především třísloviny, vitamíny A, C anebo draslík, hořčík, železo, měď, vlákninu a kyselinu listovou. Tak hurá do lesa či sadů na voňavé ostružiny!
1. srpen 2025 14:11
Gurmánská turistika

30 tipů na skvělá jídla z grilu v restauracích CzechSpecials

Léto a grilování patří neodmyslitelně k sobě – ať už doma na zahradě, nebo při posezení v některé z restaurací certifikovaných značkou CzechSpecials. Pokud hledáte inspiraci, kam vyrazit za skvělými grilovanými dobrotami, připravili jsme pro vás letní speciál plný chutí, vůní a tipů na místa, kde si grilování opravdu užijete. Na jakou grilovanou dobrotu vyrazíte? Léto ještě nekončí a možností mnoho.
1. srpen 2025 6:18
Gurmánská turistika

Kalendář 2025: Dožínky, vinobraní, dočesná i posvícení napříč Českem

I když se léto přehupuje do druhé poloviny, před námi jsou ještě krásné dny, které jistě budou pro výlety příjemné. Přelom léta a podzimu je také dobou sklizně vína a posvícení, proto se nechte pozvat na některé z oslav dobrého jídla a pití. Vydejte se s Kudy z nudy na příjemné putování po Česku.
29. červenec 2025 14:11
Gurmánská turistika

Tradice: švestkové knedlíky, buřty s cibulí a voda z Islandu aneb oblíbená jídla našich prezidentů

I hlavy státu jsou jen lidé a mají své chutě. Co se servírovalo na Pražském hradě a v Lánech a jaká jídla si oblíbili naši prezidenti? Kdo měl rád obyčejné prosté jídlo a kdo si naopak potrpěl na exotiku? Vydejte se s námi po stopách prezidentských chutí a upečte si také originální dort President podle receptu renomované české kuchařky!
29. červenec 2025 0:13
Gurmánská turistika