ÚvodAktualityOchutnejte luxusní pochoutky na Grand Restaurant Festivalu 2019
Ochutnejte luxusní pochoutky na Grand Restaurant Festivalu 2014
Gurmánská turistika

Ochutnejte luxusní pochoutky na Grand Restaurant Festivalu 2019

  • 1. ledna 2019
Od 15. ledna mají všichni gurmáni svůj svátek – začíná totiž prestižní gastronomický Grand Restaurant Festival, který ve vybraných podnicích vysoce ohodnocených v celostátní anketě Maurerův výběr Grand Restaurant nabízí neobyčejné kulinářské zážitky. Nejlepší šéfkuchaři u nás připravují klasické české pokrmy, vlastní speciality i pochoutky nejrůznějších zahraničních kuchyní za příznivé festivalové ceny. Téma největšího zimního food festivalu naší země bude zasvěceno velikánovi světového umění a vědy – Leonardu da Vinci!
Grand Restaurant FestivalOchutnat pokrmy luxusních gastronomických podnicích můžete v období od 15. ledna do 28. února 2019 na mnoha místech České republiky, a to nejen v Praze, Brně, Ostravě, Olomouci, Zlíně či Plzni, ale také v Táboře, Jihlavě, Karlových Varech či v Liberci a na dalších místech. Letos se do jubilejního 10. ročníku festivalu zapojilo 91 nejlepších podniků z publikace Maurerův výběr Grand Restaurant.
 

Potěšte své chuťové pohárky neobvyklými delikatesami podle božského Leonarda

V roce 2019 uplyne 500 let od odchodu božského Leonarda z našeho světa. Zanechal za sebou neuvěřitelně rozsáhý odkaz: Mona Lisa a Poslední večeře, jedny z nejslavnějších uměleckých děl na světě, vynalezl například ponorku, vrtačku, helikoptéru, padák, obrněný tank, struhadlo na česnek či prostý ubrousek, zajímal se o medicínu, astronomii a neméně také o gastronomii. Definoval dokonce zásady slavnostního stolování! Festivalové pokrmy budou inspirovány da Vinciho dílem, ale i renesanční, italskou a českou kuchyní, Milánem či Florencií.
 
Degustace v restauraciVyzkoušet můžete také Mňam Balíčky, které jsou nejvyšší a nejvšestranější formou zážitku celého festivalu. Máte jedinečnou příležitost zažít nejvyšší kvalitu jak v oblasti gastronomie, tak v oblasti hotelových služeb. Každý balíček v sobě navíc kromě ochutnávek a ubytování zahrnuje také originální zážitek speciálně připravený jen pro účel festivalu.

K tomu, abyste se mohli zúčastnit Grand Restaurant Festivalu, musíte mít zakoupenou festivalovou ochutnávku ve vámi vybrané restauraci na příslušný den a čas. Podniky totiž luxusní delikatesy nabízejí za lákavé ceny. Vždy mají k dispozici tři chody podle daných kriterií. Jedno menu stojí 250 korun, dvě 500 a tři vyjdou na 600 korun.
Restaurace a hotel Chateau St. Havel Gurmánská turistika

Restaurace a hotel Chateau St. Havel

Chateau St. Havel – wellness & golf hotel je kompletně rekonstruovaný novogotický zámek v Praze 4 – Krč uprostřed stylového anglického zámeckého parku s několika idylickými rybníky. Hotel nabízí kromě nadstandardního ubytování na zámku řadu dalších služeb.

Rožnovské pivní lázně – dokonalá relaxace těla i ducha Lázně a wellness

Rožnovské pivní lázně – dokonalá relaxace těla i ducha

Rožnovské pivní lázně jsou prvními lázněmi zcela nového druhu. Lázně skloubily prvky alternativního léčitelství vycházejícího z prastarých technik starých Egypťanů a východních kultur s běžnými i méně běžnými lázeňskými a fyzioterapeutickými postupy.

Hotel Nautilus v Táboře Ubytování

Hotel Nautilus v Táboře

Dopřejte si nezapomenutelný pobyt v překrásném čtyřhvězdičkovém hotelu Nautilus v Táboře, kde je každý pokoj jedinečný. Pokoje jsou vyzdobeny uměleckými předměty místních umělců a spolu s citlivě umístěným osvětlením tvoří nezaměnitelnou kulisu pro překrásné ubytování.

Hotel Farma Služátky u Pelhřimova Ubytování

Hotel Farma Služátky u Pelhřimova

Hotel Farma Služátky u Pelhřimova nabízí ubytování ve dvoulůžkových pokojích s vlastním sociálním zařízením. Posedět můžete v příjemné restauraci a na venkovní terase s letním grilem.

Restaurant Tři Knížata Jihlava Gurmánská turistika

Restaurant Tři Knížata Jihlava

Restaurant Tři knížata v Jihlavě nabízí jak vybrané kulinářské lahůdky, tak také netradiční podívanou – díky otevřené kuchyni zde můžete sledovat kuchařský tým restaurace přímo při práci.

Best Western hotel Vista Ostrava Ubytování

Best Western hotel Vista Ostrava

Kompletně zrekonstruovaný Best Western Hotel Vista nabízí širokou škálu služeb pro firemní a konferenční klientelu. Moderně zařízené hotelové pokoje, gurmánský Restaurant Buena Vista, nové konferenční sály a profesionální a osobní přístup k hostům, zpříjemní Váš pobyt v Ostravě.

Restaurace Suterén na Novém Městě v Praze Gurmánská turistika

Restaurace Suterén na Novém Městě v Praze

Restaurace s moderní českou gastronomií a širokou sezonní nabídkou vynikajících specialit nabízí také obědové menu. Restauraci naleznete v secesním domě, který je zapsán na seznam UNESCO. V nabídce nechybí ani speciální degustační menu.

Restaurace Borgo Agnese – gastronomický skvost v Brně Gurmánská turistika

Restaurace Borgo Agnese – gastronomický skvost v Brně

Brněnská restaurace je zaměřena na zážitkovou gastronomii orientovanou na středomořskou kuchyni v kombinaci s nabídkou moravských a světových vín.

Art & Design Hotel Miura s restaurací – nová dimenze architektury Ubytování

Art & Design Hotel Miura s restaurací – nová dimenze architektury

Architektonická lahůdka pochází z dílny LABOR13 a má znázorňovat kosmickou loď, kterou obývá rodinka Krychloidů od Davida Černého. V hotelu najdete také špičková díla světových i českých umělců, jako jsou mimo jiné Andy Warhol, Damien Hirst, Henry Moore, Tony Cragg či Petr Pastrňák.

Další aktuality

Kam na ovocné knedlíky? Vyberte si: léto patří ovocným knedlíkům!

My Češi, malí i velcí, sladké ovocné knedlíky milujeme, dokonce se pořádají soutěže v jejich pojídání, které jsou velmi oblíbené. Dosud nebyl překonán rekord z roku 2018, kdy pan Radim Dvořáček spořádal ve Vizovicích za hodinu neuvěřitelných 202 švestkových knedlíků! Známý Maxijedlík pan Jaroslav Němec jich zase zvládne 30 za tři minuty. Za historií tohoto pokrmu, osvědčenými recepty i tipy na místa, kde skvělé knedlíky ochutnat, se vydejte s Kudy z nudy.
23. červen 2025 16:30
Gurmánská turistika

Tipy na jahodový zážitek v podnicích CzechSpecials

Jahodová sezóna je v plném proudu a s ní přichází ten správný čas dopřát si sladké potěšení. Svou červenou barvou a sladkou chutí patří jahody mezi oblíbené ovoce letních dnů. Od předkrmů po dezerty, přijďte ochutnat jahodové speciality do kaváren, cukráren i restaurací, které jahody zahrnuly do svých menu.
20. červen 2025 12:37
Gurmánská turistika

Letní výletní ovocný mix: tipy, kde ochutnat jahody, borůvky, maliny, meruňky a další plody léta

Také máte rádi letní sezónu už kvůli tomu, že přináší každoročně vytoužené sladké plody zahrad a lesů? Pokud tomu tak je, pak vás určitě potěší naše tipy na samosběry jahod a dalších plodů, akce, kde hlavní roli hrají borůvky anebo kam se vypravit pro třešně a meruňky. Kam pro ovoce a kde všude na ovocné zážitky natrefíte vám prozradí Kudy z nudy.
17. červen 2025 20:56
Gurmánská turistika

Lesní a luční bary: načerpejte energii uprostřed přírody

Doslova vychutnat si hezké chvíle v přírodě nabízí samoobslužné lesní a luční bary, kterých u nás překvapivě není málo. Narazíte na ně nejen na horách, ale třeba i v hlubokých lesích či na slunných loukách. Ti, kdo se o takové bary starají spoléhají na poctivost kolemjdoucích, kteří za občerstvení zaplatí do kasičky. Udělejte si výlet do některého z nich, na kouzelná místa, kde vám bude příjemně na těle i na duši.
17. červen 2025 12:00
Gurmánská turistika

50 tipů, kde si užít piknik

Vlídné počasí se sluníčkem nad hlavou přímo láká k výletům do přírody. S sebou můžete vzít skvělé jídlo a pití, deku a někde na trávě s dětmi bude hned plno zábavy. Pikniky v přírodě jsou oblíbené už od první poloviny 18. století a mají i svůj mezinárodní den! Využijte i naše tipy a piknikové menu, které nabízí stále více zámků i restaurací. Jste-li romantická povaha a pokud chcete partnera či partnerku mile překvapit, staňte se na chvilku šlechtici na dekách a polštářích, v působivých zákoutích zámecké zahrady a užijte si opravdu romantické stolování!
17. červen 2025 8:28
Gurmánská turistika

Tradice: česká národní kuchyně a gastronomické toulky po Čechách, Moravě a Slezsku

Cestování s Kudy z nudy je často spojené s ochutnáváním českých, moravských a slezských gastronomických specialit. Jaká ale vlastně je naše národní kuchyně? Která jídla řadíme k nejoblíbenějším a po kterých se v restauracích jen zapráší? A co u nás chutná cizincům? Pojďte s námi ochutnat Českou republiku a ověřit si, že láska skutečně prochází žaludkem. Víte, že 18. červen byl ustanoven jako mezinárodní Den udržitelné gastronomie? Je příležitostí nejen k zamyšlení nad tím, jakou cestou se dostane jídlo na naše talíře, ale i příležitostí pro změnu stravovacích návyků, abychom neplýtvali tam, kde tomu můžeme zabránit.
16. červen 2025 14:03
Gurmánská turistika

Kalendář 2025: cesta za chlebovou vůní: do Lenory, do Slupi i na Valašskou dědinu

Tentokrát vás portál Kudy z nudy neláká jen na vůni, ale také další inspirující zážitky. Uvidíte, jak se připravuje mouka, budete svědky zadělávání a pečení, a nakonec hotový chleba s křupavou kůrkou přímo na místě ochutnáte.
16. červen 2025 13:41
Gurmánská turistika

10 tipů, kam jít v Česku na sushi

Sushi jako nejznámější tradiční japonský pokrm se stal hitem posledních let na celém světě. Není to pouze zdravé jídlo, ale i životní styl. Ochutnat tuto delikatesu Země vycházejícího slunce můžete v sushi restauraci anebo zvolit jinou variantu: naučit se vyrábět sushi vlastnoručně v některém z kulinářských kurzů. A není vhodnější datum než 18. června – v tento den slaví od roku 2009 milovníci tohoto pokrmu Mezinárodní den sushi!
1. červen 2025 14:15
Gurmánská turistika