V srdci panenské přírody
jižních Ćech se 1. července 2021 otevřel
nový čtyřhvězdičkový hotel Element. Hotel pro každou sezonu i příležitost nabízí kongresové zázemí pro až 500 osob a ubytování pro až 300 osob. Výhodou kongresového sálu je jeho vysoká variabilita a vysoce modreně vybavené konferenční prostory.
Všech 96 pokojů splní náročná očekávání a požadavky hostů. Nabízí pokoje
dvoulůžkové, mezonetové i rodinné. Ty dopřejí dostatek prostoru i soukromí rodinám s malými i odrostlejšími potomky. Přímo u recepce najdete také
dětský koutek, v suterénu například
kolárnu.
Na talíři tradiční šumavské recepty, ve sklenici tanková Plzeň
Na šumavskou kuchyni na modrení způsob zve zcela nová
restaurace Stodola. Základem jejího jídelního lístku je
česká moderní gastronomie s tradičním základem v šumavské kuchyni. Pohodlně a s obsluhou tak můžete ochutnat tradičně netradiční
koprovku,
svíčkovou či
žebra, ale také
ryby z nedalekých sádek.
Ať už se zastavíte na oběd po procházce v
korunách stromů, nebo uspořádáte firemní akci pro své kolegy, žíznit jistě nebudete. Nejčerstvější pivo z pivovaru
Pilsner Urquell ze skvěle ošetřeného výčepu dostanete do mokré a
vychlazené sklenice rovnou z tanku.
Sladká tečka v Povidloni
Letošní další lipenskou novinkou je
cukrárna Povidloň. S ní přichází na
Lipno současná a neotřelá cukrařina. Stejně jako ve Stodole i tady se šéfcukrář Michal Mandys inspiruje v
tradičních receptech a dává jim
současný a moderní háv. Důkazem je Povidloň, který dal svůj název nové cukrárně. Původně staročeský Šumavský dezert, který dostal nový tvar a vzhled, ale neztratil nic ze své jedinečné chuti a bude tak jistě oblíbenou sladkou tečkou každého výletu na Lipno.