Miroslav Panuška pochází z
Hradešic u
Horažďovic, kde jeho předci provozovali řeznictví už od 18. století. Řemeslu se vyučil na
Střední průmyslové škole potravinářských technologií v
Praze a dál se věnoval studiu živočišné produkce na
České zemědělské univerzitě.
Zkušenosti sbíral nejen doma, kde pracoval ve vyhlášených podnicích jako je
bistro a řeznictví Naše maso a
Angusfarm Soběsuky, ale také v rodinných řeznictvích v
Anglii a
Německu. Velkou profesní kapitolu pro něj znamenal pobyt na
Novém Zélandu, kde působil v
Black Forrest Gourmet Butchery a
supermarketu New World.
V roce 2025 reprezentoval Českou republiku na
prestižní světové soutěži World Butcher Wars v
britském Ascotu. Soutěž vznikla v
Austrálii a na
Novém Zélandu, a každý účastník během 40 minut předvede své řemeslo, kreativitu i estetiku práce s masem. Podobná je i první česká verze této soutěže,
Czech Butcher Wars, jejíž první ročník proběhne v roce 2025 v
Plzni v rámci
Chilli festivalu. Cílem je přiblížit moderní podobu řezničiny široké veřejnosti a inspirovat novou generaci řezníků.