Každý den vstáváme brzy ráno, zaděláváme těsto a smažíme ty nejlepší koblihy na Starém Brně. Inspiraci bereme u babičky, ve vzpomínkách na dětství i v kuchyních světových cukrářů. Ochutnejte koblihy z Pekařské, ručně a s láskou dělané od roku 2016.
Útulná kavárna
Kobliha Brno na Starém Brně láká, jak jinak, milovníky koblih. Za nápadem s „koblihárnou“ stojí Marek a Michal Richtarovi, kteří mají svůj koblihový ráj již dlouhá léta v ulici
Pekařská. Na brněnském
hlavním nádraží navíc najdete jejich
koblihomat. Kromě
deseti různých druhů koblih, jejichž příchutě se mění každý měsíc, vám zde naservírují i výběrovou kávu z ostravské pražírny Father’s Coffee. Domů si pak odnesete třeba i skleničku slaného karamelu.
Marek
každý měsíc vymýšlí
nové menu. Mezi hity patří například kobliha
Meruňkový knedlík, která chutná opravdu jako knedlíky od babičky – uvnitř koblihy je meruňkový rozvar, tvaroh a nahoře máslový krém. Stálice zdejší nabídky představuje kobliha se
švestkovým rozvarem,
lotuskovým krémem anebo s
karamelem. Inspirací „mistrovi koblih“ jsou mimo jiné i recepty legendárního cukráře Josefa Maršálka – receptem na ultimátní čokoládový dort je inspirovaná
kakaová kobliha plněná rybízovým karamelem, politá
čokoládovou polevou a zdobená dekadentním
čokoládovým krémem, medovou sušenkou a čerstvým rybízem. Díky tomu, že se menu každý měsíc obměňuje se zdejšími vynikajícími koblihami určitě nepřejíte.
Poznejte koblihárnu Kobliha Brno, kde rodinné recepty a mezinárodní inspirace vytváří nezapomenutelné chuťové zážitky. Ruční výroba od roku 2016.
Koblihárna se nachází na Starém Brně v ulici Pekařská.
Nabídka zahrnuje deset druhů koblih s příchutěmi, které se mění každý měsíc.
Za nápadem stojí Marek a Michal Richtarovi.
Inspirují se u babičky, vzpomínkách na dětství a v kuchyních světových cukrářů, jako je Josef Maršálek.
Koblihy mohou obsahovat tvaroh, máslový krém, švestkový rozvar, lotuskový krém, karamelem nebo čokoládovou polevu.
Ano, kromě koblih nabízí i výběrovou kávu a možnost zakoupit skleničku slaného karamelu.
Koblihy jsou dostupné také v koblihomatu na brněnském hlavním nádraží.
Marek Richtar každý měsíc vymýšlí a obměňuje nové menu a příchutě koblih.
Mají dlouholetou tradici v přípravě koblih a inspirují se jak domácím prostředím, tak špičkovými cukrářskými technikami.
Marekovi recepty přinášejí kreativní a autentické kombinace chutí, inspirovány tradičními českými dezerty a mezinárodními cukrářskými trendami.
Otázky i odpovědi jsou strojově generované a neprošly redakční úpravou.