
Finále národního kola soutěže
Bocuse d'Or Czech se přesouvá do
Karlových Varů! Celá akce bude mít díky nádhernému prostoru
Grandhotelu Pupp jedinečný nádech, který bude kontrastovat s moderním přístupem v pořádání
kuchařské soutěže Bocuse d'Or.
Finalisty do národního kola vybrala z přihlášených adeptů Akademie Bocuse d‘Or Czech, složená z renomovaných českých šéfkuchařů. Spolu se svými týmy musí před zraky diváků během
5 hodin a 35 minut kompletně připravit
dva teplé pokrmy dle zadání. Technická porota a mezinárodní degustační porota pak budou hodnotit především chuť, prezentaci a originalitu pokrmu, ale také zpracování a výtěžnost surovin, čistotu pracoviště či dodržení stanoveného časového limitu. Vítěz získá
prestižní titul a šanci postoupit do evropského kola Bocuse d’Or, ze kterého vede cesta do světového finále. Národní kolo
soutěže v
Grandhotelu Pupp ozdobí bohatý doprovodný program plný mimořádných gastronomických zážitků.
Finalisté českého národního kola Bocuse d’Or 2025
Vojtěch Petržela je dvojnásobným vítězem Gastro junior a vítězem prvního ročníku soutěže KU Young Chef. Od roku 2018 je kapitánem
Juniorského národního týmu kuchařů a cukrářů. Českou republiku úspěšně reprezentoval v juniorské kategorii na světové soutěži
Global Chefs Challenge. Intenzivně se věnuje
carvingu, tedy vyřezávání ovoce a zeleniny. Jeho umění v této disciplíně dokládá například
titul mistra světa a zlatá medaile z
olympiády ve Stuttgartu. V jednadvaceti letech se stal
Kuchařem roku. Vojtěch pracoval v restauracích
Hotelu Aplaus Litomyšl,
Chateau Mcely a nyní v Restauraci Výčep.
Dominik Unčovský se učil od renomovaných profesionálů – coby začínající kuchař v
Pražském kulinářském institutu asistoval při tvorbě kuchařských knih
Romana Vaňka a Zdeňka Pohlreicha. V následujících letech pracoval v podnicích zvučných jmen, jako je
La Finestra in Cucina,
Sanscho a
Mánes, vyzkoušel také
kuchyně horských hotelů v
Alpách a
Jeseníkách a absolvoval měsíční stáž v Indii. Nyní je ambasadorem makro akademie. Vloni v květnu se Dominik stal
vítězem českého národního kola Bocuse d'Or a následně byl spolu se svým týmem vybrán, aby reprezentoval Českou republiku v evropském finále Bocuse d´Or v norském Trondheimu.
Štěpán Zouzal se rozhodl následovat své rodiče a s úspěchem se prosazuje na české gastronomické scéně. První cenné profesní zkušenosti získával už jako student SOU U Krbu během praxe v
Augustine Hotel, a Luxury Collection Hotel Prague. Následně pracoval v kuchyni luxusního hotelu
Andaz Prague a v současné době působí na pozici
souschefa restaurace Zem.
O čem je soutěž Bocuse d‘Or
Francouzský šéfkuchař Paul Bocuse vytvořil v roce
1987 mezinárodní kuchařskou soutěž
Bocuse d'Or, aby rozšířil povědomí veřejnosti o mimořádné oddanosti, tvrdé práci a preciznosti, kterých je zapotřebí k přípravě těch nejlepších pokrmů.
Bocuse d'Or se koná
každé dva roky ve francouzském
Lyonu. Do finále soutěže je vybráno
24 zemí, tým každé země se skládá z jednoho kuchaře a jednoho asistenta, tzv. commis. Odborná porota hodnotí celkovou
harmonii chutí v pokrmu,
prezentaci talíře, použité
techniky a
efektivitu práce týmů. Jde o postupovou soutěž: národní kolo – kontinentální kolo – světové finále. Vítěz národního kola však nepostupuje automaticky do evropského kola.
Přijďte zažít finále českého národního kola Bocuse d'Or v Karlových Varech. Užijte si nezapomenutelné gastronomické zážitky v Grandhotelu Pupp 30. června 2025.
Finále se uskuteční 30. června 2025.
Finále se bude konat v Grandhotelu Pupp v Karlových Varech.
Ve finále se utkají tři finalisti.
Porota hodnotí chuť, prezentaci a originalitu pokrmu, zpracování a výtěžnost surovin, čistotu pracoviště a dodržení časového limitu.
Finalisty vybrala Akademie Bocuse d'Or Czech, složená z renomovaných českých šéfkuchařů.
Finalisté musí za 5 hodin a 35 minut připravit dva teplé pokrmy dle zadání.
Hlavním cílem je rozšířit povědomí o oddanosti, tvrdé práci a preciznosti potřebné k přípravě vynikajících pokrmů.
Kromě národního kola jsou kontinentální kola a světové finále, které se konají každé dva roky ve francouzském Lyonu.
Program zahrnuje bohatý doprovodný program plný gastronomických zážitků.
Na recepci hotelu si můžete všimnout unikátních nástěnných hodin.
Otázky i odpovědi jsou strojově generované a neprošly redakční úpravou.