ÚvodAktualityUžijte si Mezinárodní den pizzy!
Gurmánská turistika

Užijte si Mezinárodní den pizzy!

Každoročně 9. února si můžete připomenout Mezinárodní den pizzy. Jedno z nejpopulárnějších italských jídel se těší velké oblibě i u nás, dle průzkumů Češi snědí za rok víc než 31 milionů pizz. Muži mají prý nejraději Capricciosu, ženy si nejčastěji objednávají Hawai. Další nejoblíbenější pizzou je v Česku Quattro Formaggi. Oslavte tedy Den pizzy stylově a dopřejte si voňavou pochoutku s vláčným sýrem. Odkud si pizzu objednat, vám napovíme v dnešních tipech. Určitě si vyberete tu svoji, vždyť pizz údajně existuje asi 22 tisíc druhů.
Pizza Modena – rodinná tradice a prvotřídní suroviny na Praze 8 Gurmánská turistika

Pizza Modena – rodinná tradice a prvotřídní suroviny na Praze 8

Pizza Modena, rodinná pizzerie na Praze 8, funguje přes 10 let. Specializuje se na pizzy s prvotřídními surovinami, jako jsou šunka od kosti a kvalitní italské salámy. Nabízí pizzu ve dvou velikostech (33 cm a 40 cm) a rozvoz zdarma do konkrétních částí Prahy, od Bohnic po Prosek.

Pizzerie a vinárna Čertovna v Úštěku Gurmánská turistika

Pizzerie a vinárna Čertovna v Úštěku

Pizzerie Čertovna Úštěk nabízí romantické posezení v historickém barokním objektu při Pikartské věži v samotném centru městečka Úštěk.

Restaurace a pizzerie U Kristýna Gurmánská turistika

Restaurace a pizzerie U Kristýna

Italská restaurace a pizzerie U Kristýna se nachází ve Wurmově ulici v Olomouci. Nese jméno jednoho z předních a nejstarších patronů Olomoucké arcidiecéze sv. Kristýna.

Pizzeria Ristorante Vyžlovka Gurmánská turistika

Pizzeria Ristorante Vyžlovka

Restaurace a pizzerie se zaměřuje na italskou kuchyni, připraví vám pizzu na dřevě i výborný hovězí steak.

Pizzeria da Pietro Gurmánská turistika

Pizzeria da Pietro

Petra Soukala vždycky bavila Itálie. Když se pak rozhodl dělat pizzu, šel do toho po hlavě. Odjel do Neapole a učil se a učil. Po návratu si doma v Plzni otevřel modrý podnik s Maradonou na zdi, kterého neapolští dodnes milují.

Pizzerie Nonna Gina v Českém Krumlově Gurmánská turistika

Pizzerie Nonna Gina v Českém Krumlově

Pizzerie Nonna Gina, to je tradiční italská kuchyně! Nechybí ani velký výběr nejlepších italských vín. Podnik vede rodilý Ital, který vám nabídne skvělou pizzu i domácí těstoviny.

Restaurace Pizza Point Gurmánská turistika

Restaurace Pizza Point

Pizza z originálních italských surovin s recepturou našeho italského šéfkuchaře Angela.

Pizza Hned v Nuslích Gurmánská turistika

Pizza Hned v Nuslích

Oblíbená Pizza Hned v pražských Nuslích nabízí kvalitní a širokou nabídku pizz všech druhů, včetně rozvozu do vzdálenějších míst. Provozovna se nachází hned u zastávky tramvaje Horky a uspokojí každého milovníka dobré pizzy kvalitním kouskem anebo celou pizzou.

Restaurace a pizzerie La Strada v Brně Gurmánská turistika

Restaurace a pizzerie La Strada v Brně

La Strada je nevšední restaurace a pizzerie směřující k italské kuchyni a s tím pochopitelně spojenou pizzou, na své si však přijdou i milovníci steaků, ryb, pokrmů z vepřového, hovězího a kuřecího masa, čerstvých salátů a dezertů.

Pizzerie Fresh Point Pizza v Dejvicích Gurmánská turistika

Pizzerie Fresh Point Pizza v Dejvicích

Příjemný personál, kvalitní suroviny přímo z Itálie a pizza, která vás zasytí. To jsou výhody Fresh Point Pizzy na rohu Náměstí Svobody a ulice Národní Obrany v Praze 6.

Pizzerie Peperone Náměšť nad Oslavou Gurmánská turistika

Pizzerie Peperone Náměšť nad Oslavou

Pizzerie Peperone v Náměšti nad Oslavou byla postavena a otevřena v roce 2005. Je to rodinný podnik pracovitých manželů a jejich sehraného pracovního týmu.

Pizza Na Zastávce Štěchovice Gurmánská turistika

Pizza Na Zastávce Štěchovice

Oběd, večeře nebo jen svačina s výhledem na krásnou přírodu ve Štěchovicích. Spojte příjemný výlet po okolí štěchovického pokladu s návštěvou zdejší restaurace, kde je možné i ubytování ve dvou, tří a čtyřlůžkových pokojích.

Pizzerie Marco – italská restaurace ve Vimperku a Prachaticích Gurmánská turistika

Pizzerie Marco – italská restaurace ve Vimperku a Prachaticích

Italská restaurace Pizzerie Marco se nachází na jihu Čech v historických částech měst Vimperk a Prachatice. V osobitě zařízeném interiéru je možno zhlédnout unikátní fotografie a obrazy Prachatic a Vimperka, zachycující historii těchto měst.

Pizza Nuova – neapolská pizza v srdci Prahy Gurmánská turistika

Pizza Nuova – neapolská pizza v srdci Prahy

Restaurace sítě Ambiente podává pravou neapolskou pizzu – La Verace Pizza Napoletana, z čerstvých surovin, těstovinové speciality vybraných italských regionů ři vynikající saláty. Zvolit můžete menu "a la carte" anebo volnou konzumaci.

Restaurace Amunì – první slow food pizzerie v Praze Gurmánská turistika

Restaurace Amunì – první slow food pizzerie v Praze

Italská kuchyně je synonymem pro pohostinnost, plné chutě a čerstvé suroviny. Když se k tomu přidají principy slow food kuchyně je zážitek dvojnásobný!

Další aktuality

Známá jména: známí cukráři a cukrářky a kde se s nimi setkáte?

Jejich dorty a zákusky jsou spíš malá umělecká díla. Tak úžasná, že je vám občas líto je prachobyčejně sníst, slízat nebo vypít. Dokážou ušlehat, umíchat a upéct všechno, na co byste mohli mít chuť, a kromě známých dezertů vymýšlejí i vlastní originální kousky. Vítejte ve sladkém světě známých cukrářů a cukráren a tradičních i neobvyklých sladkých dobrot!
21. leden 2025 18:32
Gurmánská turistika

Známá jména: šest skvělých šéfkuchařek a kde se s nimi setkáte?

Restaurací, kterým šéfují ženy, sice není tolik, ale existují. Některé kuchařky jsou podobně jako šéfkuchaři pevně srostlé s jedním podnikem, jiné je střídají. Často volí menší restaurace, kde si užijí kompletní kuchařinu od přípravy až po konečnou úpravu. Kde vám tedy připraví jídlo ženy? Podívejte se na tipy portálu Kudy z nudy.
21. leden 2025 18:10
Gurmánská turistika

Známá jména: mistři šéfkuchaři a místa, kde vaří

Mistři svého umění, šéfkuchaři par excellence. Kuchaři, kteří se umí postavit k plotně a z pár ingrediencí vykouzlit gastronomický zázrak. Vaří v restauracích i doma, procestovali svět, znáte je jako porotce z televizních soutěží, ankety Zlatý kuchař i z legendárního Michelinova průvodce. Kde můžete ochutnat jídlo od proslulých kuchařů? Podívejte se na tipy portálu Kudy z nudy.
21. leden 2025 17:51
Gurmánská turistika

Tradice české kuchyně: Slavné kuchařky aneb začalo to Rettigovou

Odkud se vzal oblíbený pokyn kuchařských kurzů „vraz do toho čtyři vejce“? Která dáma doufala, že prorazí na poli literárním, ale místo sladkobolných básniček se dodnes čtou její kuchařské recepty? Která ze známých českých kuchařek zaplatila z honoráře za svou první knihu pohřeb malé dcerky? A která vedla za první světové války vývařovnu pro chudé obyvatelstvo a válečné invalidy? Vítejte ve světě zkušených paní a dam, které hospodyňkám radily, jak se otáčet v kuchyni a proslavily se jako autorky kuchařských knih.
21. leden 2025 15:09
Gurmánská turistika

Kde si užijte pravé vepřové hody? Na tradičních zabijačkách 2025!

Jitrnice, jelita a další zabijačkové pochoutky budou v lednu, únoru a březnu k ochutnání na několika tradičních zabijačkách. Pozadu ovšem nezůstávají ani tradiční masopustní veselice, kde se také podávají pochoutky z vepřového masa. Vepřové hody a masopust 2025 doprovází vystoupení harmonikáře či dechovky a mnohdy jsou připraveny i ukázky „bourání“ vepřového masa.
19. leden 2025 9:01
Gurmánská turistika

Tradice: koláče na stovky způsobů na posvícení, svatby i pro domácí pečení

Máte rádi sladké a pečete alespoň občas koláče? Vydejte se s Kudy z nudy na velkou sladkou jízdu a ochutnejte koláče na stovky způsobů z rozmanitých koutů Čech, Moravy a Slezska. Co vám nabídneme? Koláče skládané, kecané, poschoďové, mřížkové, hnětené, vázané, pregulované i dvojctihodné, koláče pražské, chodské, milotické, hlučínské, berounské i rožmberské, slavné frgály i točenice. Všechny mají svátek 23. ledna, kdy slavíme Mezinárodní den koláčů.
17. leden 2025 9:25
Gurmánská turistika

Kalendář 2025: Průvodce pro milovníky piva: exkurze, muzea, stezky, lázně i festivaly

Skvělá chuť českého piva má ve světě výbornou pověst. Není tedy divu že jsou Češi pokládáni za experty na výrobu i jeho ochutnávání. V říši piva vznikají turistické pivní stezky, navštívit můžete hned několik pivních muzeí, expozic či festivalů, a co nabídnout mají velké i malé pivovary. Tak pojďte na jedno!
15. leden 2025 16:00
Gurmánská turistika

Ochutnejte masopustní sladkosti!

Od Tří králů až do Popeleční středy trvá období masopustu. K masopustu patří nejen průvody masek a bály, ale také skvělé jídlo. Ochutnejte křehké pečivo zvané boží milosti nebo masopustní koblihy. Připravte si je sami podle našich receptů. Milovníci tradic české kuchyně si rozhodně přijdou na své!
14. leden 2025 10:00
Gurmánská turistika