ÚvodAktualityUžijte si Mezinárodní den pizzy!
Gurmánská turistika

Užijte si Mezinárodní den pizzy!

Každoročně 9. února si můžete připomenout Mezinárodní den pizzy. Jedno z nejpopulárnějších italských jídel se těší velké oblibě i u nás, dle průzkumů Češi snědí za rok víc než 31 milionů pizz. Muži mají prý nejraději Capricciosu, ženy si nejčastěji objednávají Hawai. Další nejoblíbenější pizzou je v Česku Quattro Formaggi. Oslavte tedy Den pizzy stylově a dopřejte si voňavou pochoutku s vláčným sýrem. Odkud si pizzu objednat, vám napovíme v dnešních tipech. Určitě si vyberete tu svoji, vždyť pizz údajně existuje asi 22 tisíc druhů.
Pizza Modena – rodinná tradice a prvotřídní suroviny na Praze 8 Gurmánská turistika

Pizza Modena – rodinná tradice a prvotřídní suroviny na Praze 8

Pizza Modena, rodinná pizzerie na Praze 8, funguje přes 10 let. Specializuje se na pizzy s prvotřídními surovinami, jako jsou šunka od kosti a kvalitní italské salámy. Nabízí pizzu ve dvou velikostech (33 cm a 40 cm) a rozvoz zdarma do konkrétních částí Prahy, od Bohnic po Prosek.

Pizzerie a vinárna Čertovna v Úštěku Gurmánská turistika

Pizzerie a vinárna Čertovna v Úštěku

Pizzerie Čertovna Úštěk nabízí romantické posezení v historickém barokním objektu při Pikartské věži v samotném centru městečka Úštěk.

Restaurace a pizzerie U Kristýna Gurmánská turistika

Restaurace a pizzerie U Kristýna

Italská restaurace a pizzerie U Kristýna se nachází ve Wurmově ulici v Olomouci. Nese jméno jednoho z předních a nejstarších patronů Olomoucké arcidiecéze sv. Kristýna.

Pizzeria Ristorante Vyžlovka Gurmánská turistika

Pizzeria Ristorante Vyžlovka

Restaurace a pizzerie se zaměřuje na italskou kuchyni, připraví vám pizzu na dřevě i výborný hovězí steak.

Pizzeria da Pietro Gurmánská turistika

Pizzeria da Pietro

Petra Soukala vždycky bavila Itálie. Když se pak rozhodl dělat pizzu, šel do toho po hlavě. Odjel do Neapole a učil se a učil. Po návratu si doma v Plzni otevřel modrý podnik s Maradonou na zdi, kterého neapolští dodnes milují.

Pizzerie Nonna Gina v Českém Krumlově Gurmánská turistika

Pizzerie Nonna Gina v Českém Krumlově

Pizzerie Nonna Gina, to je tradiční italská kuchyně! Nechybí ani velký výběr nejlepších italských vín. Podnik vede rodilý Ital, který vám nabídne skvělou pizzu i domácí těstoviny.

Restaurace Pizza Point Gurmánská turistika

Restaurace Pizza Point

Pizza z originálních italských surovin s recepturou našeho italského šéfkuchaře Angela.

Pizza Hned v Nuslích Gurmánská turistika

Pizza Hned v Nuslích

Oblíbená Pizza Hned v pražských Nuslích nabízí kvalitní a širokou nabídku pizz všech druhů, včetně rozvozu do vzdálenějších míst. Provozovna se nachází hned u zastávky tramvaje Horky a uspokojí každého milovníka dobré pizzy kvalitním kouskem anebo celou pizzou.

Restaurace a pizzerie La Strada v Brně Gurmánská turistika

Restaurace a pizzerie La Strada v Brně

La Strada je nevšední restaurace a pizzerie směřující k italské kuchyni a s tím pochopitelně spojenou pizzou, na své si však přijdou i milovníci steaků, ryb, pokrmů z vepřového, hovězího a kuřecího masa, čerstvých salátů a dezertů.

Pizzerie Fresh Point Pizza v Dejvicích Gurmánská turistika

Pizzerie Fresh Point Pizza v Dejvicích

Příjemný personál, kvalitní suroviny přímo z Itálie a pizza, která vás zasytí. To jsou výhody Fresh Point Pizzy na rohu Náměstí Svobody a ulice Národní Obrany v Praze 6.

Pizzerie Peperone Náměšť nad Oslavou Gurmánská turistika

Pizzerie Peperone Náměšť nad Oslavou

Pizzerie Peperone v Náměšti nad Oslavou byla postavena a otevřena v roce 2005. Je to rodinný podnik pracovitých manželů a jejich sehraného pracovního týmu.

Pizza Na Zastávce Štěchovice Gurmánská turistika

Pizza Na Zastávce Štěchovice

Oběd, večeře nebo jen svačina s výhledem na krásnou přírodu ve Štěchovicích. Spojte příjemný výlet po okolí štěchovického pokladu s návštěvou zdejší restaurace, kde je možné i ubytování ve dvou, tří a čtyřlůžkových pokojích.

Pizzerie Marco – italská restaurace ve Vimperku a Prachaticích Gurmánská turistika

Pizzerie Marco – italská restaurace ve Vimperku a Prachaticích

Italská restaurace Pizzerie Marco se nachází na jihu Čech v historických částech měst Vimperk a Prachatice. V osobitě zařízeném interiéru je možno zhlédnout unikátní fotografie a obrazy Prachatic a Vimperka, zachycující historii těchto měst.

Pizza Nuova – neapolská pizza v srdci Prahy Gurmánská turistika

Pizza Nuova – neapolská pizza v srdci Prahy

Restaurace sítě Ambiente podává pravou neapolskou pizzu – La Verace Pizza Napoletana, z čerstvých surovin, těstovinové speciality vybraných italských regionů ři vynikající saláty. Zvolit můžete menu "a la carte" anebo volnou konzumaci.

Restaurace Amunì – první slow food pizzerie v Praze Gurmánská turistika

Restaurace Amunì – první slow food pizzerie v Praze

Italská kuchyně je synonymem pro pohostinnost, plné chutě a čerstvé suroviny. Když se k tomu přidají principy slow food kuchyně je zážitek dvojnásobný!

Další aktuality

10 tipů, kam jít v Česku na sushi

Sushi jako nejznámější tradiční japonský pokrm se stal hitem posledních let na celém světě. Není to pouze zdravé jídlo, ale i životní styl. Ochutnat tuto delikatesu Země vycházejícího slunce můžete v sushi restauraci anebo zvolit jinou variantu: naučit se vyrábět sushi vlastnoručně v některém z kulinářských kurzů. A není vhodnější datum než 18. června – v tento den slaví od roku 2009 milovníci tohoto pokrmu Mezinárodní den sushi!
18. červen 2024 11:00
Gurmánská turistika

Tradice: česká národní kuchyně a gastronomické toulky po Čechách, Moravě a Slezsku

Cestování s Kudy z nudy je často spojené s ochutnáváním českých, moravských a slezských gastronomických specialit. Jaká ale vlastně je naše národní kuchyně? Která jídla řadíme k nejoblíbenějším a po kterých se v restauracích jen zapráší? A co u nás chutná cizincům? Pojďte s námi ochutnat Českou republiku a ověřit si, že láska skutečně prochází žaludkem. Víte, že 18. červen byl ustanoven jako mezinárodní Den udržitelné gastronomie? Je příležitostí nejen k zamyšlení nad tím, jakou cestou se dostane jídlo na naše talíře, ale i příležitostí pro změnu stravovacích návyků, abychom neplýtvali tam, kde tomu můžeme zabránit.
18. červen 2024 4:34
Gurmánská turistika

Kam vyrazit na letní piknik v Česku?

Máte rádi letní pohodu a svůj volný čas nejraději trávíte v přírodě nebo na netradičních místech? Už se dlouho chystáte na romantické odpoledne se svou drahou polovičkou, ale stále nemůžete přijít na to, co by bylo nejlepší? Období na začátku léta přímo vybízí k pikniku v přírodě, daleko od stresu a starostí všedních dní. Pojeďte s námi…
29. květen 2024 14:00
Gurmánská turistika

Sud, mlýn i letadlo: tipy na nevšední výletní restaurace

Svíčková v Obřím Sudu, kynuté knedlíky na mlýně či kávička v letadle… i tak může vypadat příjemný výlet. Kudy z nudy vás dnes pozve do výletních restaurací, které mají kromě výborné kuchyně ještě něco navíc – nevšední exteriér, ikonickou sošku anebo třeba hraniční kámen. Ten může být historický anebo také z pohádky…
25. květen 2024 6:00
Gurmánská turistika

Kalendář 2024: cesta za chlebovou vůní: na Hamousův statek, do Lenory i na Valašskou dědinu

Tentokrát vás portál Kudy z nudy neláká jen na vůni, ale také další inspirující zážitky. Uvidíte, jak se připravuje mouka, budete svědky zadělávání a pečení, a nakonec hotový chleba s křupavou kůrkou přímo na místě ochutnáte.
24. květen 2024 15:00
Gurmánská turistika

100 tipů, kam jít na pivo

České pivo má mnohasetletou historii a tradice její výroby se dědí z generace na generaci. Prvním historickým dokladem souvisejícím přímo s výrobou piva je nadační listina prvního českého krále Vratislava II. pro vyšehradskou kapitulu z roku 1088. Nejprve byla výroba piva výsadou jednotlivců (např. měšťanů, šlechty), ve 14. století byly založeny cechy sladovníků a pivovarníků a výroba piva dále vzkvétala až do založení průmyslových pivovarů, které v tradici výroby českého piva pokračují dodnes. Na Kudy z nudy pro vás máme 100 tipů, kam jít na dobré pivo a zároveň poznat i jeho histori.
23. květen 2024 11:00
Gurmánská turistika

Když jde huba rundem aneb pár neobvyklých gastrofestivalů na začátek léta 2024

Gastronomické festivaly jsou vždy vítaným osvěžením v kalendářích akcí, i když je jich opravdu velká spousta – a na rovinu, vybrat si mezi nimi je pořádně těžké. Svých festivalů se už dočkaly třeba polévky, saláty, uzené, chřest, okurky, ryby, káva, guláše nebo tvarůžky... Přesto (nebo možná právě proto) se dají najít festivaly neobvyklé, zvláštní a s delikatesami, které jste možná ještě nejedli. Na Kudy z nudy určitě najdete inspiraci, kde ochutnat něco neobvyklého.
16. květen 2024 15:00
Gurmánská turistika

10 tipů na výlety do bylinkových zahrad aneb ve stínu i na výsluní

Propadli jste kouzlu bylinek? Ať už je používáte na provonění interiéru, na léčení, k dochucení jídel anebo jen tak pro dobrou náladu, určitě vás okouzlí bylinkové zahrádky. Rozhodně nepatří jen do pohádek, i když tak leckdy vypadají. Vypravte se s Kudy z nudy za tradicemi bylinkářství do míst, kde se hospodaří šetrně a moderně, s láskou ke krajině a respektem k životnímu prostředí. Vydejte se s námi do stínu i na výsluní a provoňte si život bylinkami!
14. květen 2024 19:59
Gurmánská turistika