ÚvodAktualityKam zajít na dobrý burger?
Gurmánská turistika

Kam zajít na dobrý burger?

Hamburger patří nejen k letní pohodě. Pokud se vám nechce zapalovat vlastní gril, vyrazte do prověřené restaurace, kde pro vás připraví ten nejchutnější hamburger z čerstvých surovin. Milovníky tohoto pokrmu možná překvapí původ jeho názvu, které je odvozeno od německého přístavu Hamburk. Do USA se hamburský steak z kvalitního mletého nebo sekaného hovězího dostal spolu s německými přistěhovalci v 19. století. Kvůli pohodlnější konzumaci jej za mořem začali vkládat mezi plátky chleba a později do housky. Dodejme, že tolik oblíbený řetězec McDonald’s rozšířil po světě Ray Kroc, syn českého emigranta.
Kam na nejlepší burger v Česku?
Otázky i odpovědi jsou strojově generované a neprošly redakční úpravou.
R Burger & Adventure Minigolf Gurmánská turistika

R Burger & Adventure Minigolf

Přijďte si dát luxusní burger, kávu nebo jen posedět u pivka. Součástí burger restaurace je zastřešený adventure minigolf, kde se zabaví nejen děti.

Hamburger: oblíbené jídlo, burger festivaly z celého Česka a restaurace, kde je ochutnáte po celý rok

Hamburger: oblíbené jídlo, burger festivaly z celého Česka a restaurace, kde je ochutnáte po celý rok

Užijte si skvělé gastronomické zážitky, plné chutí a vůní. Rozpalte grily, zapalte ohně a ochutnejte burgery s vůní kouře! K tomu hodování vám nabízíme příběh masové placičky, která dobyla svět a má i zajímavou českou stopu. Naším průvodcem na Kudy z nudy tentokrát bude jeho veličenstvo hamburger.

George Prime Burger v Praze Gurmánská turistika

George Prime Burger v Praze

Nově otevřená restaurace je mladším sourozencem restaurace George Prime Steak, která je známa díky prvotřídním americkým steakům. V George Prime Burger ochutnáte ručně dělané burgery z nejlepších řezů hovězího masa.

Butcherʼs grill & pasta Gurmánská turistika

Butcherʼs grill & pasta

Restaurace nabízí jedinečný koncept tradiční americké kuchyně a moderní gastronomie.

Dish Gurmánská turistika

Dish

Dish otevřeli těsně před plánovaným mayským koncem světa dva přátelé, restauratér Matouš Petráň a markeťák Petr Král, kteří ke konceptu fancy burger bistra přizvali mladého šikovného šéfkuchaře Jirku Janoucha.

Delish Gurmánská turistika

Delish

Marek a Dominik Hrabákovi si zakládají na konstantnosti kvality, však svůj Delish už vedou řadu let. Marek dělal streetfood na brigádách po Státech, Dominik vystudoval hotelovku. Dnes je v podniku občas doplňuje máma, táta, Dominikova přítelkyně a pak další lidi z týmu.

Špunt & Knoflík Co. Gurmánská turistika

Špunt & Knoflík Co.

Lukáš Válek a Marcel Havránek jsou Špunt a Knoflík. Splnili si sen a otevřeli hospodu, kterou si i sami navrhli. Restaurace s barem dělá radost návštěvníkům z celého regionu. Už pět tu burgery a Tex Mex jídlo sází kuchaři Petr Latisch a Pavel Trojan.

Medychef Gurmánská turistika

Medychef

Pavel Meduna si splnil sen být šéfkuchařem. Chyběl mu ale kontakt se zákazníkem, a tak si z Polska od černošky z Barbadosu, co dělala latino kuchyni, dovezl Mercedes Sprinter a začal objíždět akce. Často rozdává radost u pardubických Automatických mlýnů.

Eatmeat Gurmánská turistika

Eatmeat

Bistro zdobí červená kráva na černých kachličkách a modré prase na bílých. Ty největší krásy tady ale pánové dávají na talíř, respektive na tácy. Do burgerů tým kolem Michala Španěla láduje vyzrálé maso z farmy Klokočov.

Bůrger Gurmánská turistika

Bůrger

Martin Terč byl stavař, ale když skončil v nemocnici na JIP, rozhodl se udělat ve svém životě tlustou čáru.

Fresh Burgr’s Gurmánská turistika

Fresh Burgr’s

Burgrárna u zimního stadionu bere maso z českých chovů od tišnovského řeznictví Steinhauser, briošky pro ně zase peče rodinné pekařství. Kečup a omáčky si ale vyrábějí sami. A protože se snaží pracovat s co nejkvalitnějšími surovinami, třeba hranolky dělají z brambor holandské odrůdy.

Q Burger Bar Gurmánská turistika

Q Burger Bar

Tak dlouho jezdil Aleš Kuncl na dobrý burger do Prahy, až se rozhodli se ženou Danielou a svými přáteli Alenou a Lukášem, otevřít vlastní podnik. Jeho tým si pohrává s recepty z Thajska, Vietnamu, Španělska, Itálie či Francie a jejich burgery rozhodně nenudí.

Molo 23 na břehu Máchova jezera Gurmánská turistika

Molo 23 na břehu Máchova jezera

Vychutnejte si dobré jídlo s výhledem na Máchovo jezero. Ve stylovém grill baru Molo 23 aneb five over nine bar na vás čekají luxusní steaky, dobroty z grilu i velký výběr dobrého pití.

Billiard Burger Bar v Mimoni Gurmánská turistika

Billiard Burger Bar v Mimoni

Pro někoho je to jen karbanátek v housce, pro některé je to však forma umění. Že hamburger není jenom kupovaná houska a mražený polotovar vám ukáží v Billiard Burger Baru, který se s běžné hospody změnil na burgerové nebíčko.

Bistro Pršuterie Klika v Českém Krumlově Gurmánská turistika

Bistro Pršuterie Klika v Českém Krumlově

Bistro Pršuterie Klika je v Českém Krumlově velmi oblíbeným bistrem a restaurací. Spousta gastronápadů, lahodný pršut a domácí sezónní lahůdky všeho druhu. Přijďte ochutnat.

Další aktuality

Česká města zvou na vinobraní... Které si vyberete?

Nejen Morava žije časem vinobraní... Vinařská oblast Čechy patří k nejsevernějším výspám evropského vinohradnictví. Iniciátorem rozvoje českého vinařství se stal císař Karel IV., který mu dal základ svými nařízeními z roku 1358. Největšího rozvoje dosáhlo české vinařství za vlády Rudolfa II., kdy bylo v Čechách kolem 3500 ha vinic. Tehdy bylo nejvíce vinic v Praze a okolí, v Mělníku, Litoměřicích, Mostě a v Lounech... I dnes jsou některá z těchto měst centry největších vinobraní v Čechách. Stranou však nezůstává například ani Plzeň nebo Kutnohorsko. Vyberte si z našich tipů a objevte chutě Vinařské oblasti Čechy na podzim roku 2025!
1. září 2025 19:26
Gurmánská turistika

Sud, mlýn i letadlo: tipy na nevšední výletní restaurace

Svíčková v Obřím Sudu, kynuté knedlíky na mlýně či káva v letadle… i tak může vypadat příjemný výlet. Kudy z nudy vás dnes pozve do výletních restaurací, které mají kromě výborné kuchyně ještě něco navíc – nevšední exteriér, ikonickou sošku anebo třeba hraniční kámen. Ten může být historický anebo také z pohádky.
1. září 2025 11:27
Gurmánská turistika

Sladká a voňavá: výletní tipy, kam za čokoládou

Čokoláda je považována za pochoutku králů i bohů. Její blahodárný vliv na lidský organismus je všeobecně znám již 3000 let. Jestliže milujete mléčnou nebo hořkou čokoládu v pevné i tekuté podobě, pralinky a další sladké neřesti, vydejte se společně s našimi deseti tipy do míst, určených právě pro vás – do čokoládoven, pralinkáren a muzeí čokolády. Čokoláda patří mezi nejpopulárnější sladkosti na světě, je oblíbená jak u dětí, tak u dospělých. Máme pro vás tipy na místa, která potěší mlsné jazýčky, inspirují šikovné cukrářky a dětem vykouzlí úsměv na tváři. Víte, že Mezinárodní den čokolády každoročně připadá na 13. září?
31. srpen 2025 9:56
Gurmánská turistika

Na konci léta je ideální čas pro pivní turistiku

Česko je zemí piva, takže ať se rozjedete do kteréhokoliv koutu, vždy tam najdete místo, kde se vaří dobré pivo. Září patří v Česku k nejkrásnějším měsícům. Příroda se začíná oblékat do úchvatných podzimních barev a venkovní teploty jsou natolik příjemné, že doslova vybízejí k výletům. Co takhle se vydat na návštěvu některého z pivovarů či se zúčastnit pivních slavností?
30. srpen 2025 10:13
Gurmánská turistika

Podzim není jen časem vinobraní, vydejte se na pivní a gurmánské slavnosti

Vychutnejte si nádhernou atmosféru, zábavu, folklór a samozřejmě pivo. Vydejte se za vynikající gastronomií a nejen vinařskými a pivními specialitami Českem. Nezapomeňte při svých podzimních cestách za zábavou foťák a ta podělte se s ostatními o své zážitky na našem účtu na Facebooku a Instagramu.
30. srpen 2025 9:52
Gurmánská turistika

Přehled voňavých tipů, kam se letos v Česku vypravit na jablečné slavnosti

Slavností jídla není nikdy dost a fandí jim i babí léto a nadcházející podzim v Česku. Portál Kudy z nudy vás proto zve na záplavy dobrot z jablek. Že podzim voní a chutná po jablkách se přesvědčíte hned na několika místech. Úroda jablek by měla být v roce 2025 průměrná, po loňském výrazném propadu kvůli mrazům a dalším vlivům se očekává návrat k normálu na průměrné úrovni.
28. srpen 2025 19:30
Gurmánská turistika

Užijte si podzimní farmářské i řemeslné trhy a jarmarky 2025

Vydejte se spolu s Kudy z nudy za poznáním tradičních řemesel. Setkejte se s lidmi, kteří dodnes udržují řemesla našich předků při životě. Nechte se inspirovat našimi tipy a poznejte pozapomenutá řemesla. Pojďte se spolu s námi ponořit do pestré nabídky ochutnávek svatomartinských vín, husích pochoutek, dýní, švestek, jablek, čokolády i medu.
28. srpen 2025 12:00
Gurmánská turistika

Brambory na všechny způsoby: na talíři, na poli i na hraní

Už vám z vinobraní a dalších gastronomických slavností jde hlava kolem? Proč se tedy neinspirovat u jedné ryze domácí plodiny, bez které se neobejde žádná domácnost ani restaurace? Brambory totiž vůbec nejsou tak obyčejné, jak by se snad mohlo zdát – a navíc hrají hlavní roli na celé řadě zajímavých akcí.
27. srpen 2025 14:44
Gurmánská turistika