ÚvodAktualityOchutnejte špičková menu na festivalu Restaurant Week
Gurmánská turistika

Ochutnejte špičková menu na festivalu Restaurant Week

  • 19. března 2025
Od 19. března do 13. dubna 2025 se v Praze, Brně, Ostravě a Plzni koná další ročník světového festivalu Restaurant Week. Všem milovníkům dobrého jídla nabídne luxusní gastronomické zážitky ve výjimečných pražských restauracích. Ty budou mít svá vybraná menu za jednotnou cenu. Cílem festivalu je přiblížit gastronomické zážitky vybraných podniků široké veřejnosti.
restauraceČtvrtý český ročník festivalu Restaurant Week otevře od 13. března do 13. dubna 2025 v Praze, Brně, Ostravě a Plzni nejlepší podniky, kde nejtalentovanější šéfkuchaři představí svá špičková menu. Objevte stylové restaurace, rezervujte si místo rychle a pohodlně online a užijte si nezapomenutelný kulinářský zážitek s rodinou a přáteli.

Mezi restauracemi, které nabízejí milovníkům gurmánských zážitků svá menu jsou jak ty tradiční české, tak podniky s mezinárodní kuchyní a nová trendy bistra. V Praze se tak můžete najíst například v restauraci Alcron, Dock House, Hong Kong Karlín, HolKa, Pohlreichově Next Door, Vinograf nebo bistru Zem Prague. Brno vás pozve do restaurace La Domenica, Prime Steak, Fairside Restaurant, Baroko, Ilegal a další. V Ostravě lze zajít do Café Au Père TranquilleNha Cretcheu, Gokana nebo Moss Bistro. Plzeň zve gurmány do restaurací Na Spilce, Beseda 1901, el Cid restaurace nebo Prostě bistro! Všechny restaurace se pečlivě připravily na velký gastronomický zážitek, který si Evropané po celém kontinentu dopřávají od roku 1992. Festival se koná také za oceánem v New Yorku nebo Chicagu.
 

Vyberte si to nejlepší menu podle své chuti

jídloÚčastníci festivalu si mohou na webu restaurant-week.cz vybírat z různých menu, a to většinou i ve vegetariánské, někdy dokonce ve veganské verzi. Cílem je, aby speciální menu, které restauratéři pro tuto akci připraví, bylo dostupné pro širokou veřejnost. Tomu také odpovídá cena: 490 nebo 790 korun na osobu (plus rezervační poplatek 24korun).  Na výběr jsou různá menu, která obsahují předkrmy, hlavní chody a dezerty. Ke každému menu navíc dostanou účastníci festivalový koktejl Martini & Kinley Tonic.

Festival se koná v duchu #RespectFood a zero-waste. Díky systému předběžných rezervací s výběrem menu nepřijde během festivalu nazmar ani drobeček.
Otázky i odpovědi jsou strojově generované a neprošly redakční úpravou.
Restaurant Alcron v Praze – nejlepší v republice Gurmánská turistika

Restaurant Alcron v Praze – nejlepší v republice

Svou labužnickou kuchyní, nádherným prostředím a zdvořilou obsluhou je restaurace Alcron příslibem skutečně nezapomenutelného večera.

Nha Cretcheu – Jamieho chutě v Ostravě Gurmánská turistika

Nha Cretcheu – Jamieho chutě v Ostravě

Nha Cretcheu nabízí autentickou kuchyni v moderním podání šéfkuchaře Jamieho Santose, který je původem z Kapverdských ostrovů, kde se také před mnoha lety zrodila jeho vášeň k vaření.

 Restaurace a vinárna Baroko v Brně Gurmánská turistika

Restaurace a vinárna Baroko v Brně

Brněnská Restaurace a vinárna Baroko je moderním podnikem, který se může chlubit staletou minulostí.

Next Door by Imperial – české bistro Zdeňka Pohlreicha Gurmánská turistika

Next Door by Imperial – české bistro Zdeňka Pohlreicha

Prague Bistro Moderne – to je to, co můžete od Next Door očekávat. Restauraci s bleskovým servisem, špičkovou kuchyní a atmosférou, která je skutečně pro každého.

Hospoda Na Spilce Gurmánská turistika

Hospoda Na Spilce

Přijměte pozvání do legendární Hospody Na Spilce, která se nachází v prostorách bývalých kvasných sklepů pivovaru Plzeňský Prazdroj a patří mezi největší hospody v Česku. Po více než dvouleté pauze má hospoda znovu otevřeno a nabízí menu s moderní českou kuchyní!

Beseda 1901 Gurmánská turistika

Beseda 1901

1901 je celodenní podnik, který nabízí snídaně, obědy a večeře, krom toho si můžete vychutnat atmosféru živé klavírní hudby.

Palačinkárna Café au père tranquille v Ostravě Gurmánská turistika

Palačinkárna Café au père tranquille v Ostravě

Francouzská kavárna Au père v Ostravě nabízí ve dvou patrech příjemné posezení nejen nad kávou. V nabídce jsou také palačinky na sladký i slaný způsob, polévky a steaky s bagetami.

Prostě bistro – arabská kuchyně v Plzni Gurmánská turistika

Prostě bistro – arabská kuchyně v Plzni

Arabské Prostě bistro najdete u památníku Díky, Ameriko! v Plzni.

Restaurace Zem Prague Gurmánská turistika

Restaurace Zem Prague

Restaurace Zem v je avantgardní české bistro v hotelu Andaz Prague, které spojuje estetiku pražských tradičních kaváren s retro-futu-ristickým českým uměním, literaturou a inženýrstvím 20. let.

Restaurace Dock House v Praze-Michli Gurmánská turistika

Restaurace Dock House v Praze-Michli

Dock House je stylová steaková restaurace, která se od roku 2006 nachází v pražské Michli. Srdcem celé restaurace je otevřený lávový gril.

Vinograf Senovážné Gurmánská turistika

Vinograf Senovážné

Vinograf ja vinný bar a restaurace na Senovážném náměstí v Praze. Pohodový přátelský vinný bar nabízí téměř 800 až 1000 druhů vín z celého světa a jídla z teplé kuchyně, která jsou napárovaná k vínům.

Hong Kong Karlín – moderní asijská otevřená kuchyně Gurmánská turistika

Hong Kong Karlín – moderní asijská otevřená kuchyně

Servírujeme kantonské kachny, Dim Sum knedlíčky, autentický křupavý bůček, japonský teppan gril, curry, sexy saláty, i tofu. Soustředíme se na vybrané suroviny plné chutí a barev.

Další aktuality

Kam letos vyrazit na poslední vinobraní? Zajímavé akce pokračují i v druhé polovině září a v říjnu

Podzim za dveřmi, víno dozrává a s ním jsou spojeny oslavy vína a každoroční vinobraní. Máme pro vás tipy na vinařské akce nejen na jihu Moravy. Přinášíme vám přehled akcí, kam můžete na konci září a během října vyrazit za ochutnávkou letošních vín po celém Česku. Na zdraví!
14. září 2025 13:25
Gurmánská turistika

Kam letos na poslední vinobraní a slavnosti vína?

Léto a hlavní sezona je beznadějně za námi, ale poslední plánovaná vinobraní na podzim 2025 budou rozhodně stát za to. Vydat se můžete na Karlštejn, Točník, Loket nebo do Valtic, Lednice, Bzence či Hustopečí. Vybrali jsme pro vás místa, kde si užijete podzimní vinobraní a slavnosti vína.
13. září 2025 7:43
Gurmánská turistika

Kalendář 2025: Říjen i listopad bude ve znamení hubertských slavností a rozmanité úrody

Lov, hony ale i péče o zvěř byly pro šlechtické obyvatele hradů a zámků nutností, zábavou a postupem času i diplomatickou povinností. Proto není divu, že obnovená tradice oslav patrona lovu, svatého Huberta, oživí v říjnu nejedno panské sídlo. Kromě toho se na řadě míst budou oslavovat právě dozrávající plodiny.
12. září 2025 17:05
Gurmánská turistika

10 tipů, kam jít na dobrý řízek

Víte, že 9. září slavíme Mezinárodní den řízků? Na skvělé pochoutce z vepřového, drůbežího nebo telecího masa si však můžete pochutnat po celý rok. A nemusí se jednat o klasický smažený pokrm v trojobalu, řízků je celá řada – například přírodní bez obalu, holandský z mletého masa, smažený v těstíčku, plněný cordon bleu nebo černohorský řízek – smažená vepřová kotleta zapečená s anglickou slaninou a sýrem... Svérázným jídlem je soukenický řízek z mletého vepřového bůčku namáčeného v mléce, kyjevský v podobě kuřecí rolky s bylinkovým máslem, obrácený anebo Pavlišovský, jenž se podává s knedlíkem a zelím. Kudy z nudy vám tentokrát přináší inspiraci, kde si na výborném tradičním řízku pochutnat či případně zvolit nějaký nevšední řízkový pokrm.
12. září 2025 8:00
Gurmánská turistika

Kam na lanýže v Česku? Nejdražší potravina světa a gastronomické tipy pro gurmány

Lanýž je jednou z nejdražších surovin v kuchyni, svou oblibu má od renesance. Používá se jako koření. Nejvíce gastronomických akcí spojených s lanýži bývá v listopadu. Nicméně portál Kudy z nudy vám přináší přehled i několika vybraných restaurací, kde vám nyní nabídnou lahůdky světové kuchyně okořeněné touto výjimečnou a chuťově jedinečnou houbou i v průběhu celého roku.
11. září 2025 12:31
Gurmánská turistika

Tipy na podzimní výlety za dýněmi

Také s přicházejícím podzimem ujíždíte na dýních? Milujete dýňovou polévku, koláče nebo jiné zaručené recepty z dýní či do nich vyřezáváte zubaté úsměvy a zdobíte jimi zahrádku a okolí svých domů? Na portálu Kudy z nudy najdete inspiraci k návštěvě několika míst i zajímavých akcí na letošní podzim, kde dýně hrají hlavní roli!
10. září 2025 6:29
Gurmánská turistika

7 věcí, které nevíte o… českých a moravských vínech (a kde je ochutnat)

Víno chutná jinak, když ho pijete ve sklípku při cimbálu, jinak při západu slunce mezi vinohrady – a úplně jinak, když vám ho nalije vinař přímo ze sudu. Česká a moravská vína nejsou jen nápoj, ale i krajina, lidé a příběhy, které stojí za to objevit. Vydejte se s Kudy z nudy na vinobraní, vinařské slavnosti a obcházení vinných sklepů, a také do vinoték a přímo do vinic.
6. září 2025 15:52
Gurmánská turistika

100 tipů, kam jít letos na vinobraní

Myslíte, že za dobrým vínem musíte až do Francie? Zkuste nejprve zůstat doma. V Česku najdete zástupce lahodného moku, za něž by se zahraniční konkurence rozhodně nestyděla. Pěstování a zpracování hroznů rozvíjeli na jižní Moravě již staří Římané. Slavnosti vinobraní lákají na víno, burčák, dobré jídlo nebo i na pochodňovou show, historické průvody, řemesla, dobové tržnice, národopisné soubory, cimbálovou muziku i dechové hudby, koncerty hvězd české hudební scény, stánky s vínem, burčákem a gastro specialitami. Vyberte si z nejlepších tipů na vinobraní na jižní Moravě, v Praze i na dalších místech Česka!
5. září 2025 19:01
Gurmánská turistika