ÚvodAktualityOchutnejte špičková menu na festivalu Restaurant Week
Gurmánská turistika

Ochutnejte špičková menu na festivalu Restaurant Week

  • 19. března 2025
Od 19. března do 13. dubna 2025 se v Praze, Brně, Ostravě a Plzni koná další ročník světového festivalu Restaurant Week. Všem milovníkům dobrého jídla nabídne luxusní gastronomické zážitky ve výjimečných pražských restauracích. Ty budou mít svá vybraná menu za jednotnou cenu. Cílem festivalu je přiblížit gastronomické zážitky vybraných podniků široké veřejnosti.
restauraceČtvrtý český ročník festivalu Restaurant Week otevře od 13. března do 13. dubna 2025 v Praze, Brně, Ostravě a Plzni nejlepší podniky, kde nejtalentovanější šéfkuchaři představí svá špičková menu. Objevte stylové restaurace, rezervujte si místo rychle a pohodlně online a užijte si nezapomenutelný kulinářský zážitek s rodinou a přáteli.

Mezi restauracemi, které nabízejí milovníkům gurmánských zážitků svá menu jsou jak ty tradiční české, tak podniky s mezinárodní kuchyní a nová trendy bistra. V Praze se tak můžete najíst například v restauraci Alcron, Dock House, Hong Kong Karlín, HolKa, Pohlreichově Next Door, Vinograf nebo bistru Zem Prague. Brno vás pozve do restaurace La Domenica, Prime Steak, Fairside Restaurant, Baroko, Ilegal a další. V Ostravě lze zajít do Café Au Père TranquilleNha Cretcheu, Gokana nebo Moss Bistro. Plzeň zve gurmány do restaurací Na Spilce, Beseda 1901, el Cid restaurace nebo Prostě bistro! Všechny restaurace se pečlivě připravily na velký gastronomický zážitek, který si Evropané po celém kontinentu dopřávají od roku 1992. Festival se koná také za oceánem v New Yorku nebo Chicagu.
 

Vyberte si to nejlepší menu podle své chuti

jídloÚčastníci festivalu si mohou na webu restaurant-week.cz vybírat z různých menu, a to většinou i ve vegetariánské, někdy dokonce ve veganské verzi. Cílem je, aby speciální menu, které restauratéři pro tuto akci připraví, bylo dostupné pro širokou veřejnost. Tomu také odpovídá cena: 490 nebo 790 korun na osobu (plus rezervační poplatek 24korun).  Na výběr jsou různá menu, která obsahují předkrmy, hlavní chody a dezerty. Ke každému menu navíc dostanou účastníci festivalový koktejl Martini & Kinley Tonic.

Festival se koná v duchu #RespectFood a zero-waste. Díky systému předběžných rezervací s výběrem menu nepřijde během festivalu nazmar ani drobeček.
Otázky i odpovědi jsou strojově generované a neprošly redakční úpravou.
Restaurant Alcron v Praze – nejlepší v republice Gurmánská turistika

Restaurant Alcron v Praze – nejlepší v republice

Svou labužnickou kuchyní, nádherným prostředím a zdvořilou obsluhou je restaurace Alcron příslibem skutečně nezapomenutelného večera.

Nha Cretcheu – Jamieho chutě v Ostravě Gurmánská turistika

Nha Cretcheu – Jamieho chutě v Ostravě

Nha Cretcheu nabízí autentickou kuchyni v moderním podání šéfkuchaře Jamieho Santose, který je původem z Kapverdských ostrovů, kde se také před mnoha lety zrodila jeho vášeň k vaření.

 Restaurace a vinárna Baroko v Brně Gurmánská turistika

Restaurace a vinárna Baroko v Brně

Brněnská Restaurace a vinárna Baroko je moderním podnikem, který se může chlubit staletou minulostí.

Next Door by Imperial – české bistro Zdeňka Pohlreicha Gurmánská turistika

Next Door by Imperial – české bistro Zdeňka Pohlreicha

Prague Bistro Moderne – to je to, co můžete od Next Door očekávat. Restauraci s bleskovým servisem, špičkovou kuchyní a atmosférou, která je skutečně pro každého.

Hospoda Na Spilce Gurmánská turistika

Hospoda Na Spilce

Přijměte pozvání do legendární Hospody Na Spilce, která se nachází v prostorách bývalých kvasných sklepů pivovaru Plzeňský Prazdroj a patří mezi největší hospody v Česku. Po více než dvouleté pauze má hospoda znovu otevřeno a nabízí menu s moderní českou kuchyní!

Beseda 1901 Gurmánská turistika

Beseda 1901

1901 je celodenní podnik, který nabízí snídaně, obědy a večeře, krom toho si můžete vychutnat atmosféru živé klavírní hudby.

Palačinkárna Café au père tranquille v Ostravě Gurmánská turistika

Palačinkárna Café au père tranquille v Ostravě

Francouzská kavárna Au père v Ostravě nabízí ve dvou patrech příjemné posezení nejen nad kávou. V nabídce jsou také palačinky na sladký i slaný způsob, polévky a steaky s bagetami.

Prostě bistro – arabská kuchyně v Plzni Gurmánská turistika

Prostě bistro – arabská kuchyně v Plzni

Arabské Prostě bistro najdete u památníku Díky, Ameriko! v Plzni.

Restaurace Zem Prague Gurmánská turistika

Restaurace Zem Prague

Restaurace Zem v je avantgardní české bistro v hotelu Andaz Prague, které spojuje estetiku pražských tradičních kaváren s retro-futu-ristickým českým uměním, literaturou a inženýrstvím 20. let.

Restaurace Dock House v Praze-Michli Gurmánská turistika

Restaurace Dock House v Praze-Michli

Dock House je stylová steaková restaurace, která se od roku 2006 nachází v pražské Michli. Srdcem celé restaurace je otevřený lávový gril.

Vinograf Senovážné Gurmánská turistika

Vinograf Senovážné

Vinograf ja vinný bar a restaurace na Senovážném náměstí v Praze. Pohodový přátelský vinný bar nabízí téměř 800 až 1000 druhů vín z celého světa a jídla z teplé kuchyně, která jsou napárovaná k vínům.

Hong Kong Karlín – moderní asijská otevřená kuchyně Gurmánská turistika

Hong Kong Karlín – moderní asijská otevřená kuchyně

Servírujeme kantonské kachny, Dim Sum knedlíčky, autentický křupavý bůček, japonský teppan gril, curry, sexy saláty, i tofu. Soustředíme se na vybrané suroviny plné chutí a barev.

Další aktuality

Kam na ovocné knedlíky? Vyberte si: léto patří ovocným knedlíkům!

My Češi, malí i velcí, sladké ovocné knedlíky milujeme, dokonce se pořádají soutěže v jejich pojídání, které jsou velmi oblíbené. Dosud nebyl překonán rekord z roku 2018, kdy pan Radim Dvořáček spořádal ve Vizovicích za hodinu neuvěřitelných 202 švestkových knedlíků! Známý Maxijedlík pan Jaroslav Němec jich zase zvládne 30 za tři minuty. Za historií tohoto pokrmu, osvědčenými recepty i tipy na místa, kde skvělé knedlíky ochutnat, se vydejte s Kudy z nudy.
23. červen 2025 16:30
Gurmánská turistika

Tipy na jahodový zážitek v podnicích CzechSpecials

Jahodová sezóna je v plném proudu a s ní přichází ten správný čas dopřát si sladké potěšení. Svou červenou barvou a sladkou chutí patří jahody mezi oblíbené ovoce letních dnů. Od předkrmů po dezerty, přijďte ochutnat jahodové speciality do kaváren, cukráren i restaurací, které jahody zahrnuly do svých menu.
20. červen 2025 12:37
Gurmánská turistika

Letní výletní ovocný mix: tipy, kde ochutnat jahody, borůvky, maliny, meruňky a další plody léta

Také máte rádi letní sezónu už kvůli tomu, že přináší každoročně vytoužené sladké plody zahrad a lesů? Pokud tomu tak je, pak vás určitě potěší naše tipy na samosběry jahod a dalších plodů, akce, kde hlavní roli hrají borůvky anebo kam se vypravit pro třešně a meruňky. Kam pro ovoce a kde všude na ovocné zážitky natrefíte vám prozradí Kudy z nudy.
17. červen 2025 20:56
Gurmánská turistika

Lesní a luční bary: načerpejte energii uprostřed přírody

Doslova vychutnat si hezké chvíle v přírodě nabízí samoobslužné lesní a luční bary, kterých u nás překvapivě není málo. Narazíte na ně nejen na horách, ale třeba i v hlubokých lesích či na slunných loukách. Ti, kdo se o takové bary starají spoléhají na poctivost kolemjdoucích, kteří za občerstvení zaplatí do kasičky. Udělejte si výlet do některého z nich, na kouzelná místa, kde vám bude příjemně na těle i na duši.
17. červen 2025 12:00
Gurmánská turistika

50 tipů, kde si užít piknik

Vlídné počasí se sluníčkem nad hlavou přímo láká k výletům do přírody. S sebou můžete vzít skvělé jídlo a pití, deku a někde na trávě s dětmi bude hned plno zábavy. Pikniky v přírodě jsou oblíbené už od první poloviny 18. století a mají i svůj mezinárodní den! Využijte i naše tipy a piknikové menu, které nabízí stále více zámků i restaurací. Jste-li romantická povaha a pokud chcete partnera či partnerku mile překvapit, staňte se na chvilku šlechtici na dekách a polštářích, v působivých zákoutích zámecké zahrady a užijte si opravdu romantické stolování!
17. červen 2025 8:28
Gurmánská turistika

Tradice: česká národní kuchyně a gastronomické toulky po Čechách, Moravě a Slezsku

Cestování s Kudy z nudy je často spojené s ochutnáváním českých, moravských a slezských gastronomických specialit. Jaká ale vlastně je naše národní kuchyně? Která jídla řadíme k nejoblíbenějším a po kterých se v restauracích jen zapráší? A co u nás chutná cizincům? Pojďte s námi ochutnat Českou republiku a ověřit si, že láska skutečně prochází žaludkem. Víte, že 18. červen byl ustanoven jako mezinárodní Den udržitelné gastronomie? Je příležitostí nejen k zamyšlení nad tím, jakou cestou se dostane jídlo na naše talíře, ale i příležitostí pro změnu stravovacích návyků, abychom neplýtvali tam, kde tomu můžeme zabránit.
16. červen 2025 14:03
Gurmánská turistika

Kalendář 2025: cesta za chlebovou vůní: do Lenory, do Slupi i na Valašskou dědinu

Tentokrát vás portál Kudy z nudy neláká jen na vůni, ale také další inspirující zážitky. Uvidíte, jak se připravuje mouka, budete svědky zadělávání a pečení, a nakonec hotový chleba s křupavou kůrkou přímo na místě ochutnáte.
16. červen 2025 13:41
Gurmánská turistika

10 tipů, kam jít v Česku na sushi

Sushi jako nejznámější tradiční japonský pokrm se stal hitem posledních let na celém světě. Není to pouze zdravé jídlo, ale i životní styl. Ochutnat tuto delikatesu Země vycházejícího slunce můžete v sushi restauraci anebo zvolit jinou variantu: naučit se vyrábět sushi vlastnoručně v některém z kulinářských kurzů. A není vhodnější datum než 18. června – v tento den slaví od roku 2009 milovníci tohoto pokrmu Mezinárodní den sushi!
1. červen 2025 14:15
Gurmánská turistika