
Navštivte
20.4. od 11:30 do 15:00
Velikonoční brunch v restauraci Obecního domu a vyzkoušejte hráškovou polévku s krutóny, zakysanou smetanou a restovanou slaninou. Jako hlavní chod vyzkoušejte pečeného candáta s oříškovým máslem, bylinkami, mandlemi a kaviárem nebo králičí stehna a ledvinky s hořčičnou omáčkou. Jako dezert si pak můžete dát mazanec, beránka nebo mrkvovou roládu.

Ve svém velikonočním menu restaurace
U Pinkasů nabízí po dobu velikonočních svátků domácí velikonoční nádivku nebo hráškovou jarní krémovou polévku s opečenou slaninou a chlebovými krutony a jako hlavní chod pak postaru pečenou vepřovou kýtu špikovanou mrkví, podávanou se špenátem a bramborovými plackami. A jako bonus 0,04 l becherovky zdarma ke každému kompletnímu menu z této nabídky.
Restaurace Kolštejn má ve své velikonoční nabídce tartar z uzeného lososa s koprovou pěnou a křupavou bagetkou a jako hlavní chod si můžete vybrat ze dvou variant, a to šťavnaté baby kuřátko s mandlovou nádivkou a divokou rýží nebo voňavý telecí řízek s jemnou šafránovou kaší a svěžím salátkem. Jako dezert pak ochutnejte sladkého beránka s hořkou čokoládou.
Na Velikonoce ve
Ville Fitz připravili menu složené ze selečí teriny s estragonem, pikantní nakládanou zeleninou a petrželkovo-cibulovým salátkem. Jako hlavní chod pak ochutnáte dušené jehněčí kolínko, restovanou jarní zeleninu, máslovou bramborou kaši a bylinky. Zakončit menu můžete fitz mini mazancem s rumovým žloutkovým krémem a Fitz pistáciovou zmrzlinou.
Pivovar Řevnice zase láka své návštěvníky na velikonoční menu s pečenou nádivkou s medvědím česnekem a kopřivami, trhaným uzeným a uzenou omáčkou nebo dušeným jehněčím kolínkem na červeném víně, bramborovou kaší a krémovým špenátem nebo králičí kaldoun.

Speciální jarní Velikonoční menu nabízí od 17.4 do 21.4.
Malešický mikropivovar. Můžete zde také ochutnat čepovaná zelená piva nebo jedinečné Velikonoční speciály.
V
EFI Hostinci Osmec si dejte krém z medvědího česneku se smetanou a krutony. Jako hlavní chod si můžete vybrat z jehněčí pečeně s koprovou omáčkou a jarními brambory nebo jarního kuřátka s velikonoční nádivkou a bramborovo-hráškového pyré. Jako dezert hostinec nabízí mazanec se selským máslem a domácí marmeládou.
Hotel Horizont v Peci pod Sněžkou si pro své hosty připravil zajímavou velikonoční nabídku v podobě paštiky z kuřecích jater s ovocným želé a brusinkovou omáčkou nebo telecí steak v sous vide podávaný s hráškovým pyré a glozovanou mrkví, doplněnou omáčkou demi glace. A jako sladkou tečku si můžete vychutnat žemlovku s jablky a tvarohem doplněnou vanilkovou omáčkou.

Oslavit jaro a velikonoční svátky přijeďte
18.-21.4. i na Šumavu do
Restaurace a penzionu Avalanche vyzkoušejte špenátový krém s parmazánem, řeřichou a bylinkovým olejem nebo králičí stehno na slanině, bavorské kyselé zelí a opečené bramborové špalíčky. Výborná bude i jehněčí kýta na česneku s rozmarýnem, špenát, kynutý bramborový báč. Nechybět bude také zelené pivo. A jako sladkou tečku určitě nesmíte vynechat velikonoční jidáše se švestkovou omáčkou.
A ti z vás, kteří se chystají navštívit o Velikonocích nějaký hrad nebo zámek, se můžou zastavit třeba
20.4. na velikonočním jarmarku na
Zámku Valeč.
Ochutnejte velikonoční recepty CzechSpecials!

Začalo se péct již o první postní neděli, které se v Čechách říká „Černá“, protože ten den ženy odkládaly na znamení smutku barevné oděvy, „Pučálka“, podle pokrmu z naklíčeného a praženého hrachu, nebo také „Liščí“. Proč liščí? V noci na neděli maminky tajně pekly malé sladké preclíčky, které navěsily pomocí barevných stužek na ovocné stromy v zahradě. Ráno děti budily s tím, že liška v zahradě poztrácela preclíčky. Tento zvyk je však již skoro zapomenut. Další pečení nastává o takzvané Škaredé středě, tedy poslední středu před Velikonoci.
Ten den by se měly upéct „jidáše“. Kynuté pečivo pomazané medem a máslem, které by mělo mít podobu svinutého provazu, na kterém se oběsil zrádný Jidáš. Jidáše by se měly podávat k snídani na Zelený čtvrtek. Na Bílou sobotu je nejvíce na pilno. Měly by se upéct sladké mazance a také sladcí beránci, ty však jen tehdy, pokud na Hod Boží velikonoční nebude na stole jehněčí pečeně, právě tu měl tento sladký symbol v chudších rodinách nahrazovat.
Objevte bohaté Velikonoční menu v českých restauracích. Od tradičních pokrmů po speciální gurmánské pochoutky, vychutnejte si českou kuchyni na svátky.
Součástí Velikonočního brunch jsou hrášková polévka s krutóny, zakysanou smetanou a restovanou slaninou, pečený candát s oříškovým máslem a králičí stehna s hořčičnou omáčkou. Jako dezert mazanec, beránek nebo mrkvová roláda.
Ke každému kompletnímu menu dostanete 0,04 l becherovky zdarma.
V nabídce jsou tartar z uzeného lososa, baby kuřátko s mandlovou nádivkou, telecí řízek se šafránovou kaší a jako dezert beránek s hořkou čokoládou.
Můžete si dát menu s selečí terinou, dušené jehněčí kolínko a fitz mini mazanec jako dezert.
Menu obsahuje pečenou nádivku s medvědím česnekem, dušené jehněčí kolínko a králičí kaldoun.
Otázky i odpovědi jsou strojově generované a neprošly redakční úpravou.