Tradiční gastronomická akce opět v Českých Budějovicích. Těšte se v období sv. Martina na dobré jídlo i vyhlášené víno.
Svatomartinské České Budějovice ožijí díky speciálnímu menu v místních restauracích. V období okolo 11. listopadu je přípraveno v desítkách restauracích speciální menu, které spojuje jedno hlavní téma – svatomartinská husa.
Dozlatova upečená husa, knedlíky, zelí a další speciality, jako je například kaldoun. To jsou gurmánské komponenty, ze kterých se neodmyslitelně skládá menu svatomartinských hodů. Stejně jako po celé republice, žije tato tradice také na Budějovicku. Tradiční pečenou husu si na Svatého Martina nenechá ujít většina Čechů, a tak jsou budějovičtí restauratéři připraveni a na husí týden nachystali to nejlepší ze svých receptů. Nabídka láká také přespolní, kteříi si dopředu rezervují pobyty. Původ připravované drůbeže je stále častěji důležitým tématem pro řadu restauratérů.
Husí hody v Českých Budějovicích
Hotel Budweis
od 08. 11. do 24. 11. (do vyprodání zásob)
¼ svatomartinská husa, dušené červené zelí, žemlový knedlík
Restaurace minipivovar Kněžínek
od 08. 11. do 17. 11. (do vyprodání zásob)
ideálně na objednávku, k dispozici i na volný prodej
celá husa, ½ i ¼
Restaurace Klika kitchen & coffee
od 06.11. do 11.11.1/4 pečené husy (od Tůmových z Chelčic), červené zelí s povidly, houskový knedlík s kaštanem
Restaurace Metropol
od 08.11. do 12.11.
pouze na OBJEDNÁVKU, husa konfitovaná v sádle, dva druhy zelí, variace knedlíků
Restaurace Masné krámy
od 07.11. do 12.11. (do vyprodání zásob)
na objednávku, volný prodej
Original pivnice Budvarka Budvar
od 11.11. do 17.11.
Bouda Burgers
od 08.11. do 10.11.
Minipivovar a restraurace Krajinská 27
od 08.11. do 17.11.
pivo Čertice na čepu, svatomartinské hody
Grandhotel Zvon – restaurace
od 8.11. do 11.11.
ideálně na objednávky, ale bude k dispozici i na volný prodej
Restaurace Solnice
od 08.11. do 10.11. (do vyprodání zásob)
celá husa nebo ¼, a to na objednávku, ale bude i volný prodej
U Tří sedláků
od 8. 11.
Kozlovna
od 9.11. do 11.11.
POUZE na objednávku
celé husy, ½ i ¼
Restaurace Vrbenská točna
Restaurace Perla
od 9. 11. do 11.11. – do vyprodání zásob
Svatomartinská husa
Bistro Magdalene
od 8. 11. do 16.11.
husí paštička, husí kaldoun, konfitované husí stehno, filírované husí prsíčko
U Karla IV.
od 8. 11. do 17.11.
na objednávku celá husa, výběr ze dvou variant menu
Modré dveře
od 7.11.
husí kaldoun, ¼ pečené husy, bramborové šišky na uhlí
Restaurace HochŠpalíček
od 8. 11. do 17.11.
Beseda
od 8. 11. do 16.11.
ideálně na objednávku, k dispozici i na volný prodej
Bistro Cobliha
od 9. 11. do 11. 11.
konfitované husí stehno
Restaurace Honner
od 8. 11. do 12.11.
¼ husy, celá husa, nabídka vín, aperitivů a svátečního piva
Brio
od 6. 11. do 12.11.
Hospůdka Eliška
od 8. 11. do 10. 11.
Restovaná husí jatýrka, husí kaldoun, ¼ husy, skořicová panna cotta
Šindlovská krčma
od 8. 11. do 11. 11.
můžete si tu vychutnat tradiční husu nebo kachnu včetně lahodných předkrmů a dezertu
Družstevní dům
od 8. 11. do 11. 11.
svatomartinská husa pochází z rodinné farmy z Nestánic v jižních Čechách
Naše farma
od 08.11. do 12. 11.
očekávat můžete kompletní menu, kde hlavní úlohu hraje dobře vykrmená farmářská husa