ÚvodAktualityDoporučuje Lukáš Hejlík: 14x do okénka
Gurmánská turistika

Doporučuje Lukáš Hejlík: 14x do okénka

  • 3. listopadu 2020
Zavřít nebo se adaptovat? Bojovat nebo čekat a doufat? Česká gastro scéna čelí mnohem těžší situaci než na jaře. Málokdo vidí světlo na konci tunelu. Zákonitě tedy chybí nadšení, energie a solidarita, kterou jsme cítili v březnu a dubnu 2020. A co hůř, winter is coming.
Ukazuje se, že šanci mají podniky, které svou originalitou vyčnívají, zároveň jsou dostupné. Jsou to také koncepty, které umí dobře komunikovat na sociálních sítích a přeměnit své štamgasty v zachránce, kteří je chodí podporovat napřímo k výdejnímu okénku. Zkuste si na papír vypsat třeba deset podniků, o které byste neradi přišli a snažte se je podpořit. Určitě vydávají jídlo z okénka, možná dělají rozvoz.  Když to jen půjde, objednejte přímo u nich. I kdybyste jim měli jen zavolat a zeptat se, co by jim pomohlo, vaše přízeň je potěší. A zahrajte si na influencery, nemusí vás sledovat 100 000 lidí. I kdyby vás sledovala stovka, bude to pro vašich deset vypsaných podniků pomoc.
Restaurace Čestr – steakhouse z rodiny Ambiente Gurmánská turistika

Restaurace Čestr – steakhouse z rodiny Ambiente

Pečlivě vybrané hovězí maso v mnoha labužnických úpravách, Plzeň z tanku a příjemné stylové nekuřácké prostředí – to je steakhouse Čestr.

U Paluků Gurmánská turistika

U Paluků

Zveme vás jménem rodiny Palukových do jejich restaurace U Paluků ve Filištínské ulici v malebném centru Chrudimi.

Kohout Na víně – art wine restaurant v Brně Gurmánská turistika

Kohout Na víně – art wine restaurant v Brně

Art wine restaurant Kohout Na víně disponuje více než 200 druhy vín z celého světa s primárním zaměřením na vína naturální.

Pukū Gurmánská turistika

Pukū

Barvy a vůně Karibiku, Fidži, Thajska, Indie, Japonska, Číny a Korey? To všechno v srdci Českého ráje, v Turnově? Fakt jo!

Sbeerka Ostrava Gurmánská turistika

Sbeerka Ostrava

Někdo sbeerá známky, někdo zase dárky a někdo pivní zážitky. Ty rozhodně můžete nabýt v ostravské Sbeerce, restauraci chmelené neotřelým interiérem a kořeněnou jedinečnou atmosférou.

Bistrotéka Valachy ve Zlíně Gurmánská turistika

Bistrotéka Valachy ve Zlíně

Přiučte se kuchařskému umění od zkušených mistrů kuchařů, pekařů či cukrářů! Bistrotéka Valachy ve zrekonstruovaném Obchodním domě Zlín není jen místem, kde se výborně najíte, posedíte u dobrých drinků nebo koupíte prvotřídní „jedlé“ produkty. Nachází se zde také pravidelná Škola vaření.

Grill Pub Pod Lipami Gurmánská turistika

Grill Pub Pod Lipami

Zdeněk Svoboda odmalička rád vařil. Bylo mu pouhých 23 let, když přišla příležitost otevřít si svoji hospodu. Nicméně neváhal a s manželkou Hankou do toho šli.

Restaurant & Café Zahradní Gurmánská turistika

Restaurant & Café Zahradní

V kraji spisovatelky Boženy Němcové, blízko vodní nádrže Rozkoš, se zchátralé zahradnictví rozparcelovalo na rodinné domky a v nové ulici Zahradní vznikl i penzion s restaurací.

Karls Gurmánská turistika

Karls

Karel Fölkl dělal na dvorku pro své kamarády a kolegy pár grilovaček a ohlasy byly fantastické. A tak si poměrně logicky vymyslel osobitý koncept, který v Děčíně bude pracovat hezky s masem, a byl to teda rozjezd!

Bagel Lounge v Chebu Gurmánská turistika

Bagel Lounge v Chebu

Houska s dírou uvnitř se jako spousta „imigrantského židovského jídla“ prosadila v Americe. Bagely zaplavily i české kavárny, ale karlovarský podnik na nich staví první poslední. A rozrostl se o další pobočky a to třeba i v Chebu.

Pizzeria da Pietro Gurmánská turistika

Pizzeria da Pietro

Petra Soukala vždycky bavila Itálie. Když se pak rozhodl dělat pizzu, šel do toho po hlavě. Odjel do Neapole a učil se a učil. Po návratu si doma v Plzni otevřel modrý podnik s Maradonou na zdi, kterého neapolští dodnes milují.

Restro Gurmánská turistika

Restro

Jana Mitasová provozovala Selský obchod, ale rozhodla se otevřít místo, které krásnému městu chybělo. Místo, kde můžete strávit celý den.

Na pekárně Gurmánská turistika

Na pekárně

Tady jste doslova na návštěvě doma u šéfkuchaře Vaška Friče, Na Pekárně v Čakovičkách, v chalupě, kde bývala pekárna a v jejíž peci se opět peče úžasný chleba a ještě báječnější housky.

Další aktuality

50 tipů, kde najdete jarní otevřené sklepy

I během jara a časného léta otevírají vinaři na jižní Moravě doširoka své sklepy návštěvníkům z řad milovníků vína. Vychutnejte si vynikající víno a zazpívejte si známé lidovky s cimbálovou muzikou. Z tipů portálu Kudy z nudy si vyberete velké vinařské akce na jižní Moravě, otevřené vinné sklepy a sklípky a neunikne vám nic ani na dalších místech Česka, kde také ochutnáte skvělá vína.
30. březen 2025 9:00
Gurmánská turistika

Zelené Velikonoce se zeleným pivem

Ochutnejte velikonoční zelené pivo, které je čím dál více populární. Zelená třináctka Starobrna již slaví dvacáté narozeniny, se zeleným pivem se ale můžete setkat i v Plzeňském Prazdroji a mnohých menších pivovarech. Speciální zelené pivo bude letos k dostání na Zelený čtvrtek 17. dubna 2025.
27. březen 2025 18:00
Gurmánská turistika

Čtrnáct krajů & čtrnáct tipů: festivaly jídla a gastronomické slavnosti 2025

Mát rádi dobré jídlo a pití? My také, a navíc právě pro vás máme tipy na food festivaly ze všech krajů České republiky. Užijte si s rodinou a přáteli báječné gastronomické akce pod širým nebem. Dopřejte si českou klasiku, zahraniční laskominy i jídla z neobvyklých surovin, a zažijte ono pověstné „nebe v hubě“. Portál Kudy z nudy vám přeje skvostné gurmánské zážitky a dobrou chuť!
20. březen 2025 9:50
Gurmánská turistika

Ochutnejte špičková menu na festivalu Restaurant Week

Od 19. března do 13. dubna 2025 se v Praze, Brně, Ostravě a Plzni koná další ročník světového festivalu Restaurant Week. Všem milovníkům dobrého jídla nabídne luxusní gastronomické zážitky ve výjimečných pražských restauracích. Ty budou mít svá vybraná menu za jednotnou cenu. Cílem festivalu je přiblížit gastronomické zážitky vybraných podniků široké veřejnosti.
19. březen 2025 14:00
Gurmánská turistika

50 tipů, kam jít na kvalitní jídlo do skvělé (chcete-li luxusní) restaurace

Nechte se okouzlit jedinečnou gastronomií a neopakovatelnými interiéry, které ještě více umocní romantickou atmosféru. Tipy portálu Kudy z nudy jsou ideálním místem pro uspořádání hostin, večírků a různých dalších společenských akcí. Hledáte kvalitní restauraci a skvělý gurmánský zážitek? Nehledejte, vyberte si podle chuti!
19. březen 2025 11:38
Gurmánská turistika

20 tipů na pražské kavárny se zahrádkou

Kam na kávu na zahrádce v Praze? Užijte si oblíbené posezení na nejkrásnějších pražských zahrádkách. Nechte se zlákat omamnou vůní kávy a vychutnejte si lenivé odpoledne na některé z příjemných zahrádek pražských kaváren. Budete překvapeni místy, o kterých jste neměli ani tušení.
18. březen 2025 15:08
Gurmánská turistika

10 tipů na výlety do míst, kde si vychutnáte víno netradičně aneb ve stínu i na výsluní

Zamilovali jste si vinařskou turistiku a toulky za vínem? My na portálu Kudy z nudy rozhodně ano, a tak vás tentokrát zveme do míst, kde si vychutnáte víno jinak – se zážitky, krásnými výhledy do okolí, obklopeni moderní i historickou architekturou. Zážitek je při vinařských výletech do stínu i na výsluní zaručený, vy si jen musíte vybrat to, co vám chutná.
18. březen 2025 13:58
Gurmánská turistika

20 tipů, kam na čerstvou praženou kávu: objevte chutě a vůně nejlepších pražíren kávy

Hledáte pražírny s kvalitní kávou? Máme pro vás přehled zajímavých tipů! Víte, že kávovník arabský (Coffea arabica) pochází původně z Etiopie a Mozambiku? Už v 15. století se kávovník dostal do Arábie, koncem 17. století na Jávu a začátkem 18. do Brazílie. Máme pro vás pestrou škálou lahodných chutí. Ochutnejte kávu podle země původu a různé kávové speciality.
10. březen 2025 11:00
Gurmánská turistika