Plánujete štědrovečerní hostinu prožít jinak než v kuchyni u stolu, jako vždycky? Anebo se vám prostě nechce vařit a raději si zajdete na klasické menu do příjemného prostředí, kde se o vás budou vzorně starat? Kudy z nudy vám přináší inspiraci na báječné posezení v restauraci, kde vám nabídnou štědrovečerní menu, stačí si jen vybrat a zarezervovat si svůj stůl.
6. listopad 2024 14:53
Gurmánská turistika, Praha
Mezinárodní den kuchařů, který připadá na 20. října, patří všem kuchařům, ať už se jedná o profesionální mistry svého řemesla anebo nadšeným hobby kuchtíkům, kteří vaří prostě proto, že je vaření baví. Oslavte tento den třeba tím, že si zajdete do vyhlášené restaurace na něco dobrého. Tipy na ty nejvyhlášenější restaurace, hospody a hospůdky vám přináší Kudy z nudy.
20. říjen 2024 7:06
Gurmánská turistika
Patříte k milovníkům dobrého jídla a pití? Pokud zároveň hledáte inspiraci na místa, kde najdete něco nového a neotřelého, podívejte se na naše tipy. Kudy z nudy vám tentokrát přináší přehled zajímavých restaurací, hospod, hospůdek a barů ze všech krajů Česka! Vybírat můžete z regionálních specialit, neobvyklých pokrmů mezinárodní kuchyně a dalších gastro zážitků.
11. říjen 2024 6:25
Gurmánská turistika
Svatý Martin přijíždí v listopadu na bílém koni. Kromě prvního sněhu přiváží do Čech i na Moravu tradiční posvícení a mladé víno. Sníh jistý není, víno a svatomartinské menu 202 vám však nabídnou v nejedné restauraci! Na mnoha místech se budou konat tradiční oslavy s příjezdem sv. Martina a jeho družiny, někde vám nabídnou vinné trhy a vybrané martinské pochoutky, kterým vévodí dobře připravená pečínka s tradičními knedlíky a zelím, a samozřejmě již zmiňované mladé víno.
1. říjen 2024 10:26
Gurmánská turistika
Mezinárodní den kávy slaví celý svět 1. října. V Brně však oslavy černého nápoje trvají dokonce celý týden! Vydejte se do jihomoravských kaváren, vychutnejte si kvalitní kávu a užijte si nabitý program plný workshopů, degustací, ale i akcích pro celé rodiny. Týden kávy se v Brně koná již po 14., podívejte se s portálem Kudy z nudy, na co můžete těšit.
1. říjen 2024 10:05
Gurmánská turistika, Jihomoravský kraj
Burgerfest je největší burgerový festival v Evropě. Letos proběhne o víkendu 7. až 8. září 2024 na holešovickém Výstavišti. Hlavním cílem je vyvrátit mýty o americké kuchyni a dokázat, že burger není žádný karbanátek a má své místo v kvalitní gastronomii. Užijte si tři dny plné burgerů, hotdogů, hranolek a dalších BBQ specialit.
6. září 2024 10:00
Gurmánská turistika, Praha
Patříte k milovníkům zlatavého moku? Zkuste ho tentokrát poznat úplně jinak! Na vzestupu jsou stále řemeslné pivovary, pivní zážitky i pivní stezky, které vás provedou pěknými místy Českem a ochutnáte u toho lokální značky piv. Podívejte se s portálem Kudy z nudy na tipy, kam vyrazit ať už s partou kamarádů a kamarádek, či s partnerem, nebo partnerkou.
28. srpen 2024 13:30
Gurmánská turistika
Rádi si o víkendu dopřáváte dlouhý spánek a dopoledne přemýšlíte, zda ještě připravit snídani nebo už si dát raději rovnou oběd? Dejte si kombinaci obojího ve skvělé restauraci z našeho výběru! Brunch je složenina dvou anglických slovíček: "breakfast" – snídaně a "lunch" – oběd. Je to v podstatě jídlo, které kombinuje pokrmy k snídani i obědu a obvykle se podává mezi 10. až 14. hodinou. Kam si zajít na brunch vám poradí Kudy z nudy.
24. srpen 2024 8:00
Gurmánská turistika
Hamburger patří nejen k letní pohodě. Pokud se vám nechce zapalovat vlastní gril, vyrazte do prověřené restaurace, kde pro vás připraví ten nejchutnější hamburger z čerstvých surovin. Milovníky tohoto pokrmu možná překvapí původ jeho názvu, které je odvozeno od německého přístavu Hamburk. Do USA se hamburský steak z kvalitního mletého nebo sekaného hovězího dostal spolu s německými přistěhovalci v 19. století. Kvůli pohodlnější konzumaci jej za mořem začali vkládat mezi plátky chleba a později do housky. Dodejme, že tolik oblíbený řetězec McDonald’s rozšířil po světě Ray Kroc, syn českého emigranta.
1. srpen 2024 12:15
Gurmánská turistika
Letní měsíce jsou dnes časem svateb, i když to tak dříve nebývalo. V době letních prací na polích, a hlavně v době žní, se svatby většinou nestrojily. Nejvíce svateb bylo vždy na jaře, to se po dlouhé zimě většinou vdávat dívky musely, a na podzim. Ty na podzim bývaly nejbohatší, protože ještě byly zásoby jídla, drůběž i prasátka měly tu správnou váhu. Zatímco v minulosti se konaly svatby pouze doma, dnes pro svatební veselí hledají vhodná místa a restaurace. I naše certifikované restaurace CzechSpecials mají co nabídnout. Přijměte, proto prosím tuto naši pozvánku do některých z nich.
20. červenec 2024 7:35
Gurmánská turistika
Šneci, pořádný steak, mořské plody, ale i hodně zeleniny a sýry charakterizují francouzskou kuchyni, která ovlivnila mnohé další. K dobrému jídlu se hodí i sklenka vína. Po obědě či večeři makronka či mousse. Sbíhají se vám sliny na jazyku a nevíte, kam pozvat drahou polovičku na romantickou večeři? Poradí vám portál Kudy z nudy.
4. červenec 2024 8:00
Gurmánská turistika
Svíčková v Obřím Sudu, kynuté knedlíky na mlýně či kávička v letadle… i tak může vypadat příjemný výlet. Kudy z nudy vás dnes pozve do výletních restaurací, které mají kromě výborné kuchyně ještě něco navíc – nevšední exteriér, ikonickou sošku anebo třeba hraniční kámen. Ten může být historický anebo také z pohádky…
25. květen 2024 6:00
Gurmánská turistika