ÚvodAktualityVýjimečné podniky z Pohleirchova souboje restaurací
Gurmánská turistika

Výjimečné podniky z Pohleirchova souboje restaurací

  • 8. března 2023
Na začátku března vstoupí na obrazovky televizí nový kulinářský pořad, tentokrát si do parády vzal nejlepší restaurace a bistra Zdeněk Pohlreich. Portál Kudy z nudy vám přináší seznam účastníků této show. Už víte, kam vyrazíte za dobrým jídlem?
Mezi českými diváky a divačky jsou kuchařské televizní pořady oblíbené, nyní přichází na řadu česká mutace britské populární show Ramsey’s Best Restaurant. V Česku se natáčení na Nově zúčastnily nejen české restaurace, ale například i vietnamská bistra. 

Souboje se odehrají v těchto kategorií: tradiční česká kuchyně, italská kuchyně, moderní česká kuchyně, americká kuchyně, asijská kuchyně, zážitková kuchyně. 
Vietnamská restaurace Dian v Michli Gurmánská turistika

Vietnamská restaurace Dian v Michli

Restaurace v pražském areálu Brumlovka nabízí dobroty vietnamské kuchyně s moderním twistem, originální drinky a skvělými víny.

Restaurace Salabka v Troji – skrytý klenot Prahy Gurmánská turistika

Restaurace Salabka v Troji – skrytý klenot Prahy

Usedlost Salabka nabízí útočiště, které vás přenese do klidného zákoutí Prahy pryč od rušného centra metropole. Koncept zdejší kuchyně nejlépe definuje výraz současná gastronomie. I když zde tradiční česká jídla nenajdete, o to víc si vychutnáte produkty od českých dodavatelů.

Vietnamské rodinné bistro Nhà hai hành – Dům u dvou Cibulí Gurmánská turistika

Vietnamské rodinné bistro Nhà hai hành – Dům u dvou Cibulí

Nhà hai hành naleznete na pražském Smíchově. Jídlo ve vietnamské kultuře spojuje rodinu a přátelé a právě to chtěli provozovatelé přenést do české metropole.

Sůl a řepa ve Strakonicích Gurmánská turistika

Sůl a řepa ve Strakonicích

Restaurace Sůl a řepa propojuje gastronomii a přírodu. Provozovatelé ctí zásadu, že základ kuchyně nezačíná u plotny, ale u lokálních farmářů na poli.

Táborská restaurace Mace Gurmánská turistika

Táborská restaurace Mace

MACE se nachází v hotelu Palcát v blízkosti historického centra Tábora. Restaurace se zaměřuje na českou kuchyni v moderním a odhlehčeném pojetí se zaměřením na lokální a čerstvé suroviny.

Restaurace Obora v Poděbradech Gurmánská turistika

Restaurace Obora v Poděbradech

V klidné části Poděbrad naleznete penzion a restauraci Obora, vzdálená je zhruba patnáct minut chůze z centra.

Restaurace Dock House v Praze-Michli Gurmánská turistika

Restaurace Dock House v Praze-Michli

Dock House je stylová steaková restaurace, která se od roku 2006 nachází v pražské Michli. Srdcem celé restaurace je otevřený lávový gril.

Long Story Short Eatery & Bakery Gurmánská turistika

Long Story Short Eatery & Bakery

V původním opevnění v Olomouci naleznete restauraci Long Story Short Eatery & Bakery. Ve stejné budově je i hostel.

Restaurace Dejvická 34 by Tomáš Černý Gurmánská turistika

Restaurace Dejvická 34 by Tomáš Černý

Jak název napovídá, restauraci Tomáše Černého naleznete v pražských Dejvicích. Spolumajitel a šéfkuchař inklinuje k italské kuchyni, nicméně v restauraci nejsou omezeni jen na ni. Zakládají si hlavně na kvalitních surovinách.

Restaurace Na Pašince Gurmánská turistika

Restaurace Na Pašince

Na okraji Kutné Hory se nachází restaurace Na Pašince, kterou rodina Kopeckých provozuje zhruba třicet let. Budova, kde se restaurace nachází, má však staletou tradici v pohostinství.

Zájezdní hostinec U Jiskrů v Kbelnici u Písku Gurmánská turistika

Zájezdní hostinec U Jiskrů v Kbelnici u Písku

Tradice zájezdního hostince v Kbelnici, který poskytoval stravu a zázemí lidem i koním na císařské cestě ze Strakonic do Prahy, sahá až do 19. století. V roce 2019 tato historie znovu ožila v moderním pojetí, pod rukama zkušeného šéfkuchaře Martina Jiskry a jeho rodiny.

Restaurace Di Nuovo Gurmánská turistika

Restaurace Di Nuovo

Restaurace Di Nuovo na pražských Vinohradech si zakládá na původních recepturách a kvalitních a čerstvých surovinách.

Další aktuality

Kam na ovocné knedlíky? Vyberte si: léto patří ovocným knedlíkům!

My Češi, malí i velcí, sladké ovocné knedlíky milujeme, dokonce se pořádají soutěže v jejich pojídání, které jsou velmi oblíbené. Dosud nebyl překonán rekord z roku 2018, kdy pan Radim Dvořáček spořádal ve Vizovicích za hodinu neuvěřitelných 202 švestkových knedlíků! Známý Maxijedlík pan Jaroslav Němec jich zase zvládne 30 za tři minuty. Za historií tohoto pokrmu, osvědčenými recepty i tipy na místa, kde skvělé knedlíky ochutnat, se vydejte s Kudy z nudy.
23. červen 2025 16:30
Gurmánská turistika

Tipy na jahodový zážitek v podnicích CzechSpecials

Jahodová sezóna je v plném proudu a s ní přichází ten správný čas dopřát si sladké potěšení. Svou červenou barvou a sladkou chutí patří jahody mezi oblíbené ovoce letních dnů. Od předkrmů po dezerty, přijďte ochutnat jahodové speciality do kaváren, cukráren i restaurací, které jahody zahrnuly do svých menu.
20. červen 2025 12:37
Gurmánská turistika

Letní výletní ovocný mix: tipy, kde ochutnat jahody, borůvky, maliny, meruňky a další plody léta

Také máte rádi letní sezónu už kvůli tomu, že přináší každoročně vytoužené sladké plody zahrad a lesů? Pokud tomu tak je, pak vás určitě potěší naše tipy na samosběry jahod a dalších plodů, akce, kde hlavní roli hrají borůvky anebo kam se vypravit pro třešně a meruňky. Kam pro ovoce a kde všude na ovocné zážitky natrefíte vám prozradí Kudy z nudy.
17. červen 2025 20:56
Gurmánská turistika

Lesní a luční bary: načerpejte energii uprostřed přírody

Doslova vychutnat si hezké chvíle v přírodě nabízí samoobslužné lesní a luční bary, kterých u nás překvapivě není málo. Narazíte na ně nejen na horách, ale třeba i v hlubokých lesích či na slunných loukách. Ti, kdo se o takové bary starají spoléhají na poctivost kolemjdoucích, kteří za občerstvení zaplatí do kasičky. Udělejte si výlet do některého z nich, na kouzelná místa, kde vám bude příjemně na těle i na duši.
17. červen 2025 12:00
Gurmánská turistika

50 tipů, kde si užít piknik

Vlídné počasí se sluníčkem nad hlavou přímo láká k výletům do přírody. S sebou můžete vzít skvělé jídlo a pití, deku a někde na trávě s dětmi bude hned plno zábavy. Pikniky v přírodě jsou oblíbené už od první poloviny 18. století a mají i svůj mezinárodní den! Využijte i naše tipy a piknikové menu, které nabízí stále více zámků i restaurací. Jste-li romantická povaha a pokud chcete partnera či partnerku mile překvapit, staňte se na chvilku šlechtici na dekách a polštářích, v působivých zákoutích zámecké zahrady a užijte si opravdu romantické stolování!
17. červen 2025 8:28
Gurmánská turistika

Tradice: česká národní kuchyně a gastronomické toulky po Čechách, Moravě a Slezsku

Cestování s Kudy z nudy je často spojené s ochutnáváním českých, moravských a slezských gastronomických specialit. Jaká ale vlastně je naše národní kuchyně? Která jídla řadíme k nejoblíbenějším a po kterých se v restauracích jen zapráší? A co u nás chutná cizincům? Pojďte s námi ochutnat Českou republiku a ověřit si, že láska skutečně prochází žaludkem. Víte, že 18. červen byl ustanoven jako mezinárodní Den udržitelné gastronomie? Je příležitostí nejen k zamyšlení nad tím, jakou cestou se dostane jídlo na naše talíře, ale i příležitostí pro změnu stravovacích návyků, abychom neplýtvali tam, kde tomu můžeme zabránit.
16. červen 2025 14:03
Gurmánská turistika

Kalendář 2025: cesta za chlebovou vůní: do Lenory, do Slupi i na Valašskou dědinu

Tentokrát vás portál Kudy z nudy neláká jen na vůni, ale také další inspirující zážitky. Uvidíte, jak se připravuje mouka, budete svědky zadělávání a pečení, a nakonec hotový chleba s křupavou kůrkou přímo na místě ochutnáte.
16. červen 2025 13:41
Gurmánská turistika

10 tipů, kam jít v Česku na sushi

Sushi jako nejznámější tradiční japonský pokrm se stal hitem posledních let na celém světě. Není to pouze zdravé jídlo, ale i životní styl. Ochutnat tuto delikatesu Země vycházejícího slunce můžete v sushi restauraci anebo zvolit jinou variantu: naučit se vyrábět sushi vlastnoručně v některém z kulinářských kurzů. A není vhodnější datum než 18. června – v tento den slaví od roku 2009 milovníci tohoto pokrmu Mezinárodní den sushi!
1. červen 2025 14:15
Gurmánská turistika